Jestem z tobą całym i czekam na pozytywne wieściEhh, to będzie ciężki tydzień. Oby zakończył się szczęśliwie.
Dziękuję Wam za wsparcie ❤
reklama
adiika
Fanka BB :)
Niestety mam takie same przemyślenia jak Ty. Nawet przed ciążą specjalnie oznaczałam sobie przeciwciała żeby mieć pewność, bo mój syn miał 3 razy styczność z wirusem i nie zachorował, więc boje się że przyniesie mi choróbsko do domu i mój doktorek na nfz mówi mi, że to nigdy nie wiadomo bla bla bla, wola Boża czy fasolka nie zachoruje, ale lekarka mówiła mi, że mogę być spokojna, bo przeciwciała mamUwaga! Nie wie Dzwonilam do niej i mowi, ze nie pamieta. Ale tez ma trojke dzieci, kazde mialo ospe i ona nie chorowala. Nie wiem w ogole skad w mojej glowie sieka, ze zachoruje mimo ze mam przeciwciala.
W pierwszej ciąży w 16 tygodniu jakoś, poszłam do kuzynki która miała akurat chorą córkę. Po spotkaniu zaczęłam czytać internety. Tyle stresu mnie ta wizyta kosztowała, że echhh I moja mama też nie pamiętała czy chorowalam, na szczęście starsza siostra pamiętała i się wtedy uspokoiłam.
Grunt, że masz przeciwciała
Ta prezenterka z dwójki zachorowała teraz w ciąży, ale była w drugim trymestrze więc już bezpieczniejszy czas dla dziecka. Pewnie też się stresuje i do samego porodu będzie
Veraverrto
A ja jeszcze probuje sobie to wytlumaczyc tak. Jesli by to bylo bardzo zle to nie kazaliby tego badac? Czy sie ma przecieciala czy nie? Kaza nam badac toksoplazmoze, cytomegalie, rozyczke (na ktora akurat bylam szczepiona a mimo to musze robic) wiec mysle, ze nie moga z gory zakladac ze kazdy przechorowal wiec nie badamy.Niestety mam takie same przemyślenia jak Ty. Nawet przed ciążą specjalnie oznaczałam sobie przeciwciała żeby mieć pewność, bo mój syn miał 3 razy styczność z wirusem i nie zachorował, więc boje się że przyniesie mi choróbsko do domu i mój doktorek na nfz mówi mi, że to nigdy nie wiadomo bla bla bla, wola Boża czy fasolka nie zachoruje, ale lekarka mówiła mi, że mogę być spokojna, bo przeciwciała mam
W pierwszej ciąży w 16 tygodniu jakoś, poszłam do kuzynki która miała akurat chorą córkę. Po spotkaniu zaczęłam czytać internety. Tyle stresu mnie ta wizyta kosztowała, że echhh I moja mama też nie pamiętała czy chorowalam, na szczęście starsza siostra pamiętała i się wtedy uspokoiłam.
Grunt, że masz przeciwciała
Ta prezenterka z dwójki zachorowała teraz w ciąży, ale była w drugim trymestrze więc już bezpieczniejszy czas dla dziecka. Pewnie też się stresuje i do samego porodu będzie
adiika
Miałaś zlecaną cytomegalię i różyczkę? Mnie nikt nie kierował na to w pierwszej ciąży, jedynie toksoplazmozę miałam sprawdzaną.A ja jeszcze probuje sobie to wytlumaczyc tak. Jesli by to bylo bardzo zle to nie kazaliby tego badac? Czy sie ma przecieciala czy nie? Kaza nam badac toksoplazmoze, cytomegalie, rozyczke (na ktora akurat bylam szczepiona a mimo to musze robic) wiec mysle, ze nie moga z gory zakladac ze kazdy przechorowal wiec nie badamy.
Veraverrto
Tak. Wczoraj robilam badania. W pierwszej ciazy tez. Juz wtedy wiedzialam, ze mam przeciwciala, ale podobno mimo to sie powtarzaMiałaś zlecaną cytomegalię i różyczkę? Mnie nikt nie kierował na to w pierwszej ciąży, jedynie toksoplazmozę miałam sprawdzaną.
przepraszam ,że się wtrącę . Ja rodziłam w czerwcu i miałam podobną sytuację . U mnie wg ok powinno być 7tc ,a wg USG był 4/5 tc i lekarz nie powiedział zbyt dobrego słowa na ten temat tylko zobaczymy się następnym razem i zobaczymy co będzie . Ciąża rozwijałaMówiła, że kształt jest ładny. Tylko według wymiarów to 4/5tydzien ... A z om 6+4
Średnio to widzę
Się ładnie ,ale była młodsza od 18 dni . Nie chce dawać złudnych nadziei ,ale na chłodno poczekać do następnej wizyty trzymam mocno kciuki
PepkaS
To świetna wiadomość!przepraszam ,że się wtrącę . Ja rodziłam w czerwcu i miałam podobną sytuację . U mnie wg ok powinno być 7tc ,a wg USG był 4/5 tc i lekarz nie powiedział zbyt dobrego słowa na ten temat tylko zobaczymy się następnym razem i zobaczymy co będzie . Ciąża rozwijała
Się ładnie ,ale była młodsza od 18 dni . Nie chce dawać złudnych nadziei ,ale na chłodno poczekać do następnej wizyty trzymam mocno kciuki
Poproszę o wpisanie mnie na 20.08
Witajcie mamusie z terminem na sierpień! Rozgośćcie się, podajcie termin porodu a ja wszystko postaram się ładnie ogarnąć
W późniejszym czasie będę też dodawać znaczek z płcią dziecka do nicku
- chłopiec - dziewczynka
Terminy:
2.08 @DagaK
3.08 @AnnMar88
@Patrycjaa001
5.08 @Patka2207
8.08 @adiika
reklama
kropka.
Zaciskam już kciukiJa już czuję ten stres, pierwsza wizyta jutro 9:40