reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2024

reklama
Jestem po drugiej wizycie. Oba jajowody są czyste, nic w nich całe szczęście nie ma. W macicy jest pęcherzyk ciążowy, ale za mały jak na ten wiek ciąży. Jest widoczny mały pęcherzyk żółtkowy. Więc albo ciąża dużo młodsza, ale coś jest nie tak 🥺
A o kształcie pęcherzyka ciążowego coś wspominała? Jakiś nieregularny?

Jestem po drugiej wizycie. Oba jajowody są czyste, nic w nich całe szczęście nie ma. W macicy jest pęcherzyk ciążowy, ale za mały jak na ten wiek ciąży. Jest widoczny mały pęcherzyk żółtkowy. Więc albo ciąża dużo młodsza, ale coś jest nie tak 🥺
Dobra wiadomość o jajowodach. Co do wieku ciąży nie pamiętasz czy przesunęła Ci się owulacja? Kiedy nastepna wizyta?

Dziewczyny, czy ktoras z Was orientuje sie w… zarazaniu ospą? 🙊🤦🏼‍♀️ Ja u siebie ospy nie pamietam. Mama twierdzi, ze nie mialam. Pamietam kolegow i kolezanki z klasy w wysypce, ale u siebie nie. W karcie w osrodku zdrowia zero na ten temat. Dopiero jak urodzilam to zbadalam przeciwciala. Powyzej 1,1 wynik pozytywny, na mialam 1,75. Wiec w teorii chorowalam. Teraz sie dowiedzialam, ze dziewczyna, ktora szczepi w osrodku ma chorego malucha w domu. I teraz pytanie za milion - zakaza sie przez bezposredni kontakt? Czy taka mama choruska tez moze? Tak na chlopski rozum jesliby to tak dzialalo to wszyscy domownicy by musieli siedziec zamknieci a w kolejce nie mam pewnosci czy nie stoi za mna mama chorego dziecka. Niemniej - lekko dygam.

A o kształcie pęcherzyka ciążowego coś wspominała? Jakiś nieregularny?
Mówiła, że kształt jest ładny. Tylko według wymiarów to 4/5tydzien ... A z om 6+4
Średnio to widzę 🥺

Załączniki

• Screenshot_2024-01-04-16-35-32-294_com.miui.gallery.jpg
    Screenshot_2024-01-04-16-35-32-294_com.miui.gallery.jpg
    218,9 KB · Wyświetleń: 92
  • Screenshot_2024-01-04-16-35-28-698_com.miui.gallery.jpg
    Screenshot_2024-01-04-16-35-28-698_com.miui.gallery.jpg
    126,4 KB · Wyświetleń: 94
Dobra wiadomość o jajowodach. Co do wieku ciąży nie pamiętasz czy przesunęła Ci się owulacja? Kiedy nastepna wizyta?
Nie wiem kiedy miałam owulacje. W tym cyklu byłam po antybiotyku, może on coś namieszał. Tylko test ciążowy wyszedł mi pozytywny dość wcześnie, bo 3+2
Beta 30 grudnia 4500, więc no już coś powinno być widać 🥺

reklama
Do góry