reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2024

A miałaś już kiedyś pudełka od nich?

Ja też mam od dzisiaj pudelka, tylko z innej firmy. Niestety już od samego patrzenia na nie przy wyciąganiu z torby miałam rano odruch wymiotny, więc nie wiem jak będzie z jedzeniem ich 😂
Jedynym pożywieniem, na którego widok nie mam odruchu wymiotnego, są lody i słodkie bułki, ale umówmy się - daleko na tym nie ujade 😂🙈
Oj, zaczęło się u Ciebie? Bo pamiętam że dobrze się czułaś 😢

reklama
Nawet nie wiedziałam, że gin powinien mieć specjalny certyfikat do tego USG. Sprawdzilam na tej liście, co Nelka dała i mojego tam nie ma :/. Muszę z nim pogadać czy może ma jakiś rownowazny, ale z innego stowarzyszenia. Jak dobrze, że ja tu wchodzę bo pewnie bym połowy rzeczy nie wiedziała xd
Nie ma innego stowarzyszenia. To FMF opracowało ten test i lekarz powinien mieć certyfikat FMF. Bez certyfikatu może Ci zrobić USG, ale (legalnie) nie policzy ryzyk - robi to oprogramowanie, na które muszą mieć licencję.

A miałaś już kiedyś pudełka od nich?

Ja też mam od dzisiaj pudelka, tylko z innej firmy. Niestety już od samego patrzenia na nie przy wyciąganiu z torby miałam rano odruch wymiotny, więc nie wiem jak będzie z jedzeniem ich 😂
Jedynym pożywieniem, na którego widok nie mam odruchu wymiotnego, są lody i słodkie bułki, ale umówmy się - daleko na tym nie ujade 😂🙈
Rok temu miałam od nich. Spoko jest. Dzisiaj pół śniadania zjadłyśmy z córką na spółę 😆
Nawet nie wiedziałam, że gin powinien mieć specjalny certyfikat do tego USG. Sprawdzilam na tej liście, co Nelka dała i mojego tam nie ma :/. Muszę z nim pogadać czy może ma jakiś rownowazny, ale z innego stowarzyszenia. Jak dobrze, że ja tu wchodzę bo pewnie bym połowy rzeczy nie wiedziała xd
Jak wyżej. Nie ma równoważnego. W pl jest 1941 ginekologów z tym certyfikatem.

ej jestem w szoku tych cen o których mówicie... ten lekarz jest rozchwytywany, a tyle kosztuje wizyta z omówieniem pappy, do tego zrobie 4 dni wcześniej w luxmedzie płatnie bete całkowitą i białko co razem daje ok 150 ziko...
Serio to potrafi kosztować 800zl?????
To ja mówię razem ze zrobieniem pappy, nie tylko omówieniem.

Załączniki

• Screenshot_20240103_100048_Samsung Internet.jpg
    Screenshot_20240103_100048_Samsung Internet.jpg
    194,4 KB · Wyświetleń: 60
Miałam wizytę na 7 to przynamniej człowiek się jeszcze cały dzień nie stresował 🙃 Lekarz mega miły - chyba pierwszy raz na NFZ na takiego trafiłam, zarodek jest i akcja serca też ☺️ Co prawda z pomiarów wychodził mu 6 tc, ja dziś 7+0, ale mam nadzieję, że to kwestia sprzętu 🤞 w piątek mam prywatnego i liczę na to, że się będzie wszystko zgadzać ✊

Dostałam skierowanie na prenatalne, poszłam odrazu się umówić i na 12.01 mam rozmowę z genetykiem, który kwalifikuje i wyznacza termin badania.

To co Nelka wysłała to jedyne oficjalne grono z międzynarodowym certyfikatem. Inne mogą być ale to nie będzie równoważne.

Wizyte mam 09.01 i bedzie wtedy 6+4, już nie mogę się doczekać. Myślę ciągle czy wszystko ok. Z objawów ciążowych mam zawroty głowy i brak apetytu, mdłoścu póki co nie mam ale pewnie wcześniej czy później mnie też dopadną. A no i jeszcze trochę bezsenność... kładę się po całym dniu padnięta i leżakuje do północy zamiast spać. Obecnie obie moje córki chore więc siedzimy w domy, w dodatku marudy, jak to chore dzieci. Marzę żeby się wyspać

reklama
Do góry