reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2024

Do kogo idziesz? Kurkowski? 😁

🙋‍♀️

Ja w pierwszej ciąży byłam na 2 prenatalnych na Luxmed i wcale nie robiłam u nich na sprzęcie tylko w przychodni, gdzie badanie robiła lekarka pracująca w szpitalu - można od nich takie podzlecenie wziąć.

Jeśli twój lekarz przyjmuje w innym miejscu na NFZ to pewnie może ci na prywatnej wyzycie też takie skierowanie wystawić.

Dziewczyny ja mam jutro rano pierwszą wizytę, 7+0. Stresuje się maksymalnie po poprzedniej ciąży 😬 Jeszcze to wizyta na NFZ, więc USG na pewno nie będzie świetnej jakości 🫣
U mnie w placówkach jeśli mają dostępny termin to podzlecenia nie dadzą. A mają wolne terminy 🤷
Są 3 placówki więc w innych może być lepiej. Ale ja jeśli chodzi o prenatalne to i tak chce aby mój zrobił.

reklama
Odnośnie badań prenatalnych na NFZ to ostatnio znalazłam taką stronę, na której można sprawdzić, gdzie w danym mieście można je wykonać, może się komuś przyda ☺️

🙋‍♀️

Ja w pierwszej ciąży byłam na 2 prenatalnych na Luxmed i wcale nie robiłam u nich na sprzęcie tylko w przychodni, gdzie badanie robiła lekarka pracująca w szpitalu - można od nich takie podzlecenie wziąć.

Jeśli twój lekarz przyjmuje w innym miejscu na NFZ to pewnie może ci na prywatnej wyzycie też takie skierowanie wystawić.

Dziewczyny ja mam jutro rano pierwszą wizytę, 7+0. Stresuje się maksymalnie po poprzedniej ciąży 😬 Jeszcze to wizyta na NFZ, więc USG na pewno nie będzie świetnej jakości 🫣
Powodzenia na wizycie ✊✊

I przyszło. Od jutra dieta.
Ilość kalorii największą bo idzie do podziału.
1000010303.jpg
1000010302.jpg
1000010301.jpg
1000010300.jpg
1000010299.jpg

Usg plus pappa 350 zl???? U mnie sama pappa to koło 600 zl chyba...
ej jestem w szoku tych cen o których mówicie... ten lekarz jest rozchwytywany, a tyle kosztuje wizyta z omówieniem pappy, do tego zrobie 4 dni wcześniej w luxmedzie płatnie bete całkowitą i białko co razem daje ok 150 ziko...
Serio to potrafi kosztować 800zl?????

Załączniki

• ced3d01e-bb62-46e3-b452-87e2792d37b5.jpeg
    ced3d01e-bb62-46e3-b452-87e2792d37b5.jpeg
    31,8 KB · Wyświetleń: 55

🙋‍♀️

tak do Kurkowskiego i wydawało.mi się, że jest drogi, ale teraz widzę, że to po taniości 🤣🤯

trzymam.kciuki za jutro, zobaczysz będzie dobrze 💜 wiem jaki to stres, ale nic złego się nie dzieje, nie musisz się martwić 💜

ej jestem w szoku tych cen o których mówicie... ten lekarz jest rozchwytywany, a tyle kosztuje wizyta z omówieniem pappy, do tego zrobie 4 dni wcześniej w luxmedzie płatnie bete całkowitą i białko co razem daje ok 150 ziko...
Serio to potrafi kosztować 800zl?????
Może zależy od miasta.
Jedyne co mogę polecić to sprawdzanie czy dr ma certyfikat.
Koleżanka była u polecane go a okazało się że tylko pomierzył i tyle. A zapłaciła jak u certyfikowanego

Może zależy od miasta.
Jedyne co mogę polecić to sprawdzanie czy dr ma certyfikat.
Koleżanka była u polecane go a okazało się że tylko pomierzył i tyle. A zapłaciła jak u certyfikowanego
ten akurat ma taki opis... a zobaczcie ilość opinii 🤯
Mam znajome, które u niego były, ponoć robi jakieś kosmiczne zdjęcia i przez całą wizytę opowiada, wszystko opisuje, omawia itp

Załączniki

• ea35784b-b4fb-400a-af48-0e8bf24e7b7e.jpeg
    ea35784b-b4fb-400a-af48-0e8bf24e7b7e.jpeg
    59,4 KB · Wyświetleń: 65
  • 607eaa7c-6aa6-4ec1-9b70-94454095d480.jpeg
    607eaa7c-6aa6-4ec1-9b70-94454095d480.jpeg
    60,2 KB · Wyświetleń: 73
  • 093f334d-119e-4d96-ad59-2a8e56f1768e.jpeg
    093f334d-119e-4d96-ad59-2a8e56f1768e.jpeg
    33 KB · Wyświetleń: 65
reklama
Do góry