reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2024

reklama
W piątek mam wizytę, ale prywatnie.
Jednocześnie chce również potwierdzić ciążę w Medicover (mam tam pakiet z pracy) i jak wyszukuje „Ginekologia - potwierdzenie ciąży” to pojawia mi się tylko porada telefoniczna 😐 macie doświadczenie w potwierdzaniu ciąży telefonicznie? 😂 czy może przesyła się jakieś wyniki badań i to wystarczy?

Dziewczyny, a na pierwsze wizyty brałyście już jakieś wyniki badań? Jutro mam pierwszą wizytę prywatną i zastanawiam się czy nie zrobić jeszcze raz glukozy na czczo. Przed ciążą była 99, w ciąży jak badałam z betą 94. Jest sens robić rano jeszcze raz?

I proszę o dopisanie jeszcze jednej wizyty- 6.02 :D dostałam się na NFZ! Pani była bardzo miła i znalazła mi z wcześniejszy termin, bo wstępnie miało być jeszcze później. Będzie wtedy 12 tydzień🤞

Jednocześnie chce również potwierdzić ciążę w Medicover (mam tam pakiet z pracy) i jak wyszukuje „Ginekologia - potwierdzenie ciąży” to pojawia mi się tylko porada telefoniczna 😐 macie doświadczenie w potwierdzaniu ciąży telefonicznie? 😂 czy może przesyła się jakieś wyniki badań i to wystarczy?
pewnie skieruje Cie na bete by mieć w systemie, albo wystarczy że powiesz ze masz wynik, ja miałam wlasnie tel rozmowe i skierowznie na bete 🤷‍♀️

ja w sumie po to robię nifty bo wiem, że pappa wyjdzie mi masakryczna... że względu na wiek i wywiad zdrowotny czy poronienie... I po to mi nifty żeby to realnie ocenić razem...
a pappa to nie tylko ryzyko wad dlatego warto ją zrobić, aczkolwiek jeśli Sanko i usg 1 trym wyjdą dobre to faktycznie pappa nie jest już potrzebna pod kątem wad genetycznych
Ale Pappa Ci wyjdzie z krwi pewnie lepiej niż podstawowe ryzyka z usg. Bo tam na wstępie to się wylicza przez wiek itp. Potem pappa koryguje na nizsze ryzyka i nifty (lub podobne) jeszcze przelicza.
Będzie dobrze!

Ja mam tylko w Lux Med. Tam wystarczy że na Portalu Pacjenta wrzucisz plik z opisem i zdjęciem usg i już. Potem nawet online konsultacja i zakładają kartę ciąży i wypisują badania.

reklama
Dziewczyny, a na pierwsze wizyty brałyście już jakieś wyniki badań? Jutro mam pierwszą wizytę prywatną i zastanawiam się czy nie zrobić jeszcze raz glukozy na czczo. Przed ciążą była 99, w ciąży jak badałam z betą 94. Jest sens robić rano jeszcze raz?

I proszę o dopisanie jeszcze jednej wizyty- 6.02 :D dostałam się na NFZ! Pani była bardzo miła i znalazła mi z wcześniejszy termin, bo wstępnie miało być jeszcze później. Będzie wtedy 12 tydzień🤞
Ja bym cukier zrobiła bo 94 to w ciąży cukrzyca.
Ja robiłam jeszcze krew i mocz. Okazuje się że muszę mwtylowany kwas foliowy bo mam za mało

Do góry