reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2024

Nie wiem jak liczysz
Od 5. 12 odejmujesz 5 dni (wiek zarodka) i minus 14 dni i tak wyszło. Kalkulator potwierdza. Więc nie wiem jak tobie inaczej wyszło 😉
Zobacz załącznik 1598395
w sumie to wcale nie sprawdzałam w tym kalkulatorze tylko mi aplikacja wyliczyła😅 dobrze wiedzieć na wypadek, gdyby coś tam się nie zgadzało z obrazem, że jeden dzień za mało albo co😉

reklama
w sumie to wcale nie sprawdzałam w tym kalkulatorze tylko mi aplikacja wyliczyła😅 dobrze wiedzieć na wypadek, gdyby coś tam się nie zgadzało z obrazem, że jeden dzień za mało albo co😉
Mi tak dr kazał liczyć przy córce.
Mam lenia. JJ się bawi, już nie ma gorączki i zaczęła ładnie jeść a ja leżę i nic nie robię (tylko tyle co przy małej).

Jem wszystko ze smakiem póki nie mam mega nudności 😁
u mnie się chyba powoli rozkręcają mdłości 🫤 koniec ciąży bezobjawowej, wchodzę w 6 tydzień. jak tylko robię się głodna to mi niedobrze 🥲 i słodycze mogą nie istnieć. Zjadłam wczoraj za nasze Bombelki wielki talerz frytek. Niedobory soli jakieś mam, może jodu😅

PS. Umówiłam pierwszą wizytę na 4.01, będzie wg wyliczeń 7+1. 🤞

Hej, Podczytuje Was od jakiegoś czasu i chciałam się przywitać♥️😊 U mnie wg aplikacji dzis 7+6 a kolejna wizyta u ginek 4.01. Chodzicie do jednego lekarza? Jak często zapisuje Wam kolejna wizytę? Bo ja już grudniu 2 razy byłam to wychodzi średnio co 2 tyg, w poprzedniej ciąży miałam wizytę raz w miesiącu 😅
Czytałam że któraś z Was przechodziła rsv - jak sobie poradzilas z chorobą? Jakieś rady? Moj maly przyniósł wirusa ze zlobka i wczoraj wyszedl mi pozytywny test. A dopiero się wygrzebałam z poprzedniego przeziębienia😫 Dzwonilam na luxmed i lekarz zalecił inhalacje z leku i spray do nosa ale czytam teraz w internecie że oba są niezalecane w 1 trymestrze.. kolejny raz już dostaje takie zalecenia😬 od wczoraj leże w łóżku, herbatki i inhalacje z soli i jest już lepiej, myślicie że to wystarczy?

u mnie się chyba powoli rozkręcają mdłości 🫤 koniec ciąży bezobjawowej, wchodzę w 6 tydzień. jak tylko robię się głodna to mi niedobrze 🥲 i słodycze mogą nie istnieć. Zjadłam wczoraj za nasze Bombelki wielki talerz frytek. Niedobory soli jakieś mam, może jodu😅

PS. Umówiłam pierwszą wizytę na 4.01, będzie wg wyliczeń 7+1. 🤞
To będziemy razem obgryzać paznokcie, też mam wizytę 4.01 😁 na która masz godzinę?

reklama
Hej, Podczytuje Was od jakiegoś czasu i chciałam się przywitać♥️😊 U mnie wg aplikacji dzis 7+6 a kolejna wizyta u ginek 4.01. Chodzicie do jednego lekarza? Jak często zapisuje Wam kolejna wizytę? Bo ja już grudniu 2 razy byłam to wychodzi średnio co 2 tyg, w poprzedniej ciąży miałam wizytę raz w miesiącu 😅
Czytałam że któraś z Was przechodziła rsv - jak sobie poradzilas z chorobą? Jakieś rady? Moj maly przyniósł wirusa ze zlobka i wczoraj wyszedl mi pozytywny test. A dopiero się wygrzebałam z poprzedniego przeziębienia😫 Dzwonilam na luxmed i lekarz zalecił inhalacje z leku i spray do nosa ale czytam teraz w internecie że oba są niezalecane w 1 trymestrze.. kolejny raz już dostaje takie zalecenia😬 od wczoraj leże w łóżku, herbatki i inhalacje z soli i jest już lepiej, myślicie że to wystarczy?
Witamy ❤ W pierwszej ciąży chodziłam prywatnie raz w miesiącu. Teraz zapisałam sie na NFZ, więc nie wiem co ile będą wizyty. Ale będę też chodziła prywatnie na USG 🙂

Do góry