reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2024

Nie przesłałam więcej jak 3h od ciąży. Obecnie ząbkuje i wstaje co 20/30min. Przyzwyczaiłam się. Chociaż chciałam ostatnio zmienić etat na pół. Tylko ja w domu mało robię. Zazwyczaj jak jest mąż lub mała w żłobku.
no właśnie!!!! I co.kieruje człowiekiem? w sensie masz ciężko i myślisz sobie, aaa dojadę sie jeszcze bardziej, będzie fajnie 🤣🤣🤣😃 chyba nie da się tego wyjaśnić inaczej niż tym, że ta miłość jest tak silna i tak sie te dzieci kocha...

reklama
no właśnie!!!! I co.kieruje człowiekiem? w sensie masz ciężko i myślisz sobie, aaa dojadę sie jeszcze bardziej, będzie fajnie 🤣🤣🤣😃 chyba nie da się tego wyjaśnić inaczej niż tym, że ta miłość jest tak silna i tak sie te dzieci kocha...
No ja np sobie powtarzam, że ten okres niespania itd w skali całego życia nie trwa wcale długo, a potem się ma cudownego młodego człowieka,więc warto przeżyc :p chociaż no lekko nie jest

No ja np sobie powtarzam, że ten okres niespania itd w skali całego życia nie trwa wcale długo, a potem się ma cudownego młodego człowieka,więc warto przeżyc :p chociaż no lekko nie jest
z takim.nastawieniem.w sumie wchodzę w temat macierzyństwa... że wszystko to etap i minie, nawet te najtrudniejsze etapy...

wiecie co.mnie zadziwia, że ludzie już mają to jedno dziecko... i zycie im. się wywraca, nie śpią latami, nie mają życia, prywatności, intymnosci są zajechani... a i tak decydują się na kolejne 🤣 zawsze sobie myślę, że to jakieś szaleństwo i jak.ludzie ogarniają np 3 dzieci- ja nie dałabym rady 🤣 kiedy myślę jak.jedno dziecko zmieni moje życie, to czasami mnie to przeraża, a co dopiero więcej...
To musi być naprawdę jskas nieprawdopodobna miłość - ta do dziecka, że ludzie chcą ich więcej 🤣 bardzo chce się o tym przekonac, bo jest to dla mnie jakoś kosmos 🤯😜
Podobno od 3 wzwyż to tylko łatwiej i lepsza organizacja. Mi nie będzie dane sprawdzić :D

Jeśli jesteś 1988 to jestem starsza i wiek to ten tego... Kręgosłup też kiepsko ale będę dążyć do planów.
Teraz tak pisze a mam super dziecko. Drugie może nas przeorać i zmienię zdanie
U mnie mężu chyba Twój rocznik 85 i on głównie daje stop. Z kręgosłupem to dosyć mocne problemy więc niestety myślę że na 2 się skończy.

Ja mojego syna nauczyłam spać samemu i od około 10 miesiąca życia śpimy całe noce. Oczywiście z pogorszeniami itd, ale w szerszej perspektywie. Dla mnie brak snu był koszmarem i nie umiałam się do tego przystosować, od razu jak zaczęłam się wysypiać stałam się radośniejsza. Ale mój młody jest mega ruchliwy i absorbujący, więc długo mi w głowie nie było następne dziecko 😅 w sumie nie chciałam żeby on był jedynakiem, a też żeby różnica była taka, żeby jako dzieci mieli jakąś relację ze sobą. Wyjdzie różnica jak między moim mężem i jego młodszym bratem 😊 także jak powiadomię teściów, to popytam teściową o tipy jak przeżyć z dwójką szogunów 🫣

z takim.nastawieniem.w sumie wchodzę w temat macierzyństwa... że wszystko to etap i minie, nawet te najtrudniejsze etapy...
I też nie ma co się nastawiać na trudne dziecko. U mnie Młoda aniołek, 3 drzemki do roku życia, bezproblemowe ząbkowanie (do tego stopnia że nie zauważyłam, że idą cztery zęby na raz...), nocki przespane, jedynie szczuplutka i musieliśmy pilnować jedzenia i budzić ale jadła na śpiocha więc luz.
Takiego dziecka życzę każdej!

I też nie ma co się nastawiać na trudne dziecko. U mnie Młoda aniołek, 3 drzemki do roku życia, bezproblemowe ząbkowanie (do tego stopnia że nie zauważyłam, że idą cztery zęby na raz...), nocki przespane, jedynie szczuplutka i musieliśmy pilnować jedzenia i budzić ale jadła na śpiocha więc luz.
Może moje drugie🤞🏻🤞🏻 pls pls pls😂 już od zarodka jest spychane w dalsza część świadomości niż pierworodny, który po nas skacze, jest wszędzie i od 3 tygodni siedzi w domu i już mu odbija😅 jedynie nudnościami się musi bidulek przypominać 🤣

Gdzie to się zaznacza, żeby się takie trafiło? 😂

reklama
Do góry