reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2024

U Nas od zeszłego tygodnia przypadki bostonki w żlobku. Młoda się trzymała ale dzisiaj zauważyłam parę chrostek ma dłoniach i ze 3 na stópkach. Chyba jednak złapała... jutro do lekarza i sprawdzimy. Poza tym to zero objawów typu gorączka... ehhh w najlepszym momencie, najbardziej pracowity tydzień przed świętami...

reklama
My też śpimy razem - mieliśmy dostawkę koło łóżka, ale odłożenie jej śpiącej graniczyło z cudem - chyba na palcach jednej ręki bym policzyła ile razy się udało 🤡 Jeszcze na początku to zasypiała przy mnie na rożku i później ten rożek wsuwałam z nią na nim do łóżeczka 🙈 Potem to już albo zasnęła miedzy mną a mężem lub w dostawce, ale wtedy ja musiałam ją w niej jeszcze przytulać, cała powyginana 🙃 Lub ja w tej dostawce 70x40 kończyłam 😅

Jak córka zaczęła wstawać na 8 miesięcy to wywaliliśmy dostawkę i kupiliśmy materac 180x200 i to była super decyzja 😎 Ale w czwórkę to jednak może być ciasno, zwłaszcza, że bym się bała, że przez sen wejdzie na noworodka czy coś mu zrobi 🙈 Na pewno nasza sytuacja sypialniana będzie mocno do przemyślenia 🫣
Ja też muszę wygnać niedługo naszego bombelka 🤣 póki co dwa dni spał na drzemkę w swoim pokoju ale nocka z mamusią- cały czas mnie trzyma za rękę 🥴

Hejka dziewczyny!
Cały dzień przespałam i przeleżałam, jestem tak zamulona plus mam mdłości od rana, które dopiero przed chwilą mały swój punkt kulminacyjny 🥴🤮do tego ból podbrzusza jak na miesiączkę, co chwilę sprawdzam czy czasem nie dostałam 😩🫠 a u Was jakie objawy? Ja oprócz tego co wypisałam wyżej tkliwość piersi i WIELKI APETYT co chwilę bym coś jadła 🥴
cieszyłam się, że mam tylko ból piersi, ale to już minęło... od kilku dni mam mdłości, nie wymiotuje, ale jak dziś stary zrobił jajecznicę to serio mnie cofnęło od zapachu jajek, jedyne co jem to żytni chleb z pomidorem 🤣 czy mdłości mogą być tylko tym że mnie mdli czy czeka mnie też 🤮?

Ja też muszę wygnać niedługo naszego bombelka 🤣 póki co dwa dni spał na drzemkę w swoim pokoju ale nocka z mamusią- cały czas mnie trzyma za rękę 🥴
Moja odkąd nie jest kp (bo wtedy to zasypiała z cycem w paszczy a ręką drugiego sutka ukręcała 🥴) to często jak zasypia to musi moich ust dotykać 🙃 i tak wolę to, bo mniej bolesne 😅

Hejka dziewczyny!
Cały dzień przespałam i przeleżałam, jestem tak zamulona plus mam mdłości od rana, które dopiero przed chwilą mały swój punkt kulminacyjny 🥴🤮do tego ból podbrzusza jak na miesiączkę, co chwilę sprawdzam czy czasem nie dostałam 😩🫠 a u Was jakie objawy? Ja oprócz tego co wypisałam wyżej tkliwość piersi i WIELKI APETYT co chwilę bym coś jadła 🥴
Mnie delikatnie bolą piersi i czuje się śpiąca bardziej. Czasami trochę boli podbrzusze. Ale u mnie dzisiaj dopiero 4+0 😃

U Nas od zeszłego tygodnia przypadki bostonki w żlobku. Młoda się trzymała ale dzisiaj zauważyłam parę chrostek ma dłoniach i ze 3 na stópkach. Chyba jednak złapała... jutro do lekarza i sprawdzimy. Poza tym to zero objawów typu gorączka... ehhh w najlepszym momencie, najbardziej pracowity tydzień przed świętami...
U mojej w Grupie jest 36 czy 37 dzieci. Obecnie: szkarlatyna, rsv, grypa, bostonka, zapalenie oczu, zapalenie uszu
U nas córka nie ma swojego pokoju. Mamy sypialnie i salon. Wzięliśmy małe mieszkanie, żeby jak najszybciej spalić kredyt (a nie komuś wynajmując) i jak spłacimy to chcielibyśmy domek.
cieszyłam się, że mam tylko ból piersi, ale to już minęło... od kilku dni mam mdłości, nie wymiotuje, ale jak dziś stary zrobił jajecznicę to serio mnie cofnęło od zapachu jajek, jedyne co jem to żytni chleb z pomidorem 🤣 czy mdłości mogą być tylko tym że mnie mdli czy czeka mnie też 🤮?
Z córką mdliło mnie do ok 20tc. Od rana do 17. Zwymiotowałam z 3x tylko.
Teraz też mnie mdli tylko ale tak że miśka przy łóżku

Hejka dziewczyny!

Cycki mnie bolą w uj 🤦‍♀️ Najgorzej pod prysznicem przy namydlaniu się mam wrażenie, że zaraz wyjdę z siebie i stanę obok. Jak się dotknę gdzieś w nocy przypadkiem to się wybudzam z bólu. Mam też lekkie mdłości, szczególnie jak jestem głodna albo jak za dużo zjem, bo z apetytem akurat nie mam problemu 🥴 Te 2 objawy, ale w trochę mniejszym nasileniu miałam jeszcze przed pozytywnym testem ciążowym. U mnie dopiero 5+2, więc obawiam się, że wszystko co najgorsze jeszcze przede mną 🥲

U mnie jak narazie straszna senność i zmęczenie, metaliczny posmak w buzi, tkliwe piersi i sutki. Raz na jakiś czas zakręci mi się w głowie, ale tak delikatnie więc na ten moment jest okej. I zamiast apetytu to mam brak hahhaha pół kilo mi spadło na wadze i narazie się trzyma. 6+1.

U mnie jak narazie straszna senność i zmęczenie, metaliczny posmak w buzi, tkliwe piersi i sutki. Raz na jakiś czas zakręci mi się w głowie, ale tak delikatnie więc na ten moment jest okej. I zamiast apetytu to mam brak hahhaha pół kilo mi spadło na wadze i narazie się trzyma. 6+1.
Ja mam nadwagę. Przez brak węchu od piątku minus 1kg. Ale nie mogę nic przełknąć. Jem to co córka nie doje

reklama
Ja mam nadwagę. Przez brak węchu od piątku minus 1kg. Ale nie mogę nic przełknąć. Jem to co córka nie doje
Powiem tak ja też mam nadwagę i to spora więc na brzuszek ciążowy rosnący nie mam co liczyć, że będzie widoczny jak się zmienia 🤣🤣 ja jakoś nie mam ochoty na jedzenie dziś jakoś podjadam sobie na obiad, ale mam wrażenie, że wszystkie mdłości jeszcze mnie dorwą i to intensywnie w piątek miałam sytuację, że prawie od jakiegoś zapachu nie 🤮 ale wytrzymałam hahahaha ale ogólnie samopoczucie mam git. 😁 dziś z mężem robiliśmy mały rekonesans po nosidełkach łóżeczkach i wózkach tak żeby poglądowo już w głowie mieć co i jak hahaha

Do góry