reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2024

reklama
Dzięki za odzew z TSH ☺️ 03.01 mam lekarza z NFZ, postaram się wydębić skierowanie na TSH i może wtedy na wizytę prywatna 05.01 będę miała wynik na świeżo to zobaczę co powie gin.

@kejti36 Moje dziecko od urodzenia nie śpi (lub śpi źle 🤡), jest mega wymagająca, nienawidzi wózka, kąpieli itp a i tak z mężem wiedzieliśmy, że będziemy chcieli się starać o kolejne. Szaleni 😅

no właśnie!!!! I co.kieruje człowiekiem? w sensie masz ciężko i myślisz sobie, aaa dojadę sie jeszcze bardziej, będzie fajnie 🤣🤣🤣😃 chyba nie da się tego wyjaśnić inaczej niż tym, że ta miłość jest tak silna i tak sie te dzieci kocha...
No miłość..
Przyjdzie taki mały gnom się przytulić i wszystko mija. Moja w trakcie zabawy potrafi tak przyjść na 3s się przytuli i wraca do zabawek.
z takim.nastawieniem.w sumie wchodzę w temat macierzyństwa... że wszystko to etap i minie, nawet te najtrudniejsze etapy...
A potem się wyprowadzi i brak snu bo nie wiesz czy ok, bo nie dzwonił/ła od 25 godzin, bo zięć /synowa beznadziejni itd
U mnie mężu chyba Twój rocznik 85 i on głównie daje stop. Z kręgosłupem to dosyć mocne problemy więc niestety myślę że na 2 się skończy.
Ja 85 a mój 84.
Co do kręgosłupa to z jego przyczyny leżałam w bólu 2 miesiące ale obecnie jest do wytrzymania (to było jeszcze przed 1 ciąża)
Ja mojego syna nauczyłam spać samemu i od około 10 miesiąca życia śpimy całe noce. Oczywiście z pogorszeniami itd, ale w szerszej perspektywie. Dla mnie brak snu był koszmarem i nie umiałam się do tego przystosować, od razu jak zaczęłam się wysypiać stałam się radośniejsza. Ale mój młody jest mega ruchliwy i absorbujący, więc długo mi w głowie nie było następne dziecko 😅 w sumie nie chciałam żeby on był jedynakiem, a też żeby różnica była taka, żeby jako dzieci mieli jakąś relację ze sobą. Wyjdzie różnica jak między moim mężem i jego młodszym bratem 😊 także jak powiadomię teściów, to popytam teściową o tipy jak przeżyć z dwójką szogunów 🫣
Moja od 1 dnia życia śpi sama ale to nic nie dao (kilka razy tylko w kryzysie spała z nami)

Wlasnie mamy dramę bo księżniczka będzie spała nago. Rozbiera się i się drze jak próbuje ubrać 🫣

Ja mojego syna nauczyłam spać samemu i od około 10 miesiąca życia śpimy całe noce. Oczywiście z pogorszeniami itd, ale w szerszej perspektywie. Dla mnie brak snu był koszmarem i nie umiałam się do tego przystosować, od razu jak zaczęłam się wysypiać stałam się radośniejsza. Ale mój młody jest mega ruchliwy i absorbujący, więc długo mi w głowie nie było następne dziecko 😅 w sumie nie chciałam żeby on był jedynakiem, a też żeby różnica była taka, żeby jako dzieci mieli jakąś relację ze sobą. Wyjdzie różnica jak między moim mężem i jego młodszym bratem 😊 także jak powiadomię teściów, to popytam teściową o tipy jak przeżyć z dwójką szogunów 🫣
My od początku za to śpimy razem, przed 2 urodzinami zrobiliśmy dostawkę z łóżeczka i na taką odległość młoda się zgodziła 😂

I też nie ma co się nastawiać na trudne dziecko. U mnie Młoda aniołek, 3 drzemki do roku życia, bezproblemowe ząbkowanie (do tego stopnia że nie zauważyłam, że idą cztery zęby na raz...), nocki przespane, jedynie szczuplutka i musieliśmy pilnować jedzenia i budzić ale jadła na śpiocha więc luz.
Takiego dziecka życzę każdej!
Moje dziecko to też taki aniołek :) Od samego urodzenia. Jak czytam czasami opowieści dziewczyn o ich trudniejszych przypadkach, to jakbym czytała jakąś fanastyke ;)

My od początku za to śpimy razem, przed 2 urodzinami zrobiliśmy dostawkę z łóżeczka i na taką odległość młoda się zgodziła 😂
Nasza córka też śpi z nami. Nie chciało mi się w nocy wstawać żeby ją nakarmić 🙈 a potem tak się przyzyczaila, że do tej pory nie akceptuje swojego łóżeczka 🥴😂 nie wiem jak my się zmieścimy jak dojdzie do tego duży brzuszek 🙈

Nasza córka też śpi z nami. Nie chciało mi się w nocy wstawać żeby ją nakarmić 🙈 a potem tak się przyzyczaila, że do tej pory nie akceptuje swojego łóżeczka 🥴😂 nie wiem jak my się zmieścimy jak dojdzie do tego duży brzuszek 🙈
No my dlatego dorzuciliśmy łóżeczko jako dostawkę, bo już było ciężko. Gdzie bobo2 zmieścimy to ja nie wiem 😂
Jeszcze chciałam dodać, że całą ciążę się zarzekałam że absolutnie nie będzie z nami spać. Ale potem całkiem to polubiłam 😁 cudnie jest się budzić i od razu przytulasy.

Ostatnia edycja:
No miłość..
Przyjdzie taki mały gnom się przytulić i wszystko mija. Moja w trakcie zabawy potrafi tak przyjść na 3s się przytuli i wraca do zabawek.

A potem się wyprowadzi i brak snu bo nie wiesz czy ok, bo nie dzwonił/ła od 25 godzin, bo zięć /synowa beznadziejni itd

Ja 85 a mój 84.
Co do kręgosłupa to z jego przyczyny leżałam w bólu 2 miesiące ale obecnie jest do wytrzymania (to było jeszcze przed 1 ciąża)

Moja od 1 dnia życia śpi sama ale to nic nie dao (kilka razy tylko w kryzysie spała z nami)

Wlasnie mamy dramę bo księżniczka będzie spała nago. Rozbiera się i się drze jak próbuje ubrać 🫣
Ja odprowadzałam dziś syna do sypialni 25 x chyba, przy czym raz wyszedł, odkręcił sobie kran i zalał pół kuchni😁 3 latek to stan umysłu😵‍💫

My też śpimy razem - mieliśmy dostawkę koło łóżka, ale odłożenie jej śpiącej graniczyło z cudem - chyba na palcach jednej ręki bym policzyła ile razy się udało 🤡 Jeszcze na początku to zasypiała przy mnie na rożku i później ten rożek wsuwałam z nią na nim do łóżeczka 🙈 Potem to już albo zasnęła miedzy mną a mężem lub w dostawce, ale wtedy ja musiałam ją w niej jeszcze przytulać, cała powyginana 🙃 Lub ja w tej dostawce 70x40 kończyłam 😅
Jak córka zaczęła wstawać na 8 miesięcy to wywaliliśmy dostawkę i kupiliśmy materac 180x200 i to była super decyzja 😎 Ale w czwórkę to jednak może być ciasno, zwłaszcza, że bym się bała, że przez sen wejdzie na noworodka czy coś mu zrobi 🙈 Na pewno nasza sytuacja sypialniana będzie mocno do przemyślenia 🫣

reklama
Hejka dziewczyny!
Cały dzień przespałam i przeleżałam, jestem tak zamulona plus mam mdłości od rana, które dopiero przed chwilą mały swój punkt kulminacyjny 🥴🤮do tego ból podbrzusza jak na miesiączkę, co chwilę sprawdzam czy czasem nie dostałam 😩🫠 a u Was jakie objawy? Ja oprócz tego co wypisałam wyżej tkliwość piersi i WIELKI APETYT co chwilę bym coś jadła 🥴

Do góry