reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2024

Kurcze... Jakoś tak weszło mi to w głowę, że nic z tego nie będzie, że na szybko wymyśliliśmy z mężem imiona dla dziecka żeby już mieć gotowe po badaniu płci 🙈🙈

I takie pytanie mi przyszło do głowy. Macie już wybrane imiona? Ja przy synu długo kłóciłam się z partnerem, nie mogliśmy się zgodzić bo jak jedno któremuś pasowało to drugiemu nie 😅😅 Więc padło na chyba najbardziej neutralne - Bartek. Natomiast przy córce już od pozytywnego testu wiadomo było, że będzie córka - Rozalia :) Jedna z moich poronionych córek dostała imię która wymyśliła moja córka - Zosia, a druga takie, które podobało mi się od zawsze -Jagoda ☺️

A jak z tym u Was?

reklama
Kurcze... Jakoś tak weszło mi to w głowę, że nic z tego nie będzie, że na szybko wymyśliliśmy z mężem imiona dla dziecka żeby już mieć gotowe po badaniu płci 🙈🙈

I takie pytanie mi przyszło do głowy. Macie już wybrane imiona? Ja przy synu długo kłóciłam się z partnerem, nie mogliśmy się zgodzić bo jak jedno któremuś pasowało to drugiemu nie 😅😅 Więc padło na chyba najbardziej neutralne - Bartek. Natomiast przy córce już od pozytywnego testu wiadomo było, że będzie córka - Rozalia :) Jedna z moich poronionych córek dostała imię która wymyśliła moja córka - Zosia, a druga takie, które podobało mi się od zawsze -Jagoda ☺️

A jak z tym u Was?
Mojemu się podoba Tomasz a mi ani troche🙈 ja bym chciała Kacpra 😊 tu będzie ciężki wybór, bo podobają nam się zupełnie inne męskie imiona... Dla córki myślałam o imieniu Julia i niemąż mowi, że mu też się podoba. 😀

Ostatnia edycja:
Mojemu się podoba Tomasz a mi baaardzo nie 🙈 ja bym chciała Kacpra 😊 tu będzie ciężki wybór, bo podobają nam się zupełnie inne męskie imiona... Dla córki myślałam o imieniu Julia i niemąż mowi, że mu też się podoba. 😀
Julia śliczne imię ☺️ Z męskimi mam o tyle problem, że żadne mi się nie podoba 😂😂😂

A jak z tym u Was?
Mamy Jolę po teściowej.
Teraz Tadzik lub Danusia.
Mi się podoba Jagna, Jaśmina i jagoda

Hej dziewczyny tak się zastanawiam ile razy robiłyście sobie betę, bo ja tylko 2 razy i zastanawiam się czy mam iść jeszcze raz teraz w tym tygodniu. A druga rzecz w święta mamy zamiar z mężem poinformować rodzinę o tym, że jestem w ciąży. Na USG byłam 11.12 i zastanawiam się czy nie iść jeszcze raz teraz w tyg przez tuzdrowie. Co prawda na wizycie lekarz powiedział, że wszystko jest w porządku że pęcherzyk 7.39 mm. Ale nie wiem co robić następna wizytę mam 04.01.24. Nie wiem co robić 🤔

Oooo nie... trzymam kciuki za futrzaka, sama mam dwa to znam doskonale to przywiązanie.
Jakieś wskazówki do tych krwiaczków czy mają same się wchłonąć?

W końcu się odezwałaś ❤️
Borze szumiący, czy ta ciąża nie może być jakaś... Prostsza? Jesteś w ciąży i już? Tyle? Ciągle się człowiek musi martwić 😓😓
Jakie masz zalecenia?
Dziękuję dziewczyny 🤍
Nie mam specjalnych zaleceń, mam się oszczędzać... Czekam na wizytę we wtorek u swojego lekarza

pozostaje skonsultować z lekarzem, kurcze te bóle mamy niby podobne, ale kazda inne i inne nasilenie... ja już sama nie wiem.co.jest normalne, a co nie..

Mnie dzisiejszy dzień dojeżdża... naobiecywałam zrobic na wigilię krokiety, sałatki, barszcz... a to na 8 osób... dziś miała nastąpić produkcja krokietów, w tygodniu uszka przed wigilią barszcz i salatka... plan piękny, tylko wstałam.z migreną i takimi mdłościami... nie wiem.juz jak sobie pomóc... nigdy nie miałam.mdłości 😭 nie mam.na nic sil... W chacie jest taki burdel... stary sporo ogarnął ale ja bym chciała po swojemu 🤦‍♀️🤷‍♀️ każda czynność to wyzwanie...
Nie wiem.jak te z Was, które mają male dzieci... dają radę w ciąży 🤯
Ja też nie wiem jak daje radę 😂 bajki, brud i jakoś leci…. Mój syn ma teraz typowa dla wieku wybiorczosc pokarmową, więc je 5 rzeczy na krzyż to chociaż wymyślanie gotowania odpada 🫣 a na nudności biorę Xonvea raz dziennie na wieczór, inaczej bym umarła 🤦🏼‍♀️

reklama

A jak z tym u Was?
Mało męskich ładnych, ale udało się dojść do czegoś ;D żeńskich podoba mi się z 15, ale znając geny mojego męża to będzie drugi syn🥵 więc nawet nie marzę o córce 🥲

Do góry