reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2024

Przeszukałam cały internet. Niestety znalazłam tylko jeden przypadek, gdzie pęcherzyk ruszył i nadgonił. Cała reszta skończyła się poronieniem. Przynajmniej wiem już na pewno na co czekam. Bazując na tym pęcherzyku i becie, szanse powodzenia są właściwie żadne 🤷
Bardzo mi przykro, ale nie trać nadziei i nie nastawiaj się źle.
Przeżyłam to samo w pierwszej ciąży, te czekanie było najgorsze, ale co zrobić, trzeba to wziąć na klatę.

reklama
W poniedziałek, wtorek, środę muszę być w pracy w biurze i już się boję co to będzie siedzieć cały dzień za biurkiem 😬

Mnie baaardzo boli ten odcinek lędźwiowy. Chciałam teraz umyć włosy, schyliłam się nad wanną i myślałam, że za przeproszeniem się zesram z bólu… nie wiem co mam robić czy to normalne 😬
pozostaje skonsultować z lekarzem, kurcze te bóle mamy niby podobne, ale kazda inne i inne nasilenie... ja już sama nie wiem.co.jest normalne, a co nie..

Mnie dzisiejszy dzień dojeżdża... naobiecywałam zrobic na wigilię krokiety, sałatki, barszcz... a to na 8 osób... dziś miała nastąpić produkcja krokietów, w tygodniu uszka przed wigilią barszcz i salatka... plan piękny, tylko wstałam.z migreną i takimi mdłościami... nie wiem.juz jak sobie pomóc... nigdy nie miałam.mdłości 😭 nie mam.na nic sil... W chacie jest taki burdel... stary sporo ogarnął ale ja bym chciała po swojemu 🤦‍♀️🤷‍♀️ każda czynność to wyzwanie...
Nie wiem.jak te z Was, które mają male dzieci... dają radę w ciąży 🤯

W poniedziałek, wtorek, środę muszę być w pracy w biurze i już się boję co to będzie siedzieć cały dzień za biurkiem 😬
Czasami się zastanawiam czy gorzej jest cały dzień siedzieć, czy cały dzień stać. Moja praca to niestety ta druga 🥴 do tego dźwiganie, schylanie się 🥴 oby jakoś przetrwać ten tydzień i potem czeka mnie 1.5 tygodnia przerwy 🥳

pozostaje skonsultować z lekarzem, kurcze te bóle mamy niby podobne, ale kazda inne i inne nasilenie... ja już sama nie wiem.co.jest normalne, a co nie..

Mnie dzisiejszy dzień dojeżdża... naobiecywałam zrobic na wigilię krokiety, sałatki, barszcz... a to na 8 osób... dziś miała nastąpić produkcja krokietów, w tygodniu uszka przed wigilią barszcz i salatka... plan piękny, tylko wstałam.z migreną i takimi mdłościami... nie wiem.juz jak sobie pomóc... nigdy nie miałam.mdłości 😭 nie mam.na nic sil... W chacie jest taki burdel... stary sporo ogarnął ale ja bym chciała po swojemu 🤦‍♀️🤷‍♀️ każda czynność to wyzwanie...
Mam 15 miesięczną córkę. Jutro cały dzień same a mam zawalone zatoki. Migrenę, mdłości itd a ona ząbkuje.
Nie wiem czy dam radę.
Czasami się zastanawiam czy gorzej jest cały dzień siedzieć, czy cały dzień stać. Moja praca to niestety ta druga 🥴 do tego dźwiganie, schylanie się 🥴 oby jakoś przetrwać ten tydzień i potem czeka mnie 1.5 tygodnia przerwy 🥳
Pracowałam w biurze i cały dzień siedziałam. Kręgosłup mi poszedł. Pracuje w Amazonie czyli cały dzień stoję i kręgosłup spoko.

Też o tym dziś myślałam, że podziwiam kobiety, które są w ciąży i mają już dzieci, jak wszystko ogarnąć 🤯 szacun dla Was Mamuśki!

Też o tym dziś myślałam, że podziwiam kobiety, które są w ciąży i mają już dzieci, jak wszystko ogarnąć 🤯 szacun dla Was Mamuśki!
Zapomnialam dodać, że moja córa po za tym, że nie lubi spać to jest mega grzeczna.

Bobik (imię robocze do momentu poznania płci) chyba daje mi znać, że powinnam jeść regularnie. Przedwczoraj to zauważyłam, robi mi się bardzo zimno i mam dreszcze jak jestem głodna. Ale nie chce mi się jeść bo mi niedobrze. Jak już coś zjem to wraca wszystko do normy

Mam 15 miesięczną córkę. Jutro cały dzień same a mam zawalone zatoki. Migrenę, mdłości itd a ona ząbkuje.
Nie wiem czy dam radę.

Pracowałam w biurze i cały dzień siedziałam. Kręgosłup mi poszedł. Pracuje w Amazonie czyli cały dzień stoję i kręgosłup spoko.
To pewnie zależy od człowieka. Ja na koniec pracy chodzę jak stara babcia🙈😅

reklama
Ja już czuje, ze będzie to mega wyzwanie dla mnie. Mam 3 latke, która wiecznie musi mieć kogoś obok siebie do zabawy. 🙈 oby ta ciąża była łaskawsza od pierwszej 🙃 rzyganko miałam codziennie od 6 do 12 tygodnia 🙈 a od 20 tygodnia skurcze 🙃

Do góry