reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2024

Malina i Stefcia pięknie. Wanda, Helena, Celina, Jagoda, tyle pięknych imion dziewczyńskich. 🥰 a chłopskich tak mało 🫣
a mi właśnie męskie się podobają! (trochę licze na chlopca) Krzesimir, Teodor, Jeremi, Kosma... Bruno! A z damskich z trudem coś wytypowalam 🤣 jeszcze poza Maliną to Jagoda i Kalina są fajne

reklama
I mogę iść normalnie do innego gin tylko na USG żeby zerknąć na maluszka czy wszystko jest okej niekoniecznie muszę iść do swojego ? Coś wtedy wpisuje w kartę ciąży ?
Wszystko można 😁 ja jak byłam u innego się skonsultować to nie wpisywali w kartę. Ale nie wiem czy tak zawsze.

Ja właśnie też z pakietu ubezpieczenia chce zrobić bo za darmo i może mi się uda jeszcze w tygodniu na USG umówić tak dla świętego spokoju bo już powinno być serduszko widoczne. Pierwszy dzień miesiączki był 04.11 to już dziś rozpoczął się 7 tydzień jeżeli dobrze liczę. Trochę się gubię w tym liczeniu bo niby 7 tydzień. Ale jest jako 6+0?
Mi każdy dr mówił, że liczy się początek. Czyli 6+ to 6 tydzień

Cześć dziewczyny ☺ z miłą chęcią do Was dołączę jeśli można 😀 we wtorek (3+2) zobaczyłam dwie kreski na teście 😍 w czwartek byłam na wizycie u gina, bo złapała mnie infekcja intymna. Zrobiła mi też USG, ale oczywiście nic nie było jeszcze widać 😅
Dzisiaj rano poleciałam na betę i mam już wynik 🥰 termin z OM wychodzi na 25 sierpnia 🥰 a wizytę ciążowa mam zaplanowana na 4 stycznia. Dobrze, że zaraz święta, to chociaż czas szybciej zleci mam nadzieję 😂
O, wreszcie ktoś z wizytą w styczniu jak ja 😁 Też właśnie pisałam, że dobrze, że są święta i sylwester to zleci raz dwa.
pozostaje skonsultować z lekarzem, kurcze te bóle mamy niby podobne, ale kazda inne i inne nasilenie... ja już sama nie wiem.co.jest normalne, a co nie..

Mnie dzisiejszy dzień dojeżdża... naobiecywałam zrobic na wigilię krokiety, sałatki, barszcz... a to na 8 osób... dziś miała nastąpić produkcja krokietów, w tygodniu uszka przed wigilią barszcz i salatka... plan piękny, tylko wstałam.z migreną i takimi mdłościami... nie wiem.juz jak sobie pomóc... nigdy nie miałam.mdłości 😭 nie mam.na nic sil... W chacie jest taki burdel... stary sporo ogarnął ale ja bym chciała po swojemu 🤦‍♀️🤷‍♀️ każda czynność to wyzwanie...
Nie wiem.jak te z Was, które mają male dzieci... dają radę w ciąży 🤯
My mieliśmy tyle pożytecznych planów na dzisiaj a poszliśmy na spacer do lasu na pół dnia 🤡 Moja córka z tych baaardzo wymagających, dużo noszenia na rękach itp więc dalej to nie wiem jak to będzie 🫣 Ale byle z okruchem było wszystko ok to damy radę 💪 Chociaż pewnie będę miała dylematy czy dawać ją do żłobka czy nie 🤔
Julia śliczne imię ☺️ Z męskimi mam o tyle problem, że żadne mi się nie podoba 😂😂😂
Mam ten sam problem 😅
Ja betę zrobię dwa razy. W pierwszej ciąży nie robiłam wcale i powiedzieliśmy jak na USG zobaczyliśmy serduszko. Teraz moja mama dowie się w święta albo sylwestra 😀 a reszta chyba w dzień babci 😀
@Animmka ja też robię dwa razy - myślałam, że w ogóle nie pójdę, ale w końcu się złamałam, żeby zobaczyć czy wszystko ok jak na ten tc. Jutro idę na przyrost 😬
mój problem w tym, że kompletnie nie podobają mi się te powszechne imiona - pewnie przez to, że zawsze byłam jedną z 40 Kasiek w szkole 😜
Dla chłopca mamy Krzesimir Lew, a dziewczynka Malina lub Stefania.
Ja mam córę Stefę - wg mnie najlepsze imię na świecie, ale jestem nieobiektywna 😅 Aczkolwiek rojber jakich mało, więc w razie czego ostrzegałam 🙃

a mi właśnie męskie się podobają! (trochę licze na chlopca) Krzesimir, Teodor, Jeremi, Kosma... Bruno! A z damskich z trudem coś wytypowalam 🤣 jeszcze poza Maliną to Jagoda i Kalina są fajne
Widzę, że mamy bardzo podobne upodobania co do imion 🫶 Teodor wg mnie jest mega ładne i jako jedne z niewielu chłopięcych, które mi się podoba 😉

Ja właśnie też z pakietu ubezpieczenia chce zrobić bo za darmo i może mi się uda jeszcze w tygodniu na USG umówić tak dla świętego spokoju bo już powinno być serduszko widoczne. Pierwszy dzień miesiączki był 04.11 to już dziś rozpoczął się 7 tydzień jeżeli dobrze liczę. Trochę się gubię w tym liczeniu bo niby 7 tydzień. Ale jest jako 6+0?
6 tydzień w pojęciu lekarzy (przynajmniej tych u których ja byłam) to jest do 6+6 tc, dopiero od 7+0 jest 7

Pierwszy córka a drugi ja.
1000009824.jpg

1000009823.jpg

O, wreszcie ktoś z wizytą w styczniu jak ja 😁 Też właśnie pisałam, że dobrze, że są święta i sylwester to zleci raz dwa.

My mieliśmy tyle pożytecznych planów na dzisiaj a poszliśmy na spacer do lasu na pół dnia 🤡 Moja córka z tych baaardzo wymagających, dużo noszenia na rękach itp więc dalej to nie wiem jak to będzie 🫣 Ale byle z okruchem było wszystko ok to damy radę 💪 Chociaż pewnie będę miała dylematy czy dawać ją do żłobka czy nie 🤔

Mam ten sam problem 😅

@Animmka ja też robię dwa razy - myślałam, że w ogóle nie pójdę, ale w końcu się złamałam, żeby zobaczyć czy wszystko ok jak na ten tc. Jutro idę na przyrost 😬

Ja mam córę Stefę - wg mnie najlepsze imię na świecie, ale jestem nieobiektywna 😅 Aczkolwiek rojber jakich mało, więc w razie czego ostrzegałam 🙃

Widzę, że mamy bardzo podobne upodobania co do imion 🫶 Teodor wg mnie jest mega ładne i jako jedne z niewielu chłopięcych, które mi się podoba 😉
Teodor jest u mnie na 2 miejscu, szczególnie zdrobnienie fajne Teo 💜
Ale ten Krzesimir raczej wygra... to moje ulubione imię od wieeeelu lat, plus na drugie Lew - to imię po dziadku i tak się składa, że też znak zodiaku taki wypada 🤣

słuchajcie, to ja znów spotykam sue z liczeniem że 7+ to już 8 tydzień 🤯
I tym sposobem typ w 5+4 z OM i 5+2 z owulacji powiedział do mnie, nooo w 6 tygodniu powinno już być serce... a nie było ofc 🤦‍♀️ niektórzy lekarze naprawdę są pozbawienie wyobraźni i empatii...

reklama
U Nas debaty nad imieniem po poznaniu płci. Pierwszą chciałam Jowita ale nie przeszlo. Teraz mąż by chciał drugą dziewczyne a ja parke, choć najważniejsze żeby zdrowe.
Ja w kwestii imion strasznie wybredna, ściągam raporty z urzedu i imie nie moze być w pierwszej 50 nadanych imion w zeszlym roku (czyli w 2023).

Do góry