a mi właśnie męskie się podobają! (trochę licze na chlopca) Krzesimir, Teodor, Jeremi, Kosma... Bruno! A z damskich z trudem coś wytypowalam jeszcze poza Maliną to Jagoda i Kalina są fajneMalina i Stefcia pięknie. Wanda, Helena, Celina, Jagoda, tyle pięknych imion dziewczyńskich. a chłopskich tak mało
reklama
Meganka
Fanka BB :)
Wszystko można ja jak byłam u innego się skonsultować to nie wpisywali w kartę. Ale nie wiem czy tak zawsze.I mogę iść normalnie do innego gin tylko na USG żeby zerknąć na maluszka czy wszystko jest okej niekoniecznie muszę iść do swojego ? Coś wtedy wpisuje w kartę ciąży ?
Nelka85
Mi każdy dr mówił, że liczy się początek. Czyli 6+ to 6 tydzieńJa właśnie też z pakietu ubezpieczenia chce zrobić bo za darmo i może mi się uda jeszcze w tygodniu na USG umówić tak dla świętego spokoju bo już powinno być serduszko widoczne. Pierwszy dzień miesiączki był 04.11 to już dziś rozpoczął się 7 tydzień jeżeli dobrze liczę. Trochę się gubię w tym liczeniu bo niby 7 tydzień. Ale jest jako 6+0?
ejżja89
O, wreszcie ktoś z wizytą w styczniu jak ja Też właśnie pisałam, że dobrze, że są święta i sylwester to zleci raz dwa.Cześć dziewczyny ☺ z miłą chęcią do Was dołączę jeśli można we wtorek (3+2) zobaczyłam dwie kreski na teście w czwartek byłam na wizycie u gina, bo złapała mnie infekcja intymna. Zrobiła mi też USG, ale oczywiście nic nie było jeszcze widać
Dzisiaj rano poleciałam na betę i mam już wynik termin z OM wychodzi na 25 sierpnia a wizytę ciążowa mam zaplanowana na 4 stycznia. Dobrze, że zaraz święta, to chociaż czas szybciej zleci mam nadzieję
My mieliśmy tyle pożytecznych planów na dzisiaj a poszliśmy na spacer do lasu na pół dnia Moja córka z tych baaardzo wymagających, dużo noszenia na rękach itp więc dalej to nie wiem jak to będzie Ale byle z okruchem było wszystko ok to damy radę Chociaż pewnie będę miała dylematy czy dawać ją do żłobka czy niepozostaje skonsultować z lekarzem, kurcze te bóle mamy niby podobne, ale kazda inne i inne nasilenie... ja już sama nie wiem.co.jest normalne, a co nie..
Mnie dzisiejszy dzień dojeżdża... naobiecywałam zrobic na wigilię krokiety, sałatki, barszcz... a to na 8 osób... dziś miała nastąpić produkcja krokietów, w tygodniu uszka przed wigilią barszcz i salatka... plan piękny, tylko wstałam.z migreną i takimi mdłościami... nie wiem.juz jak sobie pomóc... nigdy nie miałam.mdłości nie mam.na nic sil... W chacie jest taki burdel... stary sporo ogarnął ale ja bym chciała po swojemu każda czynność to wyzwanie...
Nie wiem.jak te z Was, które mają male dzieci... dają radę w ciąży
Mam ten sam problemJulia śliczne imię Z męskimi mam o tyle problem, że żadne mi się nie podoba
@Animmka ja też robię dwa razy - myślałam, że w ogóle nie pójdę, ale w końcu się złamałam, żeby zobaczyć czy wszystko ok jak na ten tc. Jutro idę na przyrostJa betę zrobię dwa razy. W pierwszej ciąży nie robiłam wcale i powiedzieliśmy jak na USG zobaczyliśmy serduszko. Teraz moja mama dowie się w święta albo sylwestra a reszta chyba w dzień babci
Ja mam córę Stefę - wg mnie najlepsze imię na świecie, ale jestem nieobiektywna Aczkolwiek rojber jakich mało, więc w razie czego ostrzegałammój problem w tym, że kompletnie nie podobają mi się te powszechne imiona - pewnie przez to, że zawsze byłam jedną z 40 Kasiek w szkole
Dla chłopca mamy Krzesimir Lew, a dziewczynka Malina lub Stefania.
Widzę, że mamy bardzo podobne upodobania co do imion Teodor wg mnie jest mega ładne i jako jedne z niewielu chłopięcych, które mi się podobaa mi właśnie męskie się podobają! (trochę licze na chlopca) Krzesimir, Teodor, Jeremi, Kosma... Bruno! A z damskich z trudem coś wytypowalam jeszcze poza Maliną to Jagoda i Kalina są fajne
ejżja89
6 tydzień w pojęciu lekarzy (przynajmniej tych u których ja byłam) to jest do 6+6 tc, dopiero od 7+0 jest 7Ja właśnie też z pakietu ubezpieczenia chce zrobić bo za darmo i może mi się uda jeszcze w tygodniu na USG umówić tak dla świętego spokoju bo już powinno być serduszko widoczne. Pierwszy dzień miesiączki był 04.11 to już dziś rozpoczął się 7 tydzień jeżeli dobrze liczę. Trochę się gubię w tym liczeniu bo niby 7 tydzień. Ale jest jako 6+0?
Dopisz mnie proszę na wizytę 21.12Wizyty:
18.12 @adiika
20.12 @babielato_ , @AgaZzz
21.12 @Meganka , @kejti36 , @Animmka, @Mayolin, @Kejcik
27.12 @jagna_jadzia
29.12 @AnnMar88
3.01 @ejżja89, @AgaZzz
4.01 @drugi.bejbik
5.01 @ejżja89
Wstępne terminy:
27.07 @Patrycjaa001
30.07 @jagna_jadzia ,
1.08 @kejti36
2.08 @DagaK, @Mayolin
3.08 @AnnMar88 , @Veraverrto
4.08 @Wiola1994 , @Modena.
6.08 @Taka Jedna
8.08 @adiika , @babielato_
9.08 @Meganka
10.08 @AgaZzz , @Animmka
11.08 @Bolilol
16.08 @Magda_13
17.08 @Mania995
20.08 @Charmander
21.08 @Kejcik
22.08 @ejżja89 , @Nelka85
25.08 @PepkaS, @drugi.bejbik
Teodor jest u mnie na 2 miejscu, szczególnie zdrobnienie fajne TeoO, wreszcie ktoś z wizytą w styczniu jak ja Też właśnie pisałam, że dobrze, że są święta i sylwester to zleci raz dwa.
My mieliśmy tyle pożytecznych planów na dzisiaj a poszliśmy na spacer do lasu na pół dnia Moja córka z tych baaardzo wymagających, dużo noszenia na rękach itp więc dalej to nie wiem jak to będzie Ale byle z okruchem było wszystko ok to damy radę Chociaż pewnie będę miała dylematy czy dawać ją do żłobka czy nie
Mam ten sam problem
@Animmka ja też robię dwa razy - myślałam, że w ogóle nie pójdę, ale w końcu się złamałam, żeby zobaczyć czy wszystko ok jak na ten tc. Jutro idę na przyrost
Ja mam córę Stefę - wg mnie najlepsze imię na świecie, ale jestem nieobiektywna Aczkolwiek rojber jakich mało, więc w razie czego ostrzegałam
Widzę, że mamy bardzo podobne upodobania co do imion Teodor wg mnie jest mega ładne i jako jedne z niewielu chłopięcych, które mi się podoba
Ale ten Krzesimir raczej wygra... to moje ulubione imię od wieeeelu lat, plus na drugie Lew - to imię po dziadku i tak się składa, że też znak zodiaku taki wypada
słuchajcie, to ja znów spotykam sue z liczeniem że 7+ to już 8 tydzień
I tym sposobem typ w 5+4 z OM i 5+2 z owulacji powiedział do mnie, nooo w 6 tygodniu powinno już być serce... a nie było ofc niektórzy lekarze naprawdę są pozbawienie wyobraźni i empatii...
I tym sposobem typ w 5+4 z OM i 5+2 z owulacji powiedział do mnie, nooo w 6 tygodniu powinno już być serce... a nie było ofc niektórzy lekarze naprawdę są pozbawienie wyobraźni i empatii...
reklama
AnnMar88
Moderator
U Nas debaty nad imieniem po poznaniu płci. Pierwszą chciałam Jowita ale nie przeszlo. Teraz mąż by chciał drugą dziewczyne a ja parke, choć najważniejsze żeby zdrowe.
Ja w kwestii imion strasznie wybredna, ściągam raporty z urzedu i imie nie moze być w pierwszej 50 nadanych imion w zeszlym roku (czyli w 2023).
Ja w kwestii imion strasznie wybredna, ściągam raporty z urzedu i imie nie moze być w pierwszej 50 nadanych imion w zeszlym roku (czyli w 2023).