reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2024

reklama
Hej dziewczyny tak się zastanawiam ile razy robiłyście sobie betę, bo ja tylko 2 razy i zastanawiam się czy mam iść jeszcze raz teraz w tym tygodniu. A druga rzecz w święta mamy zamiar z mężem poinformować rodzinę o tym, że jestem w ciąży. Na USG byłam 11.12 i zastanawiam się czy nie iść jeszcze raz teraz w tyg przez tuzdrowie. Co prawda na wizycie lekarz powiedział, że wszystko jest w porządku że pęcherzyk 7.39 mm. Ale nie wiem co robić następna wizytę mam 04.01.24. Nie wiem co robić 🤔
Ja betę zrobię dwa razy. W pierwszej ciąży nie robiłam wcale i powiedzieliśmy jak na USG zobaczyliśmy serduszko. Teraz moja mama dowie się w święta albo sylwestra 😀 a reszta chyba w dzień babci 😀

Hej dziewczyny tak się zastanawiam ile razy robiłyście sobie betę, bo ja tylko 2 razy i zastanawiam się czy mam iść jeszcze raz teraz w tym tygodniu. A druga rzecz w święta mamy zamiar z mężem poinformować rodzinę o tym, że jestem w ciąży. Na USG byłam 11.12 i zastanawiam się czy nie iść jeszcze raz teraz w tyg przez tuzdrowie. Co prawda na wizycie lekarz powiedział, że wszystko jest w porządku że pęcherzyk 7.39 mm. Ale nie wiem co robić następna wizytę mam 04.01.24. Nie wiem co robić 🤔
Ja 2x robilam. Jedyne co to myślę nad usg wcześniejszym nic w klinice

Kurcze... Jakoś tak weszło mi to w głowę, że nic z tego nie będzie, że na szybko wymyśliliśmy z mężem imiona dla dziecka żeby już mieć gotowe po badaniu płci 🙈🙈

I takie pytanie mi przyszło do głowy. Macie już wybrane imiona? Ja przy synu długo kłóciłam się z partnerem, nie mogliśmy się zgodzić bo jak jedno któremuś pasowało to drugiemu nie 😅😅 Więc padło na chyba najbardziej neutralne - Bartek. Natomiast przy córce już od pozytywnego testu wiadomo było, że będzie córka - Rozalia :) Jedna z moich poronionych córek dostała imię która wymyśliła moja córka - Zosia, a druga takie, które podobało mi się od zawsze -Jagoda ☺️

A jak z tym u Was?
ja miałam już lata temu wybrane imiona dla dzieci😂 może nawet jak byłam jeszcze nastolatką😅 ale stało się coś dziwnego i odkąd zaczęliśmy w ogóle myśleć o procedurze, w mojej głowie pojawiło się imię Pola i nie chce wyjść 🤭 z mężem jeszcze nie rozmawialiśmy na ten temat bo twierdzi, że to za wcześnie. Jedynie kiedyś wspominał, że chciałby dać córce imię po babci czyli w naszym wypadku Basia lub Zosia ale ja nie chcę imienia, które można „zgrubić” bo Baśka, Zośka, Kaśka to średnie zdrobnienie 😉 dla chłopca podoba mi się Grzegorz 😃 ogólnie ponieważ ja mam bardzo pospolite w moim roczniku imię, to dla dziecka wolałabym coś mniej oklepanego obecnie ale też bez kontrowersji 😉

ja juz 3 razy robiłam i planuje zrobić jeszcze 2 - uspokaja mnie to, a do tego mam pod blokiem punkt pobrań i badania za darmo (z pakietu z roboty) także jedynie żyła cierpi 😉

Ja właśnie też z pakietu ubezpieczenia chce zrobić bo za darmo i może mi się uda jeszcze w tygodniu na USG umówić tak dla świętego spokoju bo już powinno być serduszko widoczne. Pierwszy dzień miesiączki był 04.11 to już dziś rozpoczął się 7 tydzień jeżeli dobrze liczę. Trochę się gubię w tym liczeniu bo niby 7 tydzień. Ale jest jako 6+0?

Kurcze... Jakoś tak weszło mi to w głowę, że nic z tego nie będzie, że na szybko wymyśliliśmy z mężem imiona dla dziecka żeby już mieć gotowe po badaniu płci 🙈🙈

I takie pytanie mi przyszło do głowy. Macie już wybrane imiona? Ja przy synu długo kłóciłam się z partnerem, nie mogliśmy się zgodzić bo jak jedno któremuś pasowało to drugiemu nie 😅😅 Więc padło na chyba najbardziej neutralne - Bartek. Natomiast przy córce już od pozytywnego testu wiadomo było, że będzie córka - Rozalia :) Jedna z moich poronionych córek dostała imię która wymyśliła moja córka - Zosia, a druga takie, które podobało mi się od zawsze -Jagoda ☺️

A jak z tym u Was?
mój problem w tym, że kompletnie nie podobają mi się te powszechne imiona - pewnie przez to, że zawsze byłam jedną z 40 Kasiek w szkole 😜
Dla chłopca mamy Krzesimir Lew, a dziewczynka Malina lub Stefania.

I mogę iść normalnie do innego gin tylko na USG żeby zerknąć na maluszka czy wszystko jest okej niekoniecznie muszę iść do swojego ? Coś wtedy wpisuje w kartę ciąży ?

mój problem w tym, że kompletnie nie podobają mi się te powszechne imiona - pewnie przez to, że zawsze byłam jedną z 40 Kasiek w szkole 😜
Dla chłopca mamy Krzesimir Lew, a dziewczynka Malina lub Stefania.
Malina i Stefcia pięknie. Wanda, Helena, Celina, Jagoda, tyle pięknych imion dziewczyńskich. 🥰 a chłopskich tak mało 🫣

reklama
Ja właśnie też z pakietu ubezpieczenia chce zrobić bo za darmo i może mi się uda jeszcze w tygodniu na USG umówić tak dla świętego spokoju bo już powinno być serduszko widoczne. Pierwszy dzień miesiączki był 04.11 to już dziś rozpoczął się 7 tydzień jeżeli dobrze liczę. Trochę się gubię w tym liczeniu bo niby 7 tydzień. Ale jest jako 6+0?
Ja 6+0 liczę jako tydzień 6ty i moja gin też 😅 ale to nawet najstarsi górale nie wiedzą jak jest poprawnie 😜

Do góry