reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2024

reklama
Hej dziewczyny tak się zastanawiam ile razy robiłyście sobie betę, bo ja tylko 2 razy i zastanawiam się czy mam iść jeszcze raz teraz w tym tygodniu. A druga rzecz w święta mamy zamiar z mężem poinformować rodzinę o tym, że jestem w ciąży. Na USG byłam 11.12 i zastanawiam się czy nie iść jeszcze raz teraz w tyg przez tuzdrowie. Co prawda na wizycie lekarz powiedział, że wszystko jest w porządku że pęcherzyk 7.39 mm. Ale nie wiem co robić następna wizytę mam 04.01.24. Nie wiem co robić 🤔
Ja betę zrobię dwa razy. W pierwszej ciąży nie robiłam wcale i powiedzieliśmy jak na USG zobaczyliśmy serduszko. Teraz moja mama dowie się w święta albo sylwestra 😀 a reszta chyba w dzień babci 😀

Hej dziewczyny tak się zastanawiam ile razy robiłyście sobie betę, bo ja tylko 2 razy i zastanawiam się czy mam iść jeszcze raz teraz w tym tygodniu. A druga rzecz w święta mamy zamiar z mężem poinformować rodzinę o tym, że jestem w ciąży. Na USG byłam 11.12 i zastanawiam się czy nie iść jeszcze raz teraz w tyg przez tuzdrowie. Co prawda na wizycie lekarz powiedział, że wszystko jest w porządku że pęcherzyk 7.39 mm. Ale nie wiem co robić następna wizytę mam 04.01.24. Nie wiem co robić 🤔
Ja 2x robilam. Jedyne co to myślę nad usg wcześniejszym nic w klinice

Kurcze... Jakoś tak weszło mi to w głowę, że nic z tego nie będzie, że na szybko wymyśliliśmy z mężem imiona dla dziecka żeby już mieć gotowe po badaniu płci 🙈🙈

I takie pytanie mi przyszło do głowy. Macie już wybrane imiona? Ja przy synu długo kłóciłam się z partnerem, nie mogliśmy się zgodzić bo jak jedno któremuś pasowało to drugiemu nie 😅😅 Więc padło na chyba najbardziej neutralne - Bartek. Natomiast przy córce już od pozytywnego testu wiadomo było, że będzie córka - Rozalia :) Jedna z moich poronionych córek dostała imię która wymyśliła moja córka - Zosia, a druga takie, które podobało mi się od zawsze -Jagoda ☺️

A jak z tym u Was?
ja miałam już lata temu wybrane imiona dla dzieci😂 może nawet jak byłam jeszcze nastolatką😅 ale stało się coś dziwnego i odkąd zaczęliśmy w ogóle myśleć o procedurze, w mojej głowie pojawiło się imię Pola i nie chce wyjść 🤭 z mężem jeszcze nie rozmawialiśmy na ten temat bo twierdzi, że to za wcześnie. Jedynie kiedyś wspominał, że chciałby dać córce imię po babci czyli w naszym wypadku Basia lub Zosia ale ja nie chcę imienia, które można „zgrubić” bo Baśka, Zośka, Kaśka to średnie zdrobnienie 😉 dla chłopca podoba mi się Grzegorz 😃 ogólnie ponieważ ja mam bardzo pospolite w moim roczniku imię, to dla dziecka wolałabym coś mniej oklepanego obecnie ale też bez kontrowersji 😉

ja juz 3 razy robiłam i planuje zrobić jeszcze 2 - uspokaja mnie to, a do tego mam pod blokiem punkt pobrań i badania za darmo (z pakietu z roboty) także jedynie żyła cierpi 😉

Ja właśnie też z pakietu ubezpieczenia chce zrobić bo za darmo i może mi się uda jeszcze w tygodniu na USG umówić tak dla świętego spokoju bo już powinno być serduszko widoczne. Pierwszy dzień miesiączki był 04.11 to już dziś rozpoczął się 7 tydzień jeżeli dobrze liczę. Trochę się gubię w tym liczeniu bo niby 7 tydzień. Ale jest jako 6+0?

Kurcze... Jakoś tak weszło mi to w głowę, że nic z tego nie będzie, że na szybko wymyśliliśmy z mężem imiona dla dziecka żeby już mieć gotowe po badaniu płci 🙈🙈

I takie pytanie mi przyszło do głowy. Macie już wybrane imiona? Ja przy synu długo kłóciłam się z partnerem, nie mogliśmy się zgodzić bo jak jedno któremuś pasowało to drugiemu nie 😅😅 Więc padło na chyba najbardziej neutralne - Bartek. Natomiast przy córce już od pozytywnego testu wiadomo było, że będzie córka - Rozalia :) Jedna z moich poronionych córek dostała imię która wymyśliła moja córka - Zosia, a druga takie, które podobało mi się od zawsze -Jagoda ☺️

A jak z tym u Was?
mój problem w tym, że kompletnie nie podobają mi się te powszechne imiona - pewnie przez to, że zawsze byłam jedną z 40 Kasiek w szkole 😜
Dla chłopca mamy Krzesimir Lew, a dziewczynka Malina lub Stefania.

I mogę iść normalnie do innego gin tylko na USG żeby zerknąć na maluszka czy wszystko jest okej niekoniecznie muszę iść do swojego ? Coś wtedy wpisuje w kartę ciąży ?

mój problem w tym, że kompletnie nie podobają mi się te powszechne imiona - pewnie przez to, że zawsze byłam jedną z 40 Kasiek w szkole 😜
Dla chłopca mamy Krzesimir Lew, a dziewczynka Malina lub Stefania.
Malina i Stefcia pięknie. Wanda, Helena, Celina, Jagoda, tyle pięknych imion dziewczyńskich. 🥰 a chłopskich tak mało 🫣

reklama
Ja właśnie też z pakietu ubezpieczenia chce zrobić bo za darmo i może mi się uda jeszcze w tygodniu na USG umówić tak dla świętego spokoju bo już powinno być serduszko widoczne. Pierwszy dzień miesiączki był 04.11 to już dziś rozpoczął się 7 tydzień jeżeli dobrze liczę. Trochę się gubię w tym liczeniu bo niby 7 tydzień. Ale jest jako 6+0?
Ja 6+0 liczę jako tydzień 6ty i moja gin też 😅 ale to nawet najstarsi górale nie wiedzą jak jest poprawnie 😜

Do góry