reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2024

@AnnMar88 dopisz mnie proszę na poszukiwania pęcherzyka 21.12 😉

reklama
Mnie bolał brzuch na początku, teraz rzadko. Ale wydaje mi się że to normalne. Bierzesz magnez? Jak się zmęczę i boli mnie brzuch to łykam magnez, biorę ciepły prysznic i przechodzi :)

Biorę magnez codziennie, ale to nie takie pobolewanie. To co mam to takie przemęczeniowe, typowo wysiłkowe i zastanawiam się czy to normalne w ciąży. Nie jest to ból, takie raczej 1-3 w skali do 10. Macica to jednak mięsień jakby nie patrzeć 🤷‍♀️

Najgorsze czekanie. Ja wierzę że będzie dobrze ale współczuję..
Przeszukałam cały internet. Niestety znalazłam tylko jeden przypadek, gdzie pęcherzyk ruszył i nadgonił. Cała reszta skończyła się poronieniem. Przynajmniej wiem już na pewno na co czekam. Bazując na tym pęcherzyku i becie, szanse powodzenia są właściwie żadne 🤷

@Bolilol a Ty jak się czujesz? Mam nadzieję, że choróbsko odpuszcza.
dziękuję, że pytasz, kochana jesteś 🤍 covid odpuścił już kilka dni temu, ale niestety mój kot się poważnie rozchorował 😞 od środy żyjemy jak w złym śnie.
Ja niestety do tego zaczęłam wczoraj plamić, na USG okazało się, że mam skupisko krwiaków nad pecherzykiem ciążowym 😔

Cześć dziewczyny ☺ z miłą chęcią do Was dołączę jeśli można 😀 we wtorek (3+2) zobaczyłam dwie kreski na teście 😍 w czwartek byłam na wizycie u gina, bo złapała mnie infekcja intymna. Zrobiła mi też USG, ale oczywiście nic nie było jeszcze widać 😅
Dzisiaj rano poleciałam na betę i mam już wynik 🥰 termin z OM wychodzi na 25 sierpnia 🥰 a wizytę ciążowa mam zaplanowana na 4 stycznia. Dobrze, że zaraz święta, to chociaż czas szybciej zleci mam nadzieję 😂

Załączniki

• IMG_20231216_054731.jpg
    IMG_20231216_054731.jpg
    1,4 MB · Wyświetleń: 88
  • Screenshot_2023-12-16-13-26-28-601_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2023-12-16-13-26-28-601_com.android.chrome.jpg
    167,1 KB · Wyświetleń: 87
To widocznie dzisiaj „taki mamy klimat”. Mnie dziwnie boli glowa wiec wzielam paracetamol, wczoraj przed snem mialam jakies dziwnie cierpniecie dloni 🤷🏼‍♀️ Przyszlo i poszlo. Dzisiaj za to slaba jestem jak cielatko, mdli, apetytu zero.
Ja też nie zrobiłam dziś nic oprócz śniadania. Teraz mąż wziął młodego na zakupy, a ja planuję sprzątać 😵‍💫🫣
Ja w planach mam zamówić jakiegoś fastfooda (mała dostała kaszotto z burakiem i mężowi wyciągnęła ciastko czekoladowe z buzi i też wciągnęła)

dziękuję, że pytasz, kochana jesteś 🤍 covid odpuścił już kilka dni temu, ale niestety mój kot się poważnie rozchorował 😞 od środy żyjemy jak w złym śnie.
Ja niestety do tego zaczęłam wczoraj plamić, na USG okazało się, że mam skupisko krwiaków nad pecherzykiem ciążowym 😔
Oooo nie... trzymam kciuki za futrzaka, sama mam dwa to znam doskonale to przywiązanie.
Jakieś wskazówki do tych krwiaczków czy mają same się wchłonąć?

reklama
W końcu się odezwałaś ❤️
Borze szumiący, czy ta ciąża nie może być jakaś... Prostsza? Jesteś w ciąży i już? Tyle? Ciągle się człowiek musi martwić 😓😓
Jakie masz zalecenia?

Do góry