bardzo bym chciała nie bać się myśleć pozytywnie, ale muszę naprawdę się postarać bo ten strach nic nie da dobrego...Moja pierwsza ciąża - wszystko książkowo do czasu 34 tygodnia nagły wzrost ciśnienia, infekcja nerek .. w środę skierowana na oddział w czwartek całkowicie odklejone łożysko, CC na szybko, znieczulenie nie działało a mały miesiąc spędził na OION z górą powikłań i problemów..
Ale całą ciążę czułam, że coś się wydarzy, miałam taki niepokój w sobie. Dlatego teraz staram się mieć inne nastawienie, mniej się bać.. wiem że przez to co przeszliśmy z mężem zmieniło się bardzo nasze myślenie. Ponoć pozytywne myślenie przyciąga pozytywne skutki, może powinno być to nasze motto na tym wątku ;p
reklama
Aksamitka28
Fanka BB :)
Wpadnę do Was, bo chciałam sprawdzić co słychać u kilku mamuś .Powiem Ci, ze mimo zapewnien lekarki, w glowie caly czas mam widok tego „wolno” bijacego serca. I czasami mam tak zle przeczucia… Mimo ze nie mam podstaw jesli chodzi o wizyty. Ale maz mowi, ze ja zawsze mam zle przeczucia
Wiem za to, ze mam 1,5 roczniaka w domu, prace, do ktorej chce wrocic. Mam nadzieje, ze nigdy nie bede ani zadna z nas przed taka decyzja. Ale nie jestem gotowa w zaden sposob na chore dziecko.
Nikt nie jest gotowy na chore dziecko . Spotkałam ogromną ilość mam chorych dzieci i wierzcie mi, nie istnieje coś takiego jak gotowość . To się czasami dzieje i jakimś cudem bierze się to na klatę . W sytuacji kiedy wiemy o poważnej wadzie płodu jedno jest pewne....żadna droga nie jest łatwa i nigdy nie wiadomo, który kierunek będzie właściwym wyborem dla tej, konkretnej mamy.
Trzymajcie się mocno i mam nadzieję, że żadna z Was nie będzie się musiała z tym mierzyć
na etapie 5+4 nic nie było widać ale już 6+0 było serduszkoHej dziewczyny,
Mam pytanie - w poprzednich ciążach lub teraz w którym tygodniu było serduszko na USG?
Ja w pierwszej ciąży z OM 6+5 z USG 5+6 już było widoczne i założona karta ciąży. A jak było u Was?
Teraz idę do lekarza w przyszły czwartek będzie to 5+6 z OM i myślę na co się nastawiać 12.12 beta wynosiła 648.
Strach jest bardzo paraliżujący. W poprzedniej ciąży każdy mi mówił że mam nie panikować i cieszyć się tym czasem ale nie umiałam … w myślach nie mówiąc nikomu miałam myśli ze na pewno urodzę za wcześnie .. i wykrakałam sobie, z bezproblemowej ciąży skończyło się jak się skończyło .. dlatego teraz planuje myśleć tylko pozytywnie ale wiadomo jak jest z planami czasembardzo bym chciała nie bać się myśleć pozytywnie, ale muszę naprawdę się postarać bo ten strach nic nie da dobrego...
bardzo bardzo Ci tego życzę, spokoju i pozytywnego myślenia.Strach jest bardzo paraliżujący. W poprzedniej ciąży każdy mi mówił że mam nie panikować i cieszyć się tym czasem ale nie umiałam … w myślach nie mówiąc nikomu miałam myśli ze na pewno urodzę za wcześnie .. i wykrakałam sobie, z bezproblemowej ciąży skończyło się jak się skończyło .. dlatego teraz planuje myśleć tylko pozytywnie ale wiadomo jak jest z planami czasem
Czasami myślę, że to zwyczajnie nasza intuicja, a nie negatywne myślenie...
Być może, ale teraz już wiem na co bardziej zwracać uwagę bo u nas koniec końców wyszło że to lekarz olał pełno symptomów i można było tego uniknąć … ja wyglądałam jak OGR cała spuchnięta a stopy miałam jak Hobbit czułam się fatalnie mimo że ciągle słyszałam że wszystko jest przecież super. A teraz nie wiem, czuję spokój .. zupełnie inaczej niż wtedy- wiadomo to początek ale mam nadzieję, że tak zostanie i Wam też życzę SPOKOJNYCH 9 miesięcybardzo bardzo Ci tego życzę, spokoju i pozytywnego myślenia.
Czasami myślę, że to zwyczajnie nasza intuicja, a nie negatywne myślenie...
Kitsune
Moderator
U mnie w 5+6 było serduszko. Chodzę do dwóch lekarzy i jeden założył mi kartę od razu po potwierdzeniu, a u drugiego byłam teraz czyli już w 7 tygodniu po kilku następnych USG i karty nie założyłHej dziewczyny,
Mam pytanie - w poprzednich ciążach lub teraz w którym tygodniu było serduszko na USG?
Ja w pierwszej ciąży z OM 6+5 z USG 5+6 już było widoczne i założona karta ciąży. A jak było u Was?
Teraz idę do lekarza w przyszły czwartek będzie to 5+6 z OM i myślę na co się nastawiać 12.12 beta wynosiła 648.
Nelka85
Fanka BB :)
Ja z córką miałam kartę założoną jakoś na prenatalnych chybaU mnie w 5+6 było serduszko. Chodzę do dwóch lekarzy i jeden założył mi kartę od razu po potwierdzeniu, a u drugiego byłam teraz czyli już w 7 tygodniu po kilku następnych USG i karty nie założył
reklama
Hejka,
Ja dziś mam taki dzień że nie mam mocy na nic, salon wygląda jakby wybuchła bomba ale to znaczy że młody się dobrze bawi
Zrobiłam zupę i to chyba byłoby na tyle jeśli chodzi o dzisiejszy dzień. Dokucza mi podbrzusze dość mocno, więc będę odpoczywać
Ja dziś mam taki dzień że nie mam mocy na nic, salon wygląda jakby wybuchła bomba ale to znaczy że młody się dobrze bawi
Zrobiłam zupę i to chyba byłoby na tyle jeśli chodzi o dzisiejszy dzień. Dokucza mi podbrzusze dość mocno, więc będę odpoczywać