reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2024

Moja pierwsza ciąża - wszystko książkowo do czasu 34 tygodnia nagły wzrost ciśnienia, infekcja nerek .. w środę skierowana na oddział w czwartek całkowicie odklejone łożysko, CC na szybko, znieczulenie nie działało a mały miesiąc spędził na OION z górą powikłań i problemów..
Ale całą ciążę czułam, że coś się wydarzy, miałam taki niepokój w sobie. Dlatego teraz staram się mieć inne nastawienie, mniej się bać.. wiem że przez to co przeszliśmy z mężem zmieniło się bardzo nasze myślenie. Ponoć pozytywne myślenie przyciąga pozytywne skutki, może powinno być to nasze motto na tym wątku ;p
bardzo bym chciała nie bać się myśleć pozytywnie, ale muszę naprawdę się postarać bo ten strach nic nie da dobrego...

reklama
Powiem Ci, ze mimo zapewnien lekarki, w glowie caly czas mam widok tego „wolno” bijacego serca. I czasami mam tak zle przeczucia… Mimo ze nie mam podstaw jesli chodzi o wizyty. Ale maz mowi, ze ja zawsze mam zle przeczucia 🙊
Wiem za to, ze mam 1,5 roczniaka w domu, prace, do ktorej chce wrocic. Mam nadzieje, ze nigdy nie bede ani zadna z nas przed taka decyzja. Ale nie jestem gotowa w zaden sposob na chore dziecko.
Wpadnę do Was, bo chciałam sprawdzić co słychać u kilku mamuś 🙈.
Nikt nie jest gotowy na chore dziecko 🤷. Spotkałam ogromną ilość mam chorych dzieci i wierzcie mi, nie istnieje coś takiego jak gotowość 😔. To się czasami dzieje i jakimś cudem bierze się to na klatę 🤷. W sytuacji kiedy wiemy o poważnej wadzie płodu jedno jest pewne....żadna droga nie jest łatwa 😔 i nigdy nie wiadomo, który kierunek będzie właściwym wyborem dla tej, konkretnej mamy.
Trzymajcie się mocno i mam nadzieję, że żadna z Was nie będzie się musiała z tym mierzyć

Hej dziewczyny,
Mam pytanie - w poprzednich ciążach lub teraz w którym tygodniu było serduszko na USG?
Ja w pierwszej ciąży z OM 6+5 z USG 5+6 już było widoczne i założona karta ciąży. A jak było u Was?
Teraz idę do lekarza w przyszły czwartek będzie to 5+6 z OM i myślę na co się nastawiać 🫠 12.12 beta wynosiła 648.
na etapie 5+4 nic nie było widać 🤣 ale już 6+0 było serduszko 💜

bardzo bym chciała nie bać się myśleć pozytywnie, ale muszę naprawdę się postarać bo ten strach nic nie da dobrego...
Strach jest bardzo paraliżujący. W poprzedniej ciąży każdy mi mówił że mam nie panikować i cieszyć się tym czasem ale nie umiałam … w myślach nie mówiąc nikomu miałam myśli ze na pewno urodzę za wcześnie .. i wykrakałam sobie, z bezproblemowej ciąży skończyło się jak się skończyło .. dlatego teraz planuje myśleć tylko pozytywnie 🤣❤️ ale wiadomo jak jest z planami czasem 🤣

Strach jest bardzo paraliżujący. W poprzedniej ciąży każdy mi mówił że mam nie panikować i cieszyć się tym czasem ale nie umiałam … w myślach nie mówiąc nikomu miałam myśli ze na pewno urodzę za wcześnie .. i wykrakałam sobie, z bezproblemowej ciąży skończyło się jak się skończyło .. dlatego teraz planuje myśleć tylko pozytywnie 🤣❤️ ale wiadomo jak jest z planami czasem 🤣
bardzo bardzo Ci tego życzę, spokoju i pozytywnego myślenia.
Czasami myślę, że to zwyczajnie nasza intuicja, a nie negatywne myślenie...

bardzo bardzo Ci tego życzę, spokoju i pozytywnego myślenia.
Czasami myślę, że to zwyczajnie nasza intuicja, a nie negatywne myślenie...
Być może, ale teraz już wiem na co bardziej zwracać uwagę bo u nas koniec końców wyszło że to lekarz olał pełno symptomów i można było tego uniknąć … ja wyglądałam jak OGR cała spuchnięta a stopy miałam jak Hobbit 🥴 czułam się fatalnie mimo że ciągle słyszałam że wszystko jest przecież super. A teraz nie wiem, czuję spokój .. zupełnie inaczej niż wtedy- wiadomo to początek ale mam nadzieję, że tak zostanie ❤️ i Wam też życzę SPOKOJNYCH 9 miesięcy

Hej dziewczyny,
Mam pytanie - w poprzednich ciążach lub teraz w którym tygodniu było serduszko na USG?
Ja w pierwszej ciąży z OM 6+5 z USG 5+6 już było widoczne i założona karta ciąży. A jak było u Was?
Teraz idę do lekarza w przyszły czwartek będzie to 5+6 z OM i myślę na co się nastawiać 🫠 12.12 beta wynosiła 648.
U mnie w 5+6 było serduszko. Chodzę do dwóch lekarzy i jeden założył mi kartę od razu po potwierdzeniu, a u drugiego byłam teraz czyli już w 7 tygodniu po kilku następnych USG i karty nie założył 🤷

reklama
Hejka,
Ja dziś mam taki dzień że nie mam mocy na nic, salon wygląda jakby wybuchła bomba ale to znaczy że młody się dobrze bawi 🤣
Zrobiłam zupę i to chyba byłoby na tyle jeśli chodzi o dzisiejszy dzień. Dokucza mi podbrzusze dość mocno, więc będę odpoczywać ☺️☺️

Do góry