reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2024

reklama
Pracowałam od października na umowie zlecenie z perspektywą na umowę o pracę od grudnia tylko, że mnie zbywali i do dnia dzisiejszego nie dostałam umowy. I ze względu, że codziennie musiałam przerzucać kilkanaście kilkunasto kilogramowych kartonów z alkoholem to z mężem stwierdziliśmy, że muszę dziś powiedzieć w pracy ze względu na bezpieczeństwo maluszka, które nam rośnie. Ładnie pięknie dziś już nie dźwigałam miałam lżejsze zadania, ale sam fakt stania 8 h to robił swoje. No ale na koniec zmiany dostałam informację, że super że jestem z nimi fair, ale nie dadzą mi umowy o pracę. Usłyszałam jeszcze " jakby coś się stało z ciążą to możesz do nas wrócić". Zajebiś..cie

Hej czytam od sameeego początku ale siedzę cicho z obawy przez kolejną stratą , u mnie wypada na 4.08 . Jestem już po wizycie ale w 5 +5 serduszko biło 101 lekarz powiedział żeby podejść do tego na chłodno bo szansa jest 50 na 50 . Mam więc pytanie czy któraś z was była może w tym tygodniu na usg i wie ile było fhr u was w tym czasie ? Wiem że porównywanie jest bez sensu ale rozumiecie … trochę chyba chcilabym uspokoić głowę
Moja lekarka w ogóle nie mierzyła mi ilości uderzeń. Ja wiem że nie można pacjentki oszukiwać jak sprawa wygląda źle, ale idziesz do lekarza we wczesnej ciąży, jest żywy płód adekwatny do wieku ciąży …. I żeby się nie nastawiać 🧐

A myślicie, że jest sens badać betę z odstępem ok. 50h zamiast 48? Chyba te dwie godziny dużej różnicy nie zrobią 🧐 Wtedy mogłabym pójść jutro i w niedzielę.

Moja lekarka w ogóle nie mierzyła mi ilości uderzeń. Ja wiem że nie można pacjentki oszukiwać jak sprawa wygląda źle, ale idziesz do lekarza we wczesnej ciąży, jest żywy płód adekwatny do wieku ciąży …. I żeby się nie nastawiać 🧐

Jedna pacjentka będzie wolała usłyszeć, że wszystko będzie dobrze, a druga, żeby się nie nastawiać. Jedni są wiecznie pozytywni i "trzeba wierzyć, że będzie dobrze", a drudzy wolą nie przesadzać z optymizmem, żeby się nie rozczarować. Ten komentarz lekarza trochę bezsensu, bo to takie będzie dobrze, albo nie będzie dobrze, ale to jak wróżenie z kart i taka przepowiednia na tym etapie ciąży może dotyczyć każdej z nas 🤦‍♀️

reklama
Do góry