reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2024

reklama
21.10 ale ja z dlugocyklowców. Muszę doliczyć 12 dni dodatkowo. Aplikacjja niby na 27.07 ale to się na 100% przesunie.
Tutaj można wpisać długość cyklu i masz bardziej zbliżoną datę.
A to nie jest tak, ze lekarze i tak nie patrza na dlugosc cyklu i kazdej wyliczaja zakladajac ze sa 28 dniowe?

Jak z usg a miesiączki termin się rozmija o więcej niż 10 dni to bierze się ten z USG, najczęściej się potwierdza jeszcze na 1. prenatalnych.
To ja mialam w pierwszej ciazy tak, ze na podstawie cyklu 28dniowego wyliczyl mi lekarz na 7 lipca, usg prenatalne 8 lipca. A cykle mam 31-33 dniowe

Razem to zawsze raźniej 😅 biedne te ręce pokłute już. No ale jakoś trzeba ducha uspokoić 😂
Od pierwszej bety robilam ich 8. Ale to chyba z tego wzgledu, ze dwie pierwsze mialam niemal identyczne. Pierwsza 7,9 a druga 7,48. Teraz tez mnie korci zrobic, bo jestem chora i dla spokojnej glowy chcialabym wiedziec, czy rosnie

To ja mialam w pierwszej ciazy tak, ze na podstawie cyklu 28dniowego wyliczyl mi lekarz na 7 lipca, usg prenatalne 8 lipca. A cykle mam 31-33 dniowe
No liczy się data owulacji, a nie sama długość cyklu właściwie 😁 w kalkulatorach jako OM liczy się standardowo data 14 dni przed owu i mi się tak zgadzało (ostatnio owulacje miałam w 25 dniu i termin wyliczony z usg). 1 dzień różnicy to właściwie zaraz nie będzie miał znaczenia 😁

No liczy się data owulacji, a nie sama długość cyklu właściwie 😁 w kalkulatorach jako OM liczy się standardowo data 14 dni przed owu i mi się tak zgadzało (ostatnio owulacje miałam w 25 dniu i termin wyliczony z usg). 1 dzień różnicy to właściwie zaraz nie będzie miał znaczenia 😁
W sumie obliczenia obliczeniami a i tak urodzilam w czerwcu 😂

reklama
Od pierwszej bety robilam ich 8. Ale to chyba z tego wzgledu, ze dwie pierwsze mialam niemal identyczne. Pierwsza 7,9 a druga 7,48. Teraz tez mnie korci zrobic, bo jestem chora i dla spokojnej glowy chcialabym wiedziec, czy rosnie
To chyba mamy rekord 😁 ja wstępnie chciałam iść pon, sr, pt i pon, a wt wizyta 🙈
W sumie obliczenia obliczeniami a i tak urodzilam w czerwcu 😂
No ja miałam indukcje w 37tc :D także ten termin mało wiążący :D

Do góry