reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2024

reklama
21.10 ale ja z dlugocyklowców. Muszę doliczyć 12 dni dodatkowo. Aplikacjja niby na 27.07 ale to się na 100% przesunie.
Tutaj można wpisać długość cyklu i masz bardziej zbliżoną datę.
A to nie jest tak, ze lekarze i tak nie patrza na dlugosc cyklu i kazdej wyliczaja zakladajac ze sa 28 dniowe?

Jak z usg a miesiączki termin się rozmija o więcej niż 10 dni to bierze się ten z USG, najczęściej się potwierdza jeszcze na 1. prenatalnych.
To ja mialam w pierwszej ciazy tak, ze na podstawie cyklu 28dniowego wyliczyl mi lekarz na 7 lipca, usg prenatalne 8 lipca. A cykle mam 31-33 dniowe

Razem to zawsze raźniej 😅 biedne te ręce pokłute już. No ale jakoś trzeba ducha uspokoić 😂
Od pierwszej bety robilam ich 8. Ale to chyba z tego wzgledu, ze dwie pierwsze mialam niemal identyczne. Pierwsza 7,9 a druga 7,48. Teraz tez mnie korci zrobic, bo jestem chora i dla spokojnej glowy chcialabym wiedziec, czy rosnie

To ja mialam w pierwszej ciazy tak, ze na podstawie cyklu 28dniowego wyliczyl mi lekarz na 7 lipca, usg prenatalne 8 lipca. A cykle mam 31-33 dniowe
No liczy się data owulacji, a nie sama długość cyklu właściwie 😁 w kalkulatorach jako OM liczy się standardowo data 14 dni przed owu i mi się tak zgadzało (ostatnio owulacje miałam w 25 dniu i termin wyliczony z usg). 1 dzień różnicy to właściwie zaraz nie będzie miał znaczenia 😁

No liczy się data owulacji, a nie sama długość cyklu właściwie 😁 w kalkulatorach jako OM liczy się standardowo data 14 dni przed owu i mi się tak zgadzało (ostatnio owulacje miałam w 25 dniu i termin wyliczony z usg). 1 dzień różnicy to właściwie zaraz nie będzie miał znaczenia 😁
W sumie obliczenia obliczeniami a i tak urodzilam w czerwcu 😂

reklama
Od pierwszej bety robilam ich 8. Ale to chyba z tego wzgledu, ze dwie pierwsze mialam niemal identyczne. Pierwsza 7,9 a druga 7,48. Teraz tez mnie korci zrobic, bo jestem chora i dla spokojnej glowy chcialabym wiedziec, czy rosnie
To chyba mamy rekord 😁 ja wstępnie chciałam iść pon, sr, pt i pon, a wt wizyta 🙈
W sumie obliczenia obliczeniami a i tak urodzilam w czerwcu 😂
No ja miałam indukcje w 37tc :D także ten termin mało wiążący :D

Do góry