reklama
Veraverrto
Fanka BB :)
A to nie jest tak, ze lekarze i tak nie patrza na dlugosc cyklu i kazdej wyliczaja zakladajac ze sa 28 dniowe?21.10 ale ja z dlugocyklowców. Muszę doliczyć 12 dni dodatkowo. Aplikacjja niby na 27.07 ale to się na 100% przesunie.
Tutaj można wpisać długość cyklu i masz bardziej zbliżoną datę.
Kalkulator ciążowy
Już wiesz – jesteś w ciąży! Gratulacje. Zastanawiasz się, który to tydzień ciąży? Który to miesiąc? Chcesz znać termin porodu? Wypróbuj kalkulator ciąży!www.medicover.pl
Bolilol
o, ja też lecę jutro na betęJutro lecę na 3. betę. Do jakich wartości powtarzałyście badanie?
Meganka
Jak z usg a miesiączki termin się rozmija o więcej niż 10 dni to bierze się ten z USG, najczęściej się potwierdza jeszcze na 1. prenatalnych.A to nie jest tak, ze lekarze i tak nie patrza na dlugosc cyklu i kazdej wyliczaja zakladajac ze sa 28 dniowe?
Meganka
Razem to zawsze raźniej biedne te ręce pokłute już. No ale jakoś trzeba ducha uspokoićo, ja też lecę jutro na betę
Veraverrto
To ja mialam w pierwszej ciazy tak, ze na podstawie cyklu 28dniowego wyliczyl mi lekarz na 7 lipca, usg prenatalne 8 lipca. A cykle mam 31-33 dnioweJak z usg a miesiączki termin się rozmija o więcej niż 10 dni to bierze się ten z USG, najczęściej się potwierdza jeszcze na 1. prenatalnych.
Veraverrto
Od pierwszej bety robilam ich 8. Ale to chyba z tego wzgledu, ze dwie pierwsze mialam niemal identyczne. Pierwsza 7,9 a druga 7,48. Teraz tez mnie korci zrobic, bo jestem chora i dla spokojnej glowy chcialabym wiedziec, czy rosnieRazem to zawsze raźniej biedne te ręce pokłute już. No ale jakoś trzeba ducha uspokoić
Meganka
No liczy się data owulacji, a nie sama długość cyklu właściwie w kalkulatorach jako OM liczy się standardowo data 14 dni przed owu i mi się tak zgadzało (ostatnio owulacje miałam w 25 dniu i termin wyliczony z usg). 1 dzień różnicy to właściwie zaraz nie będzie miał znaczeniaTo ja mialam w pierwszej ciazy tak, ze na podstawie cyklu 28dniowego wyliczyl mi lekarz na 7 lipca, usg prenatalne 8 lipca. A cykle mam 31-33 dniowe
Veraverrto
W sumie obliczenia obliczeniami a i tak urodzilam w czerwcuNo liczy się data owulacji, a nie sama długość cyklu właściwie w kalkulatorach jako OM liczy się standardowo data 14 dni przed owu i mi się tak zgadzało (ostatnio owulacje miałam w 25 dniu i termin wyliczony z usg). 1 dzień różnicy to właściwie zaraz nie będzie miał znaczenia
reklama
Meganka
To chyba mamy rekord ja wstępnie chciałam iść pon, sr, pt i pon, a wt wizytaOd pierwszej bety robilam ich 8. Ale to chyba z tego wzgledu, ze dwie pierwsze mialam niemal identyczne. Pierwsza 7,9 a druga 7,48. Teraz tez mnie korci zrobic, bo jestem chora i dla spokojnej glowy chcialabym wiedziec, czy rosnie
No ja miałam indukcje w 37tc także ten termin mało wiążącyW sumie obliczenia obliczeniami a i tak urodzilam w czerwcu