Hmmm no to faktycznie te parę dni wcześniej miałaś owu kuuurde to pewnie też długość cyklu robi różnicę okaże się jak pójdziemy do gina co na usg będzie widaćJa miałam ostatnia miesiączkę 23.10, a owu wg testów i objawów Ok 6/7.11 i mam dziś około 4 +5 ale nie chce oczywiście tutaj w błąd nikogo wprowadzać może to ja źle liczę co byłoby na moją korzyść bo większa szansa ze będzie coś widać na usg
reklama
jagna_jadzia
Fanka BB :)
Dokładnie, najważniejsze żeby było zdrowe boboHmmm no to faktycznie te parę dni wcześniej miałaś owu kuuurde to pewnie też długość cyklu robi różnicę okaże się jak pójdziemy do gina co na usg będzie widać
olka11135
Ja w luxmed tylko po badania krwi. Usg tam słabe według mnie i dodatkowo nie każdy lekarz ma w gabinecie / robi na każdej wizycie, bo według regulaminu masz tylko 3 usg w całej ciąży (tak oficjalnie). Czasem się zdarzy spoko lekarz i robi podglądy usg ale niestety nie dają wydruków wtedy. Całe prowadzenie ciąży prywatnie, choć to kupe siana, ale głowa spokojna.
Sorka, że się wetnę, nie wiem skąd jesteś, ale w Warszawie w lux med jest całkiem sporo fajnych polecanych lekarzy, którzy robią USG na każdej wizycie, normalnie badają i dają skierowania na wszystko.
Inna sprawa, że lux med ma taką politykę - że nie ważne kto skierowanie wystawia to oni je realizują bez wizyty i nie musi to być nawet ginekolog - tzn. w każdym razie ja tak mam (bo może to kwestia pakietu).
Inna sprawa, że ja zupełnie przypadkiem trafiłam do przychodni przyszpitalnej na NFZ - wszystko jest świeżo po remoncie, najnowszy sprzęt, sypnięte kasą na maxa - i tam też za każdym razem mam USG, badanie, każda wizyta trwa ok 1h nie ma problemu z zapisem, wszyscy turbo mili i bardzo zaangażowani w myśl zasady, że lepiej sprawdzić o raz za dużo, niż o raz za mało Oczywiście skierowania na prenatalne itd. też. Także jak któraś z Warszawy to zapraszam na priv bo zdecydowanie warto
Kitsune
Moderator
Zazdro, ja na NFZ teraz byłam i dostałam skierowanie na USG na Cito ze względu na plamienia. Zadzwoniłam, żeby się umówić to mi babka powiedziała że jest jeden jedyny termin w dniu i godzinach, w których akurat ja nie mam z kim dziecka zostawić i to jeszcze na drugim końcu wawy. Jak jej powiedziałam, że proszę żeby sprawdziła w przychodni bliżej mnie czy coś jest to mnie zjebała, że przecież co ja sobie myślę skoro USG jest robione tylko raz w tygodniu i ona mi wizyty nie wyczaruje i mam sobie iść prywatnie w takim razie... No to idę, dzisiaj do LuxMedu bez żadnej łaskiSorka, że się wetnę, nie wiem skąd jesteś, ale w Warszawie w lux med jest całkiem sporo fajnych polecanych lekarzy, którzy robią USG na każdej wizycie, normalnie badają i dają skierowania na wszystko.
Inna sprawa, że lux med ma taką politykę - że nie ważne kto skierowanie wystawia to oni je realizują bez wizyty i nie musi to być nawet ginekolog - tzn. w każdym razie ja tak mam (bo może to kwestia pakietu).
Inna sprawa, że ja zupełnie przypadkiem trafiłam do przychodni przyszpitalnej na NFZ - wszystko jest świeżo po remoncie, najnowszy sprzęt, sypnięte kasą na maxa - i tam też za każdym razem mam USG, badanie, każda wizyta trwa ok 1h nie ma problemu z zapisem, wszyscy turbo mili i bardzo zaangażowani w myśl zasady, że lepiej sprawdzić o raz za dużo, niż o raz za mało Oczywiście skierowania na prenatalne itd. też. Także jak któraś z Warszawy to zapraszam na priv bo zdecydowanie warto
olka11135
Zazdro, ja na NFZ teraz byłam i dostałam skierowanie na USG na Cito ze względu na plamienia. Zadzwoniłam, żeby się umówić to mi babka powiedziała że jest jeden jedyny termin w dniu i godzinach, w których akurat ja nie mam z kim dziecka zostawić i to jeszcze na drugim końcu wawy. Jak jej powiedziałam, że proszę żeby sprawdziła w przychodni bliżej mnie czy coś jest to mnie zjebała, że przecież co ja sobie myślę skoro USG jest robione tylko raz w tygodniu i ona mi wizyty nie wyczaruje i mam sobie iść prywatnie w takim razie... No to idę, dzisiaj do LuxMedu bez żadnej łaski
Nie wiem jak masz daleko, ale to ja z całego serduszka polecam Inflancką
USG prenatalne miałam tam np. u Diany Massalskiej, która jest jednym z lepszych lekarzy w Polsce i prywatnie u niej takie USG to 700zl także i warunki i kadra jest super. A jak mam teraz różne problemy to np. nie jadę na IP, że tak powiem z buta, tylko najpierw dzwonię do swojej lekarki stamtąd i umawiam się się z nią, więc nie muszę czekać w jakiś kolejkach czy coś i się stresować czekaniem na nie wiadomo kogo
Kitsune
Moderator
Kurde, niestety mam tam daleko Muszę w końcu zrobić to prawko i mieć w dupie odległość... Ale dzięki za polecajkę, przyda się na prenatalneNie wiem jak masz daleko, ale to ja z całego serduszka polecam Inflancką
USG prenatalne miałam tam np. u Diany Massalskiej, która jest jednym z lepszych lekarzy w Polsce i prywatnie u niej takie USG to 700zl także i warunki i kadra jest super. A jak mam teraz różne problemy to np. nie jadę na IP, że tak powiem z buta, tylko najpierw dzwonię do swojej lekarki stamtąd i umawiam się się z nią, więc nie muszę czekać w jakiś kolejkach czy coś i się stresować czekaniem na nie wiadomo kogo
AnnMar88
Moderator
Właśnie z Warszawy... w 1 ciąży byłam u 3 i żaden usg z wydrukiem nie chciał robić na wizycie ot tak. Napiszę na priv o poleccjakiSorka, że się wetnę, nie wiem skąd jesteś, ale w Warszawie w lux med jest całkiem sporo fajnych polecanych lekarzy, którzy robią USG na każdej wizycie, normalnie badają i dają skierowania na wszystko.
Dzięki za odzew!
AnnMar88
Moderator
Nie mogę napisać priv, więc spytam tu (dziewczyny wybaczcie ): jakich ginekologów i placówki LM polecasz?Nie wiem jak masz daleko, ale to ja z całego serduszka polecam Inflancką
olka11135
Nie mogę napisać priv, więc spytam tu (dziewczyny wybaczcie ): jakich ginekologów i placówki LM polecasz?
Lux Med: Anna Kamińska, Ewa Kuś, Katarzyna Słodczyk, Piotr Stec, Elżbieta Miłecka
USG prenatalne wykonuję tam u dr. Przygody bo ma certyfikat, ale jest raczej bez szału, choć wszystko sprawdzone
Na NFZ na Inflanckiej ( https://www.wizk.pl/ ) prowadzę ciąże u dr. Justyny Milewskiej i jestem bardzo zadowolona (tak jak napisałam wyżej, każda wizyta to badanie plus USG, oczywiście omówienie wszystkiego danie badań i skierowań itd.)
Raz w ramach zastępstwa (wakacje) byłam u dr. Marty Wojtuń i też wizyta na plus - wiele dziewczyn też bardzo poleca.
Jedyny minus przychodni przyszpitalnej to opóźnienia - niestety pacjentki są zapisywane co ok. 40 minut, a tak jak napisałam wyżej zwykle w gabinecie spędza się około 1h
reklama
Kitsune
Moderator
Też polecam P. Kuś Byłam u niej kilka razy - świetna lekarka ale mega trudno się do niej dostać. USG też robiłam u P. Przygody i również mogę polecić, aczkolwiek trzeba się przyzwyczaić że nie jest osobą zbyt wygadaną i emocjonalną Informację o tym, że serduszko przestało bić przekazała mi bardzo chłodno - niektórym pacjentkom nie odpowiada takie podejście i uważają je za olewactwo, mi akurat w tym momencie było wszystko jedno. Aczkolwiek USG bardzo szczegółowo omawiaLux Med: Anna Kamińska, Ewa Kuś, Katarzyna Słodczyk, Piotr Stec, Elżbieta Miłecka
USG prenatalne wykonuję tam u dr. Przygody bo ma certyfikat, ale jest raczej bez szału, choć wszystko sprawdzone
Na NFZ na Inflanckiej ( https://www.wizk.pl/ ) prowadzę ciąże u dr. Justyny Milewskiej i jestem bardzo zadowolona (tak jak napisałam wyżej, każda wizyta to badanie plus USG, oczywiście omówienie wszystkiego danie badań i skierowań itd.)
Raz w ramach zastępstwa (wakacje) byłam u dr. Marty Wojtuń i też wizyta na plus - wiele dziewczyn też bardzo poleca.
Jedyny minus przychodni przyszpitalnej to opóźnienia - niestety pacjentki są zapisywane co ok. 40 minut, a tak jak napisałam wyżej zwykle w gabinecie spędza się około 1h