reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2024

Ja z pudełek mam jeszcze sernik i pudding Chia z wiśnią w czekoladzie ale jakoś mnie nie ciągnie do słodkiego
o też bym zeżarła coś słodkiego😁, dziś jak byłam w pracy mąż pytał co zamawiam ze sklepu, miałam w głowie lody czekoladowe i jakieś inne słodycze 😋 ale postanowiłam być twarda i zamówiłam same owoce ale za to w 8 rodzajach 😂

reklama
o też bym zeżarła coś słodkiego😁, dziś jak byłam w pracy mąż pytał co zamawiam ze sklepu, miałam w głowie lody czekoladowe i jakieś inne słodycze 😋 ale postanowiłam być twarda i zamówiłam same owoce ale za to w 8 rodzajach 😂
Ja mam mega ochotę na burger Kinga i się zastanawiam czy jutro zamówić sushi czy Kinga

Mąż właśnie wrócił z zakupów i nie mogłam się doczekać jabłka, tak miałam na nie ochotę 😅 Ale popołudniem i wieczorami dobijają mnie mdłości, wydaje mi się, że mam na coś ochotę po czym jest mi niedobrze 🥴 Najgorzej, że strasznie chce mi się pić, normalnie suszy, a po wypiciu wody tez taki niesmak w ustach 😵‍💫

Mam już większość wyników z rana i najbardziej interesowały mnie glukoza i tsh. Glukoza 84, więc narazie jest dobrze 😁 A TSH w przeciągu miesiąca samo spadło z 1,49 na 0,87. 👌

Ja też niskociśnieniowiec a w ciąży nadciśnienie miałam. Ja mam ciśnieniomierz połączony z tel i mi się wszystko samo zapisuję.
Co do łóżka to i tak nieźle bo wstajesz jeść. Ja jem w łóżku, karmie dziecię też w łóżku.
Karmisz córkę jeszcze? Planujesz w tandemie potem ?
U mnie się już powoli zaczyna zgaga, codziennie rennie idzie w ruch. Nie wiem co mam jeść, a w ogóle to takie dziwne uczucie mam ciągle pełnego brzucha, a potem nagle ogromny głód, ale za dużo zjesc też nie mogę. Dziwne to takie. Też jestem z tych co mają wysokie ciśnienie na wizytach a w domu 90/60
U mnie też zgaga codziennie! Albo mdłości tak że nie mogę patrzeć na jedzenie, albo głód, że wszystko bym zjadła, ale zaraz się zapycham i zgaga 🥲

@kejti36 jak się masz? Pamiętaj, że każdy przypadek jest inny, w wyniki to tylko cyferki. 🤞
@kejti36 Znalazłam taką stronę, ale wygląda na to, że tam są potrzebne jeszcze dane z USG (NT, tętno). Poza tym wiadomo, że przede wszystkim lekarz i wszystko razem brane pod uwagę jest najważniejsze.

Wiem, że ciężko jest się nie zamartwiać i nie czytać internetu, mam nadzieję, że szybciej dostaniesz wyniki Nifty i ze spokojną głową pójdziesz na wizytę ♥️

@kejti36 jak się masz? Pamiętaj, że każdy przypadek jest inny, w wyniki to tylko cyferki. 🤞
tak szczerze to wszystkiego mi sie odechciało, baaaaardzo bałam się tego badania i tych wyników...
To byłoby zbyt piękne gdyby wyszły mi dobrze... gdzieś tam sie łudzę, ze to jeszcze nic nie znaczy, ale reszta danych w teście papa takich jak wiek, moje choroby, poronienie - raczej nie poprawią mojego wyniku, a pogorszą.
Zdziwiłabym się gdyby wszystko było dobrze... chociaż miałam.wielką nadzieję :(
Najgorsze, że tak niskie wyniki serio nie wróżą nic dobrego - od genetycznych spraw (przy zespole edwardsa sa właśnie niskie beta i bialko) po ryzyko problemów z łożyskiem i ciśnieniem, a przy mojej alergii na acard to byloby bardzo źle :(
Pewnie nie będę się tu duzo odzywac do wtorku, bo chce ten weekend po prostu jakos przetrwać psychicznie i sie juz nie nakręcać... ale nie będzie łatwo...

Dzisiaj u mnie dzień podjadania. Ciągle coś jem... ciasteczko, czekoladka etc. Na kolacje zażyczyłam sobie sushi, ale to było pyszne :) Czuje że tyje, niedobrze. Miałam nadzieję że I trymestr zakończe z tą samą wagą.
Uff... Myślałam że tylko mi dzisiaj żarło w głowie! W ogóle to tylko kwaśne mi w głowie zagryzane czekoladą, a teraz mi niedobrze😉 Cierp głupia cierp

Moj ogarnie tak z 5 może, takie podstawowe typu jabłka, gruszki, banany, truskawki itp. Jak mu tylko napisze coś "trudniejszego" (np. śliwki) to dzwoni na msng z kamerą i każe mówić które to :D

reklama
tak szczerze to wszystkiego mi sie odechciało, baaaaardzo bałam się tego badania i tych wyników...
To byłoby zbyt piękne gdyby wyszły mi dobrze... gdzieś tam sie łudzę, ze to jeszcze nic nie znaczy, ale reszta danych w teście papa takich jak wiek, moje choroby, poronienie - raczej nie poprawią mojego wyniku, a pogorszą.
Zdziwiłabym się gdyby wszystko było dobrze... chociaż miałam.wielką nadzieję :(
Najgorsze, że tak niskie wyniki serio nie wróżą nic dobrego - od genetycznych spraw (przy zespole edwardsa sa właśnie niskie beta i bialko) po ryzyko problemów z łożyskiem i ciśnieniem, a przy mojej alergii na acard to byloby bardzo źle :(
Pewnie nie będę się tu duzo odzywac do wtorku, bo chce ten weekend po prostu jakos przetrwać psychicznie i sie juz nie nakręcać... ale nie będzie łatwo...
Nie zamartwiaj się na zapas. Ja w 1 ciąży też miałam niskie (niecale 12) i lekarka powiedziała, że przed 12tyg mogą poprostu takie być. Trochę szkoda że zrobiłaś przed usg bo to jednak parę dni i mogło podskoczyć to białko w tym czasie, a tak Ci obniży cyferki... poczekaj spokojnie na usg i ewentualnie dowiedz się czy jest opcja powtórzyć pappe np. dzień po usg żeby byly bardziej zbliżone terminy do porownania ryzyk.
Trzymam kciuki!

Do góry