reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2024

Ja z pudełek mam jeszcze sernik i pudding Chia z wiśnią w czekoladzie ale jakoś mnie nie ciągnie do słodkiego
o też bym zeżarła coś słodkiego😁, dziś jak byłam w pracy mąż pytał co zamawiam ze sklepu, miałam w głowie lody czekoladowe i jakieś inne słodycze 😋 ale postanowiłam być twarda i zamówiłam same owoce ale za to w 8 rodzajach 😂

reklama
o też bym zeżarła coś słodkiego😁, dziś jak byłam w pracy mąż pytał co zamawiam ze sklepu, miałam w głowie lody czekoladowe i jakieś inne słodycze 😋 ale postanowiłam być twarda i zamówiłam same owoce ale za to w 8 rodzajach 😂
Ja mam mega ochotę na burger Kinga i się zastanawiam czy jutro zamówić sushi czy Kinga

Mąż właśnie wrócił z zakupów i nie mogłam się doczekać jabłka, tak miałam na nie ochotę 😅 Ale popołudniem i wieczorami dobijają mnie mdłości, wydaje mi się, że mam na coś ochotę po czym jest mi niedobrze 🥴 Najgorzej, że strasznie chce mi się pić, normalnie suszy, a po wypiciu wody tez taki niesmak w ustach 😵‍💫

Mam już większość wyników z rana i najbardziej interesowały mnie glukoza i tsh. Glukoza 84, więc narazie jest dobrze 😁 A TSH w przeciągu miesiąca samo spadło z 1,49 na 0,87. 👌

Ja też niskociśnieniowiec a w ciąży nadciśnienie miałam. Ja mam ciśnieniomierz połączony z tel i mi się wszystko samo zapisuję.
Co do łóżka to i tak nieźle bo wstajesz jeść. Ja jem w łóżku, karmie dziecię też w łóżku.
Karmisz córkę jeszcze? Planujesz w tandemie potem ?
U mnie się już powoli zaczyna zgaga, codziennie rennie idzie w ruch. Nie wiem co mam jeść, a w ogóle to takie dziwne uczucie mam ciągle pełnego brzucha, a potem nagle ogromny głód, ale za dużo zjesc też nie mogę. Dziwne to takie. Też jestem z tych co mają wysokie ciśnienie na wizytach a w domu 90/60
U mnie też zgaga codziennie! Albo mdłości tak że nie mogę patrzeć na jedzenie, albo głód, że wszystko bym zjadła, ale zaraz się zapycham i zgaga 🥲

@kejti36 jak się masz? Pamiętaj, że każdy przypadek jest inny, w wyniki to tylko cyferki. 🤞
@kejti36 Znalazłam taką stronę, ale wygląda na to, że tam są potrzebne jeszcze dane z USG (NT, tętno). Poza tym wiadomo, że przede wszystkim lekarz i wszystko razem brane pod uwagę jest najważniejsze.

Wiem, że ciężko jest się nie zamartwiać i nie czytać internetu, mam nadzieję, że szybciej dostaniesz wyniki Nifty i ze spokojną głową pójdziesz na wizytę ♥️

@kejti36 jak się masz? Pamiętaj, że każdy przypadek jest inny, w wyniki to tylko cyferki. 🤞
tak szczerze to wszystkiego mi sie odechciało, baaaaardzo bałam się tego badania i tych wyników...
To byłoby zbyt piękne gdyby wyszły mi dobrze... gdzieś tam sie łudzę, ze to jeszcze nic nie znaczy, ale reszta danych w teście papa takich jak wiek, moje choroby, poronienie - raczej nie poprawią mojego wyniku, a pogorszą.
Zdziwiłabym się gdyby wszystko było dobrze... chociaż miałam.wielką nadzieję :(
Najgorsze, że tak niskie wyniki serio nie wróżą nic dobrego - od genetycznych spraw (przy zespole edwardsa sa właśnie niskie beta i bialko) po ryzyko problemów z łożyskiem i ciśnieniem, a przy mojej alergii na acard to byloby bardzo źle :(
Pewnie nie będę się tu duzo odzywac do wtorku, bo chce ten weekend po prostu jakos przetrwać psychicznie i sie juz nie nakręcać... ale nie będzie łatwo...

Dzisiaj u mnie dzień podjadania. Ciągle coś jem... ciasteczko, czekoladka etc. Na kolacje zażyczyłam sobie sushi, ale to było pyszne :) Czuje że tyje, niedobrze. Miałam nadzieję że I trymestr zakończe z tą samą wagą.
Uff... Myślałam że tylko mi dzisiaj żarło w głowie! W ogóle to tylko kwaśne mi w głowie zagryzane czekoladą, a teraz mi niedobrze😉 Cierp głupia cierp

Moj ogarnie tak z 5 może, takie podstawowe typu jabłka, gruszki, banany, truskawki itp. Jak mu tylko napisze coś "trudniejszego" (np. śliwki) to dzwoni na msng z kamerą i każe mówić które to :D

reklama
tak szczerze to wszystkiego mi sie odechciało, baaaaardzo bałam się tego badania i tych wyników...
To byłoby zbyt piękne gdyby wyszły mi dobrze... gdzieś tam sie łudzę, ze to jeszcze nic nie znaczy, ale reszta danych w teście papa takich jak wiek, moje choroby, poronienie - raczej nie poprawią mojego wyniku, a pogorszą.
Zdziwiłabym się gdyby wszystko było dobrze... chociaż miałam.wielką nadzieję :(
Najgorsze, że tak niskie wyniki serio nie wróżą nic dobrego - od genetycznych spraw (przy zespole edwardsa sa właśnie niskie beta i bialko) po ryzyko problemów z łożyskiem i ciśnieniem, a przy mojej alergii na acard to byloby bardzo źle :(
Pewnie nie będę się tu duzo odzywac do wtorku, bo chce ten weekend po prostu jakos przetrwać psychicznie i sie juz nie nakręcać... ale nie będzie łatwo...
Nie zamartwiaj się na zapas. Ja w 1 ciąży też miałam niskie (niecale 12) i lekarka powiedziała, że przed 12tyg mogą poprostu takie być. Trochę szkoda że zrobiłaś przed usg bo to jednak parę dni i mogło podskoczyć to białko w tym czasie, a tak Ci obniży cyferki... poczekaj spokojnie na usg i ewentualnie dowiedz się czy jest opcja powtórzyć pappe np. dzień po usg żeby byly bardziej zbliżone terminy do porownania ryzyk.
Trzymam kciuki!

Do góry