reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2024

reklama
To moja gin prywatna wie o Medi, ale nie wiem czy mówić Medicover o prywatnej 😂 a też będę jeszcze ciążę prowadzić w szpitalu, więc kurde sama nie wiem 😬
Ale tą wizytę z poniedziałku przełożyłam na następny 15.01.
W sumie medicover to jednak prywatna opieka medyczna, więc skoro płacisz to nikt nie może kręcić nosem. Nie to co NFZ 🙃

Pobolewa was czasami brzuch chwilami tak jak na okres?
Mnie teraz jakieś niecałe 5 minut i już zaczęłam się schizować trochę

Że w Medi mam powiedzieć wprost?
Tak, ja bym tak zrobiła. Wpisują w kartę wtedy że prowadzący zewnętrzny czy prywatny i już (przynajmniej w LM). Nie ma spiny że jakiś obowiązkowych badań typu usg nie ma w systemie. Ale to może spytaj na wizycie, jak to jest dokładnie z ich strony.

Miałam zachciankę na barszcz czerwony z puree ziemniaczanym i na puree boczek smażony 😂 zrobiłam, zjadłam, teraz mi nie dobrze i idę spać 😐
Mam to samo 😒 a wczoraj miałam drzemkę od 21 do 1 w nocy xD ja też nigdy nie byłam takim spiochem, dla mnie wystarczająca ilość snu do od 23-24 do 6😜 więc teraz mam wrażenie że tracę całe życie 😱😂

reklama
A no to cena taka sama za ten rozszerzony zestaw jak u mojego lekarza. Może też możesz przez jakiegoś innego ginekologa niż prowadzący zrobić albo przez klinikę, żeby mieć to USG? A i ja byłam wczoraj 7+1 i on mi właśnie mówił, że za 2 tyg mogę przyjść jak się zdecyduje, czyli to by było 9+1 🤔

Ja będę mieć dwie osobne karty ciąży - osobno prywatny i osobno NFZ. Nawet już je mam 😉
Ah, no to może niepotrzebnie się martwię że będzie niska frakcja, jak faktycznie robią już od 9tc 😅

Do góry