reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2024

no bez jaj, u mnie parówka to jedyna wędlina jaka obecnie przechodzi i jeszcze chuda szynka z indyka z serii pikok pure z Lidla😅 o reszcie nawet myśleć nie mogę 🤭🤭 wczoraj po mdłościach zjadłam tylko 3 kromki chleba z masłem a na obiad mnie dopadła straszna faza na ruskie pierogi, opchałam się nimi jak prosiaczek 😄 właśnie jedziemy do teściów na obiad i planuje złożyć zamówienie na zapas jarskich pierogów 🤣 wezmę jeszcze z białym serem to takie w sam raz śniadaniowe będą.

A dziś dzień udało mi się zacząć całkiem aktywnie. Wyspałam się do 10 i to wstałam z budzikiem bo pewnie bym spała jeszcze dłużej, dla mnie 10 godzin snu to było nic nawet przed ciążą 😉 wydreptalam już 7 tysięcy kroków i wracając z kościoła dopadła mnie taka faza na sok pomarańczowy, że dzwoniłam do męża żeby już natychmiast pomarańcze wyciągał i mi wyciskał, żeby był gotowy do picia jak tylko przekroczę prog 😎 był pyszny 😋
Zjadłabym pieroga.
Ja przed ciążą spałam 5/6h na dobę. Teraz najlepiej 18h. Najlepiej to bym przespała tak do połowy ciąży 😆

reklama
Tak, o tych publikacjach i cytowaniu w badaniach tez mi lekarz mówił 😁 i że leci do Stanów próbka a nie do Chin. Podejrzewam, że taniej niż w synevo to i tak nie znajdę, a wychodzi na to, że nie jest to aż taka duża różnica (bo mój lekarz robi ten pakiet najdroższy).
Jesli ten najdrozszy to faktycznie moze byc roznica w cenie.

Zazdroszczę 😞 Mój tyle na wizytach mówi o tym, że w ciąży należy się bać najbardziej wirusów, że o dziwo nic jeszcze na przeciwciała choróbsk nie zlecił. Ale to NFZ to może dlatego...
Ja chodzę prywatnie, a też mi tego badania nie zlecono, ani w tej ani w poprzedniej ciąży

Ja wiem że w Skandynawii jest inaczej, ale czy naprawdę przy niepowściągliwych wymiotach nie należy się zwolnienie lekarskie? :( ja pracować w takim stanie?
Sa tylko rano. Muszę umówić się tutaj do położnej będę z nią o tym rozmawiać. Wiem że jak jest źle to dają zwolnienia np na miesiąc. Chciałabym jednak chodzić do tej pracy. Dziś np skończyło się bez. Będę informować. W poniedziałek dzwonię tam i zobaczymy na kiedy będę miała wizytę i mam nadzieję że na prenatalne umówią mnie juz

My dzisiaj na budowie zabezpieczaliśmy nasze nowe piękne drzwi, żeby nie zostały uszkodzone podczas dalszych prac. Zmarzłam niesamowicie przy tej pogodzie. Po powrocie zjedliśmy obiad i poszliśmy na drzemkę oboje 🤣 Przed ciążą rzadko drzemałam w ciągu dnia, tylko mój Niemąż uskuteczniał częste drzemki. Teraz kimamy wspólnie 🤣 Poza tym walczę z mdłościami przez większość dnia i nocy. Nie mam mdłości przez jakieś 2-3h najczęściej wczesnym popołudniem. Przy łóżku leżą chrupki, bo muszę przegryźć coś za każdym razem jak się przebudzę w nocy. Już powiedziałam Niemężowi, że jak nam się zachce kolejnego dziecka to musimy sobie adoptować, bo ja się do tego nie nadaję 🤣

Wrócę do tematu hot dogów, bo już ze dwa dni nie było 😂 zajechaliśmy wczoraj na Orlen, bo mąż czegoś potrzebował, więc od razu go namówiłam na hot dogi. Ale jak przyszło do zamawiania, to okazało się, że nie ma parówek, tylko kiełbaski, więc powiedzialam, że w takim przypadku nie chce, odwróciłam się na pięcie i wyszłam. On wybiegł za mną i pyta, co jest złego w kielbaskach. Ja na to - ze łzami w oczach! - zapytałam, czy on jest poważny i serio pyta ciężarnej dlaczego parówka jest ok, a kiełbaska nie 😂 biedny skonsternowany chłop, jego mina była nie do podrobienia, a przecież to logiczne: na myśl o parowce dostaje ślinotoku i to może być najsmaczniejsza rzecz, jaka zjadłam w życiu, a na myśl o kiełbasce chce mi się rzygać, no halo 😂

Czy Wy też dzisiaj takie bez życia?
Nie śpię od 6, ale w sumie o 8 przeniosłam się z łóżka na kanapę, dalej w piżamie 🙈 mąż pojechał na trening, ja planowałam w tym czasie ogarnąć kuchnie, poodkurzac i umyć podłogi, ale nie mam siły 🙈 chyba się zwlokę z tej kanapy chociaż pod prysznic, przebiorę się w jakąś inną piżamę i wrocę odpoczywać dalej, tylko nie wiem po czym to odpoczywanie 😂

Ostatnio w Lidlu na zakupach przy lodówkach mój Niemąż wypalił, że zjadłby ser pleśniowy. O boooosze jak mi klucha w gardle stanęła i w żołądku się zaczęło przewracać, tak dla mnie było po zakupach. Zrobiłam się zielona i powiedziałam, że idę zająć kolejkę przy kasie i przynajmniej blisko wyjścia będę w razie potrzeby nagłej ewakuacji. Totalnie rozumiem problem hot doga!

Ja pamietalam, że w ciąży miałam mdłości, zgage całą ciąże, mordercze bąki w drugim trymestrze (normalnie puszczam bąka raz do roku za to bekam dużo) ale np zapomniałam, że jak stoję w miejscu to słabo mi się robi. Od drugiego trymestru ziemniaki na siedząco obierałam. Zapomniałam o kłuciach jak coś dźwignę i takich poerdach. A myślałam że wszystko pamiętam

Tak, o tych publikacjach i cytowaniu w badaniach tez mi lekarz mówił 😁 i że leci do Stanów próbka a nie do Chin. Podejrzewam, że taniej niż w synevo to i tak nie znajdę, a wychodzi na to, że nie jest to aż taka duża różnica (bo mój lekarz robi ten pakiet najdroższy).
Ja będę wrobić w Katowicach i ceny są: 2-2,3-2,6k za te pakiety 😅 i robię najdroższy. Tylko tu nie ma chyba usg przed i sama nie wiem jak to rozwiązać. Mam wizytę w przyszłym tygodniu (9i2), ale chyba wolałabym poczekać z pobraniem do 10, żeby na pewno było dość tego DNA w krwi.

Jak się jest na luteinie to jak zrobić cytologię? Czy w tym przypadku leki dopochwowe nie przeszkadzają w badaniu?

reklama
Do góry