reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2024

reklama
Co polecacie na mdłości? Miałam tylko jak byłam głodna, a teraz już 24/7 i ledwo żyję. Nie wymiotuję na szczęście, ale mam wrażenie, że to kwestia czasu. Czy preparaty na mdłości w ciąży są na receptę czy można je dostać od ręki w aptece?
Xonvea stosuję i pomaga mi do południa, wieczorem nic nie działa. Ale nie wiem jak źle byłoby bez leku… Moja ginekolog błogosławi ten pomysł i sama zaleca. Bezpieczne dla kobiet w ciąży (kategoria A).

Co polecacie na mdłości? Miałam tylko jak byłam głodna, a teraz już 24/7 i ledwo żyję. Nie wymiotuję na szczęście, ale mam wrażenie, że to kwestia czasu. Czy preparaty na mdłości w ciąży są na receptę czy można je dostać od ręki w aptece?
Tylko regularne jedzenie co max 2.5h.
Może to być dosłownie pasek żółtego sera czy gryz kanapki. W ciąży z córką tylko to mi pomagało.

Mi w pierwszej ciąży trochę pomagały landrynki miętowe. 😌

reklama
Tylko regularne jedzenie co max 2.5h.
Może to być dosłownie pasek żółtego sera czy gryz kanapki. W ciąży z córką tylko to mi pomagało.

No właśnie po jedzeniu też już mam mdłości. Wstałam głodna z mdłościami, zjadłam śniadanie i dalej mnie mdli. Wcześniej ta metoda działała, ale już niestety koniec. Zobaczę co będzie dalej, ale będę musiała coś wymyśleć, bo po nowym roku wracam do pracy i nie może mi się ciągle odbijać obrzydliwie i jeszcze z tym ciągłym ślinotokiem 🤢🤢🤢

Do góry