reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2024

To i ja się śmieję, że jestem bezobjawowa. Zamiast senności- zasypiam o północy. Zamiast zaparć- ciągle biegam na 💩. Może trochę zgaga, pociągnięcie w podbrzuszu co jakiś czas i delikatny ból piersi, ale tylko przy dotyku- wszystkie te objawy baaaaardzo delikatnie 😁 te testy i myśl że się udało to jakaś abstrakcja 😂

Na kiedy masz termin i w jakim wieku ciążowym jesteś?

reklama
Dostałyście od swojego lekarza zalecenia, żeby tę betę powtórzyć Iles tam razy? Bo ja gadałam dzisiaj przez telefon z lekarzem i tylko kazał za tydzień przyjść na wizytę, bez niczego. Z jednej strony to dobrze, że nie szuka dziury w całym a z drugiej to wy wszystkie tyle tych badań robicie, że mam wrażenie że coś zaniedbuje.

Czy któraś z Was ma wizytę 29.12 i ma nią wykonać badania typu Cytomegalia,toxo,HIV itd? Kiedy robicia badania? Ja się zastanawiam czy 23.12 czy 27.12 je zrobić. Trochę się boję że jak zrobię 27 to mogę ich nie mieć na 29.12 rano a z drugiej strony im później pobrać rzeczy typu morfologia, mocz tym lepiej... No i ta przerwa świąteczna jak zrobię w sobotę to ta krew będzie tyle dni w laboratorium więc mam myśli że dojdzie do jakiejś hemolizy czy coś...
Ja mam i robię jutro. Choć nie jestem pewna czy wszystko będzie (ostatnio na hiv i kiłę to chyba z 2 tyg czekałam w lux med).

Czy któraś z Was ma wizytę 29.12 i ma nią wykonać badania typu Cytomegalia,toxo,HIV itd? Kiedy robicia badania? Ja się zastanawiam czy 23.12 czy 27.12 je zrobić. Trochę się boję że jak zrobię 27 to mogę ich nie mieć na 29.12 rano a z drugiej strony im później pobrać rzeczy typu morfologia, mocz tym lepiej... No i ta przerwa świąteczna jak zrobię w sobotę to ta krew będzie tyle dni w laboratorium więc mam myśli że dojdzie do jakiejś hemolizy czy coś...
Zrób wcześniej, bo na HIV się zawsze długo czeka. Ja robiłam to kilka razy i nigdy nie udało się przyspieszyć

Dostałyście od swojego lekarza zalecenia, żeby tę betę powtórzyć Iles tam razy? Bo ja gadałam dzisiaj przez telefon z lekarzem i tylko kazał za tydzień przyjść na wizytę, bez niczego. Z jednej strony to dobrze, że nie szuka dziury w całym a z drugiej to wy wszystkie tyle tych badań robicie, że mam wrażenie że coś zaniedbuje.

Ja zrobiłam tylko betę 2 razy co 48h i progesteron. Resztę badań lekarz mi pewnie zleci dopiero na wizycie. Planuje iść jakoś ok. 7+0. Niektóre dziewczyny robią betę bardzo często, bo je to uspokaja. Mnie czekanie na wynik stresuje. W pierwszej ciąży miałam super przyrost bety i wszystkie wyniki z krwi książkowe, a i tak poroniłam i to w 10tyg, więc w tej wystarczy mi ten jeden przyrost, że jest prawidłowy i staram się uzbroić w cierpliwość i nie latać do lekarza co chwilę mimo, że czas mi się taaaaak dłuuuuży 🤣

Ja zrobiłam tylko betę 2 razy co 48h i progesteron. Resztę badań lekarz mi pewnie zleci dopiero na wizycie. Planuje iść jakoś ok. 7+0. Niektóre dziewczyny robią betę bardzo często, bo je to uspokaja. Mnie czekanie na wynik stresuje. W pierwszej ciąży miałam super przyrost bety i wszystkie wyniki z krwi książkowe, a i tak poroniłam i to w 10tyg, więc w tej wystarczy mi ten jeden przyrost, że jest prawidłowy i staram się uzbroić w cierpliwość i nie latać do lekarza co chwilę mimo, że czas mi się taaaaak dłuuuuży 🤣
ja podobnie. Tylko dwa razy beta żeby sprawdzić przyrost i progesteron raz. Zrobiłam jeszcze glukozę przy okazji, bo ostatnio przed ciążą miałam na granicy normy (99), więc obawiam się ciążowej 🫤

reklama
Do góry