reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2024

reklama
Ja po wizycie. Jednak lekarz liczy tak jak w LuxMedzie, czyli 8 tygodni. Konsultowałam z nim ostatnie USG - powiedział, że w żadnym wypadku mam się nie sugerować rozmiarem pęcherzyka. Ważne, że zarodek rośnie i pęcherzyk będzie się razem z nim powiększał 🤷 Zakazał mi chodzić na USG 😅 Następne mam zrobić dopiero w 11-13tc.
I myślisz że wytrzymasz teraz 3 tyg bez USG? 🫣 Czyli ogółem dobre wiadomości 👌

I myślisz że wytrzymasz teraz 3 tyg bez USG? 🫣 Czyli ogółem dobre wiadomości 👌
Nie ma opcji 🤣🤣 Wiesz, to jest lekarz bardzo starej daty. Stwierdził, że niepotrzebnie chodzę tak często bo tylko się denerwuję, a kiedyś to się tylko szyjkę sprawdziło czy rozpulchniona czy nie i lekarz wiedział czy ciąża jest czy jej nie ma 😅😅 Ale też powiedział, że kiedyś nie byłoby opcji utrzymać takiej ciąży jak moja bo zwyczajnie nie było takich możliwości 🤷 Także trzeba korzystać z dobrodziejstw medycyny, ale nie przesadzać.

Nie ma opcji 🤣🤣 Wiesz, to jest lekarz bardzo starej daty. Stwierdził, że niepotrzebnie chodzę tak często bo tylko się denerwuję, a kiedyś to się tylko szyjkę sprawdziło czy rozpulchniona czy nie i lekarz wiedział czy ciąża jest czy jej nie ma 😅😅 Ale też powiedział, że kiedyś nie byłoby opcji utrzymać takiej ciąży jak moja bo zwyczajnie nie było takich możliwości 🤷 Także trzeba korzystać z dobrodziejstw medycyny, ale nie przesadzać.
no właśnie kiedyś... moja babcia straciła 4 ciąże i na późnym etapie i tuż przed urodzeniem... teraz wiem, ze na bank ma trombofilie...

Ja po wizycie. Jednak lekarz liczy tak jak w LuxMedzie, czyli 8 tygodni. Konsultowałam z nim ostatnie USG - powiedział, że w żadnym wypadku mam się nie sugerować rozmiarem pęcherzyka. Ważne, że zarodek rośnie i pęcherzyk będzie się razem z nim powiększał 🤷 Zakazał mi chodzić na USG 😅 Następne mam zrobić dopiero w 11-13tc.
Brzmi optymistycznie. 🙂 ale z tym zakazem chodzenia na USG to chłop poszalał 😅 według mnie to jest całkiem normalne, że chodzisz tak często. Lepiej kontrolować i wiedzieć co się dzieje 😉
To kiedy kolejne USG? 😁

no właśnie kiedyś... moja babcia straciła 4 ciąże i na późnym etapie i tuż przed urodzeniem... teraz wiem, ze na bank ma trombofilie...
Mama mojego taty zmarła przy porodzie 🥺 Nie znam dokładnej przyczyny dlaczego, ale kiedyś nie było takich możliwości jak dzisiaj i na pewno trzeba z tej wiedzy korzystać jak można.

Brzmi optymistycznie. 🙂 ale z tym zakazem chodzenia na USG to chłop poszalał 😅 według mnie to jest całkiem normalne, że chodzisz tak często. Lepiej kontrolować i wiedzieć co się dzieje 😉
To kiedy kolejne USG? 😁
30 grudnia mam wizytę na Luxmed, na pewno będzie z USG 😅😅 ...to znaczy mam mieć. O ile ją upoluję... 🤣

reklama
Do góry