Kitsune
Moderator
widzę, że większość po wizytach i jest dobrze, mega się cieszę
ja o 16:20 dopiero, trzymajcie kciuki dziś 8+2
Czyli idziemy łeb w łeb
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
widzę, że większość po wizytach i jest dobrze, mega się cieszę
ja o 16:20 dopiero, trzymajcie kciuki dziś 8+2
I myślisz że wytrzymasz teraz 3 tyg bez USG? Czyli ogółem dobre wiadomościJa po wizycie. Jednak lekarz liczy tak jak w LuxMedzie, czyli 8 tygodni. Konsultowałam z nim ostatnie USG - powiedział, że w żadnym wypadku mam się nie sugerować rozmiarem pęcherzyka. Ważne, że zarodek rośnie i pęcherzyk będzie się razem z nim powiększał Zakazał mi chodzić na USG Następne mam zrobić dopiero w 11-13tc.
Nie ma opcji Wiesz, to jest lekarz bardzo starej daty. Stwierdził, że niepotrzebnie chodzę tak często bo tylko się denerwuję, a kiedyś to się tylko szyjkę sprawdziło czy rozpulchniona czy nie i lekarz wiedział czy ciąża jest czy jej nie ma Ale też powiedział, że kiedyś nie byłoby opcji utrzymać takiej ciąży jak moja bo zwyczajnie nie było takich możliwości Także trzeba korzystać z dobrodziejstw medycyny, ale nie przesadzać.I myślisz że wytrzymasz teraz 3 tyg bez USG? Czyli ogółem dobre wiadomości
no właśnie kiedyś... moja babcia straciła 4 ciąże i na późnym etapie i tuż przed urodzeniem... teraz wiem, ze na bank ma trombofilie...Nie ma opcji Wiesz, to jest lekarz bardzo starej daty. Stwierdził, że niepotrzebnie chodzę tak często bo tylko się denerwuję, a kiedyś to się tylko szyjkę sprawdziło czy rozpulchniona czy nie i lekarz wiedział czy ciąża jest czy jej nie ma Ale też powiedział, że kiedyś nie byłoby opcji utrzymać takiej ciąży jak moja bo zwyczajnie nie było takich możliwości Także trzeba korzystać z dobrodziejstw medycyny, ale nie przesadzać.
Brzmi optymistycznie. ale z tym zakazem chodzenia na USG to chłop poszalał według mnie to jest całkiem normalne, że chodzisz tak często. Lepiej kontrolować i wiedzieć co się dziejeJa po wizycie. Jednak lekarz liczy tak jak w LuxMedzie, czyli 8 tygodni. Konsultowałam z nim ostatnie USG - powiedział, że w żadnym wypadku mam się nie sugerować rozmiarem pęcherzyka. Ważne, że zarodek rośnie i pęcherzyk będzie się razem z nim powiększał Zakazał mi chodzić na USG Następne mam zrobić dopiero w 11-13tc.
Mama mojego taty zmarła przy porodzie Nie znam dokładnej przyczyny dlaczego, ale kiedyś nie było takich możliwości jak dzisiaj i na pewno trzeba z tej wiedzy korzystać jak można.no właśnie kiedyś... moja babcia straciła 4 ciąże i na późnym etapie i tuż przed urodzeniem... teraz wiem, ze na bank ma trombofilie...
30 grudnia mam wizytę na Luxmed, na pewno będzie z USG ...to znaczy mam mieć. O ile ją upoluję...Brzmi optymistycznie. ale z tym zakazem chodzenia na USG to chłop poszalał według mnie to jest całkiem normalne, że chodzisz tak często. Lepiej kontrolować i wiedzieć co się dzieje
To kiedy kolejne USG?
jakie to straszne... I jakie smutneMama mojego taty zmarła przy porodzie Nie znam dokładnej przyczyny dlaczego, ale kiedyś nie było takich możliwości jak dzisiaj i na pewno trzeba z tej wiedzy korzystać jak można.
Chwila moment i wkroczymy w prenatalneja juz po... wszystko dobrze, rozmiary, serduszko itp wszystko jak na 9 tydzień
tak sie cieszę...
jeszcze tylko przetrwać styczeń i oby badania 1 trym wyszły dobre...