reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2024

Miałam owulację 24.11 na 90%, jest minimalna szansa że się przesunęła na 25.11, ale naprawdę niewielka. Nie miałam monitoringu w tym cyklu, ale miałam w kilku innych i wiem jak te moje cykle wyglądają. W 31dc (4+3) miałam betę 234 i po 48h w 4+5 505, więc patrząc na przyrost to pasuje jak u Ciebie. W 4+6 byłam u gina ze względu na plamienia, ale w USG nic jeszcze nie było widać. Niby to wszystko mieści się w normach, ale jakoś mi siedzi w głowie, że coś może być nie tak. Po wcześniejszej stracie chyba nie da się nie martwić wszystkim 🤦‍♀️
Nawet masz lepiej jak u mnie 😊
Ja trochę na zimno podchodzę do bety. Byle w normie.
Córka szybki wzrost a ma wadę genetyczną denovo. Nic niestety nie gwarantuje, że będzie idealnie.

reklama
Hej,
Ja już po wizycie ❤️ zarodek widoczny, termin z CRL zgodny z OM czyli 17.08 :)
Serduszka nie było jeszcze widać ale Pan Doktor mówił, że wszystko wygląda na ten moment książkowo, zarodek jest wysoko ułożony - cokolwiek to znaczy 🤣 i mam dużo odpoczywać i dbać o siebie 😊 kolejna wizyta 11.01 🫶🏻

Ja też po wizycie, zarodek 0,34cm - wychodzi 6+0, z miesiączki 6+6 🫣 czyli te parę dni młodsza ciąża. FHR 122 🥰
Sama nie wiem jak może być tyle różnicy jak i śledziłam cykl i owu się raczej nie miała gdzie przesunąć. Może implantacja? Kto wie 😅
Dostałam też acard 150 😁

Nawet masz lepiej jak u mnie 😊
Ja trochę na zimno podchodzę do bety. Byle w normie.
Córka szybki wzrost a ma wadę genetyczną denovo. Nic niestety nie gwarantuje, że będzie idealnie.

Prawda! W tej poprzedniej miałam szybciej wyższą betę i lepszy przyrost, a i tak poroniłam 🤷‍♀️ Chyba nie ma reguły, ani tym bardziej gwarancji. No nic, trzeba się uzbroić w cierpliwość, której mi od zawsze brakuje 🙈 Twoja córka ma dużą wadę? Denovo to rozumiem, że znaczy, że to nowa, a nie odziedziczona wada.

Prawda! W tej poprzedniej miałam szybciej wyższą betę i lepszy przyrost, a i tak poroniłam 🤷‍♀️ Chyba nie ma reguły, ani tym bardziej gwarancji. No nic, trzeba się uzbroić w cierpliwość, której mi od zawsze brakuje 🙈 Twoja córka ma dużą wadę? Denovo to rozumiem, że znaczy, że to nowa, a nie odziedziczona wada.
Ja w poprzedniej ciąży miałam wszystko książkowo. Przyrosty, wymiary, no wszystko. I poroniłam 🤷 Teraz nic nie chce iść tak jak powinno, a mimo to dzidziol nadal się trzyma (póki co). Jak to mówi moja lekarka od USG - w medycynie jak w kinie, nawet najstarsi lekarze jeszcze nie wszystko widzieli.

Tak, nowa wada. Genetycznie u nas ok. Ona ma. Mikrodelacje długiego ramienia chromosomu 15.
W tym przypadku lepiej jak dziedziczna bo tak to nie wiadomo co będzie w przyszlosci.
Ma parę rzeczy z którymi chodzimy po lekarzach. Ale ogólnie jest spoko.
Motoryka duża troszkę w plecy. Nadrabia. Prawdopodobnie później będzie mówiła i wolniej łapała (z tym drugim mam wątpliwości bo naśladuje super). Ma większe ryzyko schizofremi czy autyzmu i takie tam.
Dzięki niej nauczyłam się mega cierpliwości. A jestem bardzo niecierpliwa 😂

Tak, nowa wada. Genetycznie u nas ok. Ona ma. Mikrodelacje długiego ramienia chromosomu 15.
W tym przypadku lepiej jak dziedziczna bo tak to nie wiadomo co będzie w przyszlosci.
Ma parę rzeczy z którymi chodzimy po lekarzach. Ale ogólnie jest spoko.
Motoryka duża troszkę w plecy. Nadrabia. Prawdopodobnie później będzie mówiła i wolniej łapała (z tym drugim mam wątpliwości bo naśladuje super). Ma większe ryzyko schizofremi czy autyzmu i takie tam.
Dzięki niej nauczyłam się mega cierpliwości. A jestem bardzo niecierpliwa 😂

Trzymam kciuki, żeby cię córcia rozwijała po Waszej myśli🤞

Ja po wizycie. Jednak lekarz liczy tak jak w LuxMedzie, czyli 8 tygodni. Konsultowałam z nim ostatnie USG - powiedział, że w żadnym wypadku mam się nie sugerować rozmiarem pęcherzyka. Ważne, że zarodek rośnie i pęcherzyk będzie się razem z nim powiększał 🤷 Zakazał mi chodzić na USG 😅 Następne mam zrobić dopiero w 11-13tc.

reklama
Do góry