reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2024

Miałam owulację 24.11 na 90%, jest minimalna szansa że się przesunęła na 25.11, ale naprawdę niewielka. Nie miałam monitoringu w tym cyklu, ale miałam w kilku innych i wiem jak te moje cykle wyglądają. W 31dc (4+3) miałam betę 234 i po 48h w 4+5 505, więc patrząc na przyrost to pasuje jak u Ciebie. W 4+6 byłam u gina ze względu na plamienia, ale w USG nic jeszcze nie było widać. Niby to wszystko mieści się w normach, ale jakoś mi siedzi w głowie, że coś może być nie tak. Po wcześniejszej stracie chyba nie da się nie martwić wszystkim 🤦‍♀️
Nawet masz lepiej jak u mnie 😊
Ja trochę na zimno podchodzę do bety. Byle w normie.
Córka szybki wzrost a ma wadę genetyczną denovo. Nic niestety nie gwarantuje, że będzie idealnie.

reklama
Hej,
Ja już po wizycie ❤️ zarodek widoczny, termin z CRL zgodny z OM czyli 17.08 :)
Serduszka nie było jeszcze widać ale Pan Doktor mówił, że wszystko wygląda na ten moment książkowo, zarodek jest wysoko ułożony - cokolwiek to znaczy 🤣 i mam dużo odpoczywać i dbać o siebie 😊 kolejna wizyta 11.01 🫶🏻

Ja też po wizycie, zarodek 0,34cm - wychodzi 6+0, z miesiączki 6+6 🫣 czyli te parę dni młodsza ciąża. FHR 122 🥰
Sama nie wiem jak może być tyle różnicy jak i śledziłam cykl i owu się raczej nie miała gdzie przesunąć. Może implantacja? Kto wie 😅
Dostałam też acard 150 😁

Nawet masz lepiej jak u mnie 😊
Ja trochę na zimno podchodzę do bety. Byle w normie.
Córka szybki wzrost a ma wadę genetyczną denovo. Nic niestety nie gwarantuje, że będzie idealnie.

Prawda! W tej poprzedniej miałam szybciej wyższą betę i lepszy przyrost, a i tak poroniłam 🤷‍♀️ Chyba nie ma reguły, ani tym bardziej gwarancji. No nic, trzeba się uzbroić w cierpliwość, której mi od zawsze brakuje 🙈 Twoja córka ma dużą wadę? Denovo to rozumiem, że znaczy, że to nowa, a nie odziedziczona wada.

Prawda! W tej poprzedniej miałam szybciej wyższą betę i lepszy przyrost, a i tak poroniłam 🤷‍♀️ Chyba nie ma reguły, ani tym bardziej gwarancji. No nic, trzeba się uzbroić w cierpliwość, której mi od zawsze brakuje 🙈 Twoja córka ma dużą wadę? Denovo to rozumiem, że znaczy, że to nowa, a nie odziedziczona wada.
Ja w poprzedniej ciąży miałam wszystko książkowo. Przyrosty, wymiary, no wszystko. I poroniłam 🤷 Teraz nic nie chce iść tak jak powinno, a mimo to dzidziol nadal się trzyma (póki co). Jak to mówi moja lekarka od USG - w medycynie jak w kinie, nawet najstarsi lekarze jeszcze nie wszystko widzieli.

Tak, nowa wada. Genetycznie u nas ok. Ona ma. Mikrodelacje długiego ramienia chromosomu 15.
W tym przypadku lepiej jak dziedziczna bo tak to nie wiadomo co będzie w przyszlosci.
Ma parę rzeczy z którymi chodzimy po lekarzach. Ale ogólnie jest spoko.
Motoryka duża troszkę w plecy. Nadrabia. Prawdopodobnie później będzie mówiła i wolniej łapała (z tym drugim mam wątpliwości bo naśladuje super). Ma większe ryzyko schizofremi czy autyzmu i takie tam.
Dzięki niej nauczyłam się mega cierpliwości. A jestem bardzo niecierpliwa 😂

Tak, nowa wada. Genetycznie u nas ok. Ona ma. Mikrodelacje długiego ramienia chromosomu 15.
W tym przypadku lepiej jak dziedziczna bo tak to nie wiadomo co będzie w przyszlosci.
Ma parę rzeczy z którymi chodzimy po lekarzach. Ale ogólnie jest spoko.
Motoryka duża troszkę w plecy. Nadrabia. Prawdopodobnie później będzie mówiła i wolniej łapała (z tym drugim mam wątpliwości bo naśladuje super). Ma większe ryzyko schizofremi czy autyzmu i takie tam.
Dzięki niej nauczyłam się mega cierpliwości. A jestem bardzo niecierpliwa 😂

Trzymam kciuki, żeby cię córcia rozwijała po Waszej myśli🤞

Ja po wizycie. Jednak lekarz liczy tak jak w LuxMedzie, czyli 8 tygodni. Konsultowałam z nim ostatnie USG - powiedział, że w żadnym wypadku mam się nie sugerować rozmiarem pęcherzyka. Ważne, że zarodek rośnie i pęcherzyk będzie się razem z nim powiększał 🤷 Zakazał mi chodzić na USG 😅 Następne mam zrobić dopiero w 11-13tc.

reklama
Do góry