reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2024

Córka z in vitro.
5+2 serce.
U mnie wszyscy lekarze mówią, że liczą się tygodnie skończone więc serce było w 5tc.
Teraz nawet na to nie liczę. Córka w 9dpt miała betę 200. W obecnej ciąży 10dpt miałam 105.. Serce będzie pewnie w 6/7tc

Ja dodałabym 14 dni czyli liczyła ze 6.11 był pierwszy dzień miesiączki i tyle.

A jak w ogóle jest taka niższa beta później to lekarze coś Ci mówili na ten temat i czy wszystko później było ok? Bo ja w tej ciąży też dość późno miałam niską betę i trochę mi to ciągle w głowie siedzi mimo, że przyrost był prawidłowy.

reklama
Ja poprostu jak on powiedział że ciąża młodsza o tydzień około pomyślałam że w takim wypadku z 12.08 termin na 19.08 około dlatego się zdziwiłam. Ale zobaczymy co powie inny lekarz za tydzień
Pewnie już na wstępie ci się kilka dni rozmija z terminem OM, bo nie miałaś „książkowo” owulacji w 14 dniu cyklu. Nie martw się tymi 2-3 dniami różnicy, teraz nasze fasolki mają kilka mm i nawet ciężko je dokładnie zmierzyć a już nawet tej jeden minimetr robi mega różnice 😉
Ja już po wizycie. Pęcherzyk ciążowy 8mm, pęcherzyk żółtkowy 1,5mm. Doktorek powiedział, że wszystko wygląda idealnie jak na ten moment 😍 kolejna wizyta za 2 tygodnie ale nie wiem czy nie pójdę wcześniej 😜 bo prawdę mówiąc już jestem umówiona na 28 grudnia gdzieś indziej 😉
Super ♥️ Zaraz to i ja się gdzieś umówię między świętami a sylwestrem, bo się nie doczekam 🙈 A należę ogółem to tych BARDZO niecierpliwych ludzi 😉

Ja w poniedziałek na wizycie miałam 6+4 i wielkość zarodka 7.8mm i ciąża o jeden dzień starsza według niego. U Ciebie chyba faktycznie młodsza :)
7.8mm ? Według internetu do starsza ciąża.
Więc już koniec 7 tygodnia u ciebie. Może tak być. Oczywiście może być i tak jak lekarz powiedział bo wytyczne są dość rozległe ale dla 7 tygodnia zarodek może wynosić maksymalnie 8mm. A ty masz 7.8 mam więc myślałbym czy innego sposobu liczenia nie ma niż my

A jak w ogóle jest taka niższa beta później to lekarze coś Ci mówili na ten temat i czy wszystko później było ok? Bo ja w tej ciąży też dość późno miałam niską betę i trochę mi to ciągle w głowie siedzi mimo, że przyrost był prawidłowy.
Powiedział, że 10 dni po transferze (jakby 29dc) ma być 3 cyfrowa a było 105 więc spoko jest i przyrost spoko.
No i pytanie u ciebie czy wiesz czy owulacja była w terminie? Jak później to przecież też luz.

Dziś
Więc już koniec 7 tygodnia u ciebie. Może tak być. Oczywiście może być i tak jak lekarz powiedział bo wytyczne są dość rozległe ale dla 7 tygodnia zarodek może wynosić maksymalnie 8mm. A ty masz 7.8 mam więc myślałbym czy innego sposobu liczenia nie ma niż my
Z aplikacji mam dziś 7+0, ale może lekarz źle pomierzył. W każdym razie mam tak wpisane w karcie.
29.12 się przekonam czy aż taka rozbieżność jest :)
Może też różnica w sprzęcie być

Pewnie już na wstępie ci się kilka dni rozmija z terminem OM, bo nie miałaś „książkowo” owulacji w 14 dniu cyklu. Nie martw się tymi 2-3 dniami różnicy, teraz nasze fasolki mają kilka mm i nawet ciężko je dokładnie zmierzyć a już nawet tej jeden minimetr robi mega różnice 😉

Super ♥️ Zaraz to i ja się gdzieś umówię między świętami a sylwestrem, bo się nie doczekam 🙈 A należę ogółem to tych BARDZO niecierpliwych ludzi 😉
U mnie różnica w om a usg to 7 dni. I to się zgadza, bo owu zwykle koło 20dc a nie 14dc jak książkowo liczą. Nie przejmujcie się tymi paroma dniami, zagnieżdżenie ma okienko 6 dni więc na spokojnie :)

Ja znalazłam taką tabelkę :D ale nie wiem na ile się pokrywa w polskich realiach :p
1703153767099.png

Pewnie mam taką sytuację jak u ciebie 🙂
U mnie różnica w om a usg to 7 dni. I to się zgadza, bo owu zwykle koło 20dc a nie 14dc jak książkowo liczą. Nie przejmujcie się tymi paroma dniami, zagnieżdżenie ma okienko 6 dni więc na spokojnie :)
A ty masz który dzien ciąży? W takim razie będę się tym sugerować jak pójdę za tydzień do lekarza

reklama
Powiedział, że 10 dni po transferze (jakby 29dc) ma być 3 cyfrowa a było 105 więc spoko jest i przyrost spoko.
No i pytanie u ciebie czy wiesz czy owulacja była w terminie? Jak później to przecież też luz.

Miałam owulację 24.11 na 90%, jest minimalna szansa że się przesunęła na 25.11, ale naprawdę niewielka. Nie miałam monitoringu w tym cyklu, ale miałam w kilku innych i wiem jak te moje cykle wyglądają. W 31dc (4+3) miałam betę 234 i po 48h w 4+5 505, więc patrząc na przyrost to pasuje jak u Ciebie. W 4+6 byłam u gina ze względu na plamienia, ale w USG nic jeszcze nie było widać. Niby to wszystko mieści się w normach, ale jakoś mi siedzi w głowie, że coś może być nie tak. Po wcześniejszej stracie chyba nie da się nie martwić wszystkim 🤦‍♀️

Do góry