reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2024

reklama
A idźcie w tę aplikację u mnie niby w sobotę 7tydzien czyli po ginekologicznemu 8 zaczyna a według ginekologa ciąża młodsza. Trochę jestem poirytowana że dokładnie nie wiem który to dzień ciąży chce mieć w aplikacji i sobie patrzeć. Oby za tydzień lekarz jaśniej powiedział i żebym się dowiedziała tydzień ciąży. Ale jeśli serce bije to który to musi być skończony tydzień ?
Córka z in vitro.
5+2 serce.
U mnie wszyscy lekarze mówią, że liczą się tygodnie skończone więc serce było w 5tc.
Teraz nawet na to nie liczę. Córka w 9dpt miała betę 200. W obecnej ciąży 10dpt miałam 105.. Serce będzie pewnie w 6/7tc
Moja owulacja była 20 listopada
Ja dodałabym 14 dni czyli liczyła ze 6.11 był pierwszy dzień miesiączki i tyle.

Córka z in vitro.
5+2 serce.
U mnie wszyscy lekarze mówią, że liczą się tygodnie skończone więc serce było w 5tc.
Teraz nawet na to nie liczę. Córka w 9dpt miała betę 200. W obecnej ciąży 10dpt miałam 105.. Serce będzie pewnie w 6/7tc

Ja dodałabym 14 dni czyli liczyła ze 6.11 był pierwszy dzień miesiączki i tyle.
Pierwszy dzień miesiaczki miałam 2 listopada

Ja poprostu jak on powiedział że ciąża młodsza o tydzień około pomyślałam że w takim wypadku z 12.08 termin na 19.08 około dlatego się zdziwiłam. Ale zobaczymy co powie inny lekarz za tydzień

Pierwszy dzień miesiaczki miałam 2 listopada
Do owulacji 14dni jak dodajesz to wychodzi termin porodu. Czyli jakbyś liczyła 1 dzień miesiączki. To nie musi się pokrywać z rzeczywisą miesiączką.
Przy i vitro np wiek zarodka plus 14 dni.
I tak będę podawać u prowadzącego bo totalnie nie zgadza się z miesiączką.
No i ja termin mam na 22 ale pewnie z tydzień wcześniej będą wywoływać.

U mnie było widać zarodek, serduszko mocno biło i było widać i było to takie coś nie pamiętam nazwy co jest koło zarodka. Wielkość była zarodka 3.2mm według aplikacji mam 6+5 i zastanawiam się a jak coś jest nie tak. Chociaż on powiedział że uważa że to młodsza czyli 5+5? Wkurza mnie to. 😁😁
Ja w poniedziałek na wizycie miałam 6+4 i wielkość zarodka 7.8mm i ciąża o jeden dzień starsza według niego. U Ciebie chyba faktycznie młodsza :)

reklama
Do góry