reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2024

reklama
A idźcie w tę aplikację u mnie niby w sobotę 7tydzien czyli po ginekologicznemu 8 zaczyna a według ginekologa ciąża młodsza. Trochę jestem poirytowana że dokładnie nie wiem który to dzień ciąży chce mieć w aplikacji i sobie patrzeć. Oby za tydzień lekarz jaśniej powiedział i żebym się dowiedziała tydzień ciąży. Ale jeśli serce bije to który to musi być skończony tydzień ?
Córka z in vitro.
5+2 serce.
U mnie wszyscy lekarze mówią, że liczą się tygodnie skończone więc serce było w 5tc.
Teraz nawet na to nie liczę. Córka w 9dpt miała betę 200. W obecnej ciąży 10dpt miałam 105.. Serce będzie pewnie w 6/7tc
Moja owulacja była 20 listopada
Ja dodałabym 14 dni czyli liczyła ze 6.11 był pierwszy dzień miesiączki i tyle.

Córka z in vitro.
5+2 serce.
U mnie wszyscy lekarze mówią, że liczą się tygodnie skończone więc serce było w 5tc.
Teraz nawet na to nie liczę. Córka w 9dpt miała betę 200. W obecnej ciąży 10dpt miałam 105.. Serce będzie pewnie w 6/7tc

Ja dodałabym 14 dni czyli liczyła ze 6.11 był pierwszy dzień miesiączki i tyle.
Pierwszy dzień miesiaczki miałam 2 listopada

Ja poprostu jak on powiedział że ciąża młodsza o tydzień około pomyślałam że w takim wypadku z 12.08 termin na 19.08 około dlatego się zdziwiłam. Ale zobaczymy co powie inny lekarz za tydzień

Pierwszy dzień miesiaczki miałam 2 listopada
Do owulacji 14dni jak dodajesz to wychodzi termin porodu. Czyli jakbyś liczyła 1 dzień miesiączki. To nie musi się pokrywać z rzeczywisą miesiączką.
Przy i vitro np wiek zarodka plus 14 dni.
I tak będę podawać u prowadzącego bo totalnie nie zgadza się z miesiączką.
No i ja termin mam na 22 ale pewnie z tydzień wcześniej będą wywoływać.

U mnie było widać zarodek, serduszko mocno biło i było widać i było to takie coś nie pamiętam nazwy co jest koło zarodka. Wielkość była zarodka 3.2mm według aplikacji mam 6+5 i zastanawiam się a jak coś jest nie tak. Chociaż on powiedział że uważa że to młodsza czyli 5+5? Wkurza mnie to. 😁😁
Ja w poniedziałek na wizycie miałam 6+4 i wielkość zarodka 7.8mm i ciąża o jeden dzień starsza według niego. U Ciebie chyba faktycznie młodsza :)

reklama
Do góry