reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2024

Spoko, ja idę dziś ale to dopiero 5+1 więc nie spodziewam się niczego więcej niż zobaczenia pęcherzyka ciążowego także kolejna wizyta pewnie wypadnie podobnie do Waszej i też będę drżeć przez cały ten czas czy na pewno wszystko ok🫣
Zawsze chociaż pęcherzyk zobaczysz 🥰 Nawet spojrzałam na aplikacje, bo w ogóle zapomniałam jaki mam tc i się okazuje, że dzisiaj też 5+1 😁

Dzisiaj dużo wizyt, dziewczyny powodzenia i dawajcie znać! Mam nadzieję, że same dobre wieści usłyszycie ✊

reklama
A idźcie w tę aplikację u mnie niby w sobotę 7tydzien czyli po ginekologicznemu 8 zaczyna a według ginekologa ciąża młodsza. Trochę jestem poirytowana że dokładnie nie wiem który to dzień ciąży chce mieć w aplikacji i sobie patrzeć. Oby za tydzień lekarz jaśniej powiedział i żebym się dowiedziała tydzień ciąży. Ale jeśli serce bije to który to musi być skończony tydzień ?

A idźcie w tę aplikację u mnie niby w sobotę 7tydzien czyli po ginekologicznemu 8 zaczyna a według ginekologa ciąża młodsza. Trochę jestem poirytowana że dokładnie nie wiem który to dzień ciąży chce mieć w aplikacji i sobie patrzeć. Oby za tydzień lekarz jaśniej powiedział i żebym się dowiedziała tydzień ciąży. Ale jeśli serce bije to który to musi być skończony tydzień ?
Wydaje mi się, że tak naaajwczesniej serce to 5+6 🤔 Wiesz kiedy miałaś owulacje?

Mi w poprzedniej ciąży jak miałam pęcherzyk ciążowy z żółtkowym i mikro zalążek zarodka, ale taki, że go lekarz nawet jeszcze nie chciał nazwać zarodkiem to mi powiedział, że to 6+0 z USG i kazał przyjść tydzień później sprawdzić czy jest zarodek z serduszkiem i był. Zarodek pojawia się niedługo po żółtkowym i niedługo po tym też widać migające serce. Tak szczerze mówiąc to serce jak bije to może być 5+6, a może być dopiero 6+2 lub nawet 6+4. Serce najczęściej na przełomie właśnie końca szóstego, początku 7 tygodnia. Chociaż lekarze i położone też albo liczą zakończone tygodnie albo rozpoczęte i też nigdy nie wiadomo, o który im chodzi.

Ja mam dzisiaj 8+2 według aplikacji. Po południu mam wizytę, lekarz pewnie założy kartę ciąży także zobaczymy jak będzie liczył te tygodnie. W LuxMedzie liczą skończone, tzn 8+2 to 8tc. Ale spotkałam też lekarza który by powiedział, że to już 9.

Ja też mam dziś 8+2. Wizyta za tydzień (27.12). Też mam nadzieję że wszystko dobrze się tam rozwija, bo na pierwszej (5+6) było jak u wielu z was dopiero co rozpoczynające się bicie serduszka ;)

Mi w poprzedniej ciąży jak miałam pęcherzyk ciążowy z żółtkowym i mikro zalążek zarodka, ale taki, że go lekarz nawet jeszcze nie chciał nazwać zarodkiem to mi powiedział, że to 6+0 z USG i kazał przyjść tydzień później sprawdzić czy jest zarodek z serduszkiem i był. Zarodek pojawia się niedługo po żółtkowym i niedługo po tym też widać migające serce. Tak szczerze mówiąc to serce jak bije to może być 5+6, a może być dopiero 6+2 lub nawet 6+4. Serce najczęściej na przełomie właśnie końca szóstego, początku 7 tygodnia. Chociaż lekarze i położone też albo liczą zakończone tygodnie albo rozpoczęte i też nigdy nie wiadomo, o który im chodzi.
U mnie było widać zarodek, serduszko mocno biło i było widać i było to takie coś nie pamiętam nazwy co jest koło zarodka. Wielkość była zarodka 3.2mm według aplikacji mam 6+5 i zastanawiam się a jak coś jest nie tak. Chociaż on powiedział że uważa że to młodsza czyli 5+5? Wkurza mnie to. 😁😁

Ja mam dzisiaj 8+2 według aplikacji. Po południu mam wizytę, lekarz pewnie założy kartę ciąży także zobaczymy jak będzie liczył te tygodnie. W LuxMedzie liczą skończone, tzn 8+2 to 8tc. Ale spotkałam też lekarza który by powiedział, że to już 9.
No właśnie on do mnie że prawidłowo to już skończony 6 i 4 dni czyli 7 tydzień a potem coś gadał że może się zgadza że 6 tydzień haha i zglupialam

reklama
Do góry