reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2024

Spoko, ja idę dziś ale to dopiero 5+1 więc nie spodziewam się niczego więcej niż zobaczenia pęcherzyka ciążowego także kolejna wizyta pewnie wypadnie podobnie do Waszej i też będę drżeć przez cały ten czas czy na pewno wszystko ok🫣
Zawsze chociaż pęcherzyk zobaczysz 🥰 Nawet spojrzałam na aplikacje, bo w ogóle zapomniałam jaki mam tc i się okazuje, że dzisiaj też 5+1 😁

Dzisiaj dużo wizyt, dziewczyny powodzenia i dawajcie znać! Mam nadzieję, że same dobre wieści usłyszycie ✊

reklama
A idźcie w tę aplikację u mnie niby w sobotę 7tydzien czyli po ginekologicznemu 8 zaczyna a według ginekologa ciąża młodsza. Trochę jestem poirytowana że dokładnie nie wiem który to dzień ciąży chce mieć w aplikacji i sobie patrzeć. Oby za tydzień lekarz jaśniej powiedział i żebym się dowiedziała tydzień ciąży. Ale jeśli serce bije to który to musi być skończony tydzień ?

A idźcie w tę aplikację u mnie niby w sobotę 7tydzien czyli po ginekologicznemu 8 zaczyna a według ginekologa ciąża młodsza. Trochę jestem poirytowana że dokładnie nie wiem który to dzień ciąży chce mieć w aplikacji i sobie patrzeć. Oby za tydzień lekarz jaśniej powiedział i żebym się dowiedziała tydzień ciąży. Ale jeśli serce bije to który to musi być skończony tydzień ?
Wydaje mi się, że tak naaajwczesniej serce to 5+6 🤔 Wiesz kiedy miałaś owulacje?

Mi w poprzedniej ciąży jak miałam pęcherzyk ciążowy z żółtkowym i mikro zalążek zarodka, ale taki, że go lekarz nawet jeszcze nie chciał nazwać zarodkiem to mi powiedział, że to 6+0 z USG i kazał przyjść tydzień później sprawdzić czy jest zarodek z serduszkiem i był. Zarodek pojawia się niedługo po żółtkowym i niedługo po tym też widać migające serce. Tak szczerze mówiąc to serce jak bije to może być 5+6, a może być dopiero 6+2 lub nawet 6+4. Serce najczęściej na przełomie właśnie końca szóstego, początku 7 tygodnia. Chociaż lekarze i położone też albo liczą zakończone tygodnie albo rozpoczęte i też nigdy nie wiadomo, o który im chodzi.

Ja mam dzisiaj 8+2 według aplikacji. Po południu mam wizytę, lekarz pewnie założy kartę ciąży także zobaczymy jak będzie liczył te tygodnie. W LuxMedzie liczą skończone, tzn 8+2 to 8tc. Ale spotkałam też lekarza który by powiedział, że to już 9.

Ja też mam dziś 8+2. Wizyta za tydzień (27.12). Też mam nadzieję że wszystko dobrze się tam rozwija, bo na pierwszej (5+6) było jak u wielu z was dopiero co rozpoczynające się bicie serduszka ;)

Mi w poprzedniej ciąży jak miałam pęcherzyk ciążowy z żółtkowym i mikro zalążek zarodka, ale taki, że go lekarz nawet jeszcze nie chciał nazwać zarodkiem to mi powiedział, że to 6+0 z USG i kazał przyjść tydzień później sprawdzić czy jest zarodek z serduszkiem i był. Zarodek pojawia się niedługo po żółtkowym i niedługo po tym też widać migające serce. Tak szczerze mówiąc to serce jak bije to może być 5+6, a może być dopiero 6+2 lub nawet 6+4. Serce najczęściej na przełomie właśnie końca szóstego, początku 7 tygodnia. Chociaż lekarze i położone też albo liczą zakończone tygodnie albo rozpoczęte i też nigdy nie wiadomo, o który im chodzi.
U mnie było widać zarodek, serduszko mocno biło i było widać i było to takie coś nie pamiętam nazwy co jest koło zarodka. Wielkość była zarodka 3.2mm według aplikacji mam 6+5 i zastanawiam się a jak coś jest nie tak. Chociaż on powiedział że uważa że to młodsza czyli 5+5? Wkurza mnie to. 😁😁

Ja mam dzisiaj 8+2 według aplikacji. Po południu mam wizytę, lekarz pewnie założy kartę ciąży także zobaczymy jak będzie liczył te tygodnie. W LuxMedzie liczą skończone, tzn 8+2 to 8tc. Ale spotkałam też lekarza który by powiedział, że to już 9.
No właśnie on do mnie że prawidłowo to już skończony 6 i 4 dni czyli 7 tydzień a potem coś gadał że może się zgadza że 6 tydzień haha i zglupialam

reklama
Do góry