reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2024

Dziewczyny, czy ktoras z Was bierze Acard na wlasna reke? Bez wskazan? Lekarz w Lodzi jak powiedzialam, ze biore powiedzial, ze jak juz zaczelam to brac. Z kolei dzisiaj na wizycie zeby odstawic, bo kwas acetylosalicylowy jest teratogenny i jesli korzysci przewyzszaja nad skutkami ubocznymi to on wdraza. I teraz mam dylemat, a czas wziecia tabletki coraz blizej 😀
Ja miałam w pierwszej ciąży przepisany Dopegyt i go nie brałam, bo przeczytałam na ulotce, że jest teratogenny, a ten lekarz co u niego byłam ostatnio na wizycie powiedział, że może być teratogenny ale to zależy od dawki i pewnie w przypadku acardu jest tak samo ;)

reklama
no chyba nie w takiej dawce... Przecież włączenie acardu jest zalecane dla zmniejszenia ryzyka wystąpienia stanu przedrzucawkowego. Do tego jest takim standardem przy ivf, na bank nie byłby masowo zapisywany do transferów, gdyby mógł powodować ryzyko powstania wad płodu. Mi go normalnie przepisuje lekarz, biorę w dawce 150
I wszystko w temacie. Ten lekarz jest znany z takiego podejscia full natural i troche „co ma byc to bedzie”.

Z badań naukowych znalezionych na szybko:

Załączniki

• dc9a91be-5e9b-4700-ba4b-b01aa42971af.jpeg
    dc9a91be-5e9b-4700-ba4b-b01aa42971af.jpeg
    102 KB · Wyświetleń: 122
reklama
Spoko, ja idę dziś ale to dopiero 5+1 więc nie spodziewam się niczego więcej niż zobaczenia pęcherzyka ciążowego także kolejna wizyta pewnie wypadnie podobnie do Waszej i też będę drżeć przez cały ten czas czy na pewno wszystko ok🫣

Do góry