reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2024

No dokładnie, nie można dać się zwariować. Ja nawet sushi planuję jeść tylko takie bez surowej ryby i zapewne z zaznaczeniem przy zamówieniu, że to dla ciężarnej, żeby się przyłożyli 🤷‍♀️ Do tego wszystkiego ja jeszcze mięsa nie jem i w ciąży nie zacznę, więc kolejna "kontrowersja" 🙈
W ciąży z córką bardzo często byłam na sushi i właśnie też wybierałam wersję np w tempurze. To też kontrowersyjne było no bo jak?
Ja jem mięso ale w ciąży właśnie z córką tylko ryby przeszły. Od innych mnie odrzuciło

reklama
Ja w sumie jem wszystko oprócz surowej ryby i surowego mięsa. Wiadomo, zwracam uwagę co i jak ale nie zmieniam nic vs codzienność bez ciąży.
Sushi uwielbiam i zawsze jadłam z pieczonymi rybami (wiem, wiem to takie przestępstwo ;D) więc to też się nie zmieniło :)

Ja po wizycie. Wszystko prawidłowo serduszko bije i to dość mocno było widać lekarz zdziwił się że już widać bo uważa że ciąża młodsza na około tydzień. Nie podał terminu porodu jeszcze kazał do położnej się zapisać. Za tydzień. Wizyta w Pl może powie termin. Ale wszystko wygląda dobrze 🩷

Ja po wizycie. Wszystko prawidłowo serduszko bije i to dość mocno było widać lekarz zdziwił się że już widać bo uważa że ciąża młodsza na około tydzień. Nie podał terminu porodu jeszcze kazał do położnej się zapisać. Za tydzień. Wizyta w Pl może powie termin. Ale wszystko wygląda dobrze 🩷
Super wiadomość ! Który to tydzień? ❤️

U mnie na wizycie też wszystko w porządku, zarodek jest, ciałko żółte też serduszko bije wszystko posprawdzał uznał jako książkowe i według USG jest wiek ciąży 6+4 czyli też wszystko się zgadza. Dodatkowo rano badania zrobione następna wizyta 4 styczeń 😁😁

reklama
Dziewczyny, czy ktoras z Was bierze Acard na wlasna reke? Bez wskazan? Lekarz w Lodzi jak powiedzialam, ze biore powiedzial, ze jak juz zaczelam to brac. Z kolei dzisiaj na wizycie zeby odstawic, bo kwas acetylosalicylowy jest teratogenny i jesli korzysci przewyzszaja nad skutkami ubocznymi to on wdraza. I teraz mam dylemat, a czas wziecia tabletki coraz blizej 😀

Do góry