babielato_
Fanka BB :)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
hahaha dobra jesteś z tymi raportamiU Nas debaty nad imieniem po poznaniu płci. Pierwszą chciałam Jowita ale nie przeszlo. Teraz mąż by chciał drugą dziewczyne a ja parke, choć najważniejsze żeby zdrowe.
Ja w kwestii imion strasznie wybredna, ściągam raporty z urzedu i imie nie moze być w pierwszej 50 nadanych imion w zeszlym roku (czyli w 2023).
Oesu współczuję mega, przechodziliśmy to. Ja lżej, ale młody przez bite 2 tyg był po prostu zasluzowany i zaklejony na maxa…
a mi właśnie męskie się podobają! (trochę licze na chlopca) Krzesimir, Teodor, Jeremi, Kosma... Bruno! A z damskich z trudem coś wytypowalam jeszcze poza Maliną to Jagoda i Kalina są fajne
Widzę, że mamy bardzo podobne upodobania co do imion Teodor wg mnie jest mega ładne i jako jedne z niewielu chłopięcych, które mi się podoba
Ja mam w domu Teodora Odnoszę wrażenie, że imię staje się z biegiem czasu coraz bardziej popularne
I coś podawałaś małemu?Oesu współczuję mega, przechodziliśmy to. Ja lżej, ale młody przez bite 2 tyg był po prostu zasluzowany i zaklejony na maxa…
też to właśnie zrobiłam po napisaniu odpowiedzi na pytanie o imię i niestety Pola odpadaU Nas debaty nad imieniem po poznaniu płci. Pierwszą chciałam Jowita ale nie przeszlo. Teraz mąż by chciał drugą dziewczyne a ja parke, choć najważniejsze żeby zdrowe.
Ja w kwestii imion strasznie wybredna, ściągam raporty z urzedu i imie nie moze być w pierwszej 50 nadanych imion w zeszlym roku (czyli w 2023).
No jest ostatnio mega popularne.też to właśnie zrobiłam po napisaniu odpowiedzi na pytanie o imię i niestety Pola odpada
Tak, mój też ze żłobka, ledwo sie wykurował na zabieg, a miałam 2,5 tygodnia wolnegoI coś podawałaś małemu?
Ja inhaluje się (u dziecka inhalacja nie przejdzie). Paracetamol i krople do nosa dla ciężarnych.
Mała miała zapalenie oskrzeli i ma mucosolvan. Zakładam, że ze żłobka przyniosła bo ja mam urlop na cały grudzień i siedzę w domu
Tak. Rok i 3 miesiące. Od początku inhalacja to darcie się i płacz z którego ciężko było ja uspokoić. To samo jest z paznokciami ale tutaj to się zmieniło jak miała z 11 miesięcy. Wcześniej włączałam YT i bez problemu.Tak, mój też ze żłobka, ledwo sie wykurował na zabieg, a miałam 2,5 tygodnia wolnego
Na początku Katar i kaszlał sucho i dusząco to inhalacje ze sterydu, a później zaś zaczęło go zalewać na amen to wtedy dawałam rozrzedzające wydzielinę i inhalacje z soli. Ale mój siedzi przy bajce na inhalacji bardzo grzecznie, w wieku twojej córy (z tego co pamiętam trochę ponad rok?) to też były dantejskie sceny…
Po tygodniu jak było coraz gorzej pamiętam poszłam do pediatry go osłuchać, bo brzmiał jak wodogrzmoty Mickiewicza