reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2022🙂

reklama
O łał @Kwiatuszek115 trafiliście w to co mój chop celował 🤭 Gratulacje! 😊
Fajnie, że dołączyłaś. Dużo zdrówka dla Was.
Jak to w ogóle wygląda na późniejszym etapie? Mówił Ci lekarz już coś? Będzie cc czy jakoś inaczej?

O łał @Kwiatuszek115 trafiliście w to co mój chop celował 🤭 Gratulacje! 😊
Fajnie, że dołączyłaś. Dużo zdrówka dla Was.
Jak to w ogóle wygląda na późniejszym etapie? Mówił Ci lekarz już coś? Będzie cc czy jakoś inaczej?
Bardzo dziękujemy 😊 u nas to na początku był szok jak się dowiedzieliśmy o bliźniętach, tym bardziej że lekarz do 12 tyg. mówił o jednym, ale najważniejsze żeby były zdrowe i jeszcze trafiła się parka, więc jeszcze bardziej się cieszymy 🥰. Jeśli chodzi o poród to w grę wchodzi CC jedynie, mam przepukliny i naturalny odpada na pewno. Boje się jednak tego cc i znieczulenia, nie wiadomo czy będę mogła mieć w kręgosłup z racji tego, że są przepukliny 2 w odcinku lędźwiowym. Lekarka mówiła też, że muszę szukać szpitala o podwyższonym rygorze czy jakoś tak. Bliźnięta rodzą się dużo szybciej bardzo często i nie każdy szpital jest polecany dla porodów bliźniaczych.

Tak, o wyższym stopniu referencyjności, jeśli nie pomyliłam słów. Najwyższy to III i chyba w Twoim wypadku trzeba by było takiego szukać nawet jeśli jest sporo oddalony.
Może być tak, że wszystko będzie cacy i w takim o I czy II stopniu dałabyś radę urodzić. Jeśli by się jednak nie udało to i tak na koniec odeślą Cię do "lepszego" szpitala, bo braknie im sprzętu i personelu odpowiedniego.
Lepiej nie ryzykować 😊❤️

Tak, o wyższym stopniu referencyjności, jeśli nie pomyliłam słów. Najwyższy to III i chyba w Twoim wypadku trzeba by było takiego szukać nawet jeśli jest sporo oddalony.
Może być tak, że wszystko będzie cacy i w takim o I czy II stopniu dałabyś radę urodzić. Jeśli by się jednak nie udało to i tak na koniec odeślą Cię do "lepszego" szpitala, bo braknie im sprzętu i personelu odpowiedniego.
Lepiej nie ryzykować 😊❤️
Dokładnie tak 😊polecany szpital jest niestety sporo ode mnie oddalony, ale w tym przypadku nie ma co się nawet zastanawiać. Najważniejsze zdrówko bobaskow i spokój, że od początku miały zapewnione odpowiednie warunki. W mojej okolicy są dobre szpitale, jednak jeśli chodzi o ciążę bliźniaczą to szpital musi spełniać już inne parametry :) Mam teraz zresztą skierowanie do szpitala :/ w główkach na badaniu połówkowym wyszło że dzieci mają torbiele splotów naczyniowych, u dziewczynki są aż 3 takie torbiele. 10,11,7 mm. Mamy kontrolować co 3 tygodnie na USG+ plus dodatkowo echo serca powtórzyć. Pani doktor prowadząca stwierdziła, że w szpitalu przebadają mnie dokładnie, dlatego po niedzieli tam idę. Przy okazji dowiem się jak wygląda u nich poród, może trochę wyjaśnią mi to wszystko czego nie wiem.

Melduję, że wczoraj po posiłkach cukier był w normie a dziś rano na czczo 89, więc nadal norma. Oczywiście mam w głowie, że w laboratorium też z palca było 89 a potem z krwi 96. Będę stosować dietę i kontrolować, trochę poeksperymentuję i zobaczę o co tu chodzi. Dramatu nie ma. Cel: obniżyć ten cukier na czczo, żeby nie było wątpliwości, czy jest ok.

Ja znowu się zmóżdżam od rana nad tymi pieluchami wielorazowymi 🧐
Już wiem, że na pewno na noc będą jakieś eko biodegradowalne, bo nie wyrobie na zakrecie z taką małą pupą, co to wciąż sika i kupka 🤭
Ale na dzień jak się już zapoznamy to musi wlecieć jakiś miły otulacz z wkładami 🤔

Też idę sama, damy radę. Z opowieści wnioskuję, że to nie jest takie straszne. Ale woreczek jakby zrobiło mi się niedobrze, to ze sobą wezmę 😅
Spoko, ja pierwsze badanie robilam poczatkiem ciazy, jak mialam największe mdłości, a nie zwróciłam, wiec chyba ni ma tak zle ;p drugie badanie mnie czeka jakos w przyszlym tygodniu

reklama
Dziewczyny a kiedy kupujecie pierwsze ciuszki? Czekacie aż lekarz powie jak duże będzie dziecko? Nie mam pojęcia czy kupować mniejszy czy wiekszy rozmiar a nie chce tez zostawiać wszystko na ostatnią chwilę

Do góry