Powiem Ci że sama jestem w szoku . Co prawda musiałam jechać 100 km ale warto było.WOW... zazdroszczę. U mnie na nfz mają taki sprzęt, że aż dziwne, że są w stanie tam coś zobaczyć...
reklama
Alexandra123
Zaangażowana w BB
Mam pytanie, czy jeździcie w pierwszym trymestrze na termy ? Co o tym sądzicie i co wam lekarz mówił na ten temat jest to bezpieczne ? Mi niby powiedział, że można ale jak czytam w internecie to nie bardzo ... Co myślicie na ten temat
U nas niestety w okolicy nie ma takich atrakcji ja niestety mam tendencje do infekcji intymnych, więc takie atrakcje raczej nie dla mnie, a szkoda. Jesli masz zaufanie do swojego lekarza, ja bym go słuchałaMam pytanie, czy jeździcie w pierwszym trymestrze na termy ? Co o tym sądzicie i co wam lekarz mówił na ten temat jest to bezpieczne ? Mi niby powiedział, że można ale jak czytam w internecie to nie bardzo ... Co myślicie na ten temat
patrycja@
Fanka BB :)
Ja bym się bała szczerze powiedziawszy. Gorące kąpiele/sauny/jacuzzi nie są zalecane, bo rozszerzają naczynia krwionośne i mogą w skrajnych przypadkach przyczynić się nawet do poronienia (chociaż wydaje mi się że gdzieś czytałam, że to mit... no ale w każdym kłamstwie trochę prawdy jest). No i jeszcze kwestia infekcji intymnych o które w takim miejscu nie trudno. Osobiście bym zrezygnowała, pomimo, że lekarz powiedział, że możnaMam pytanie, czy jeździcie w pierwszym trymestrze na termy ? Co o tym sądzicie i co wam lekarz mówił na ten temat jest to bezpieczne ? Mi niby powiedział, że można ale jak czytam w internecie to nie bardzo ... Co myślicie na ten temat
Alexandra123
Zaangażowana w BB
Dokładnie ... Właśnie też się tego obawiam. Szczerze to zdziwiłam się, że lekarz powiedział, że można. Dlatego najlepiej słuchać własnego rozumuJa bym się bała szczerze powiedziawszy. Gorące kąpiele/sauny/jacuzzi nie są zalecane, bo rozszerzają naczynia krwionośne i mogą w skrajnych przypadkach przyczynić się nawet do poronienia (chociaż wydaje mi się że gdzieś czytałam, że to mit... no ale w każdym kłamstwie trochę prawdy jest). No i jeszcze kwestia infekcji intymnych o które w takim miejscu nie trudno. Osobiście bym zrezygnowała, pomimo, że lekarz powiedział, że można
magdalenka123:)
chyba lepiej nie ryzykować jak nie ma sie pewności bo poźniej bylyby pretensje tylko do siebieDokładnie ... Właśnie też się tego obawiam. Szczerze to zdziwiłam się, że lekarz powiedział, że można. Dlatego najlepiej słuchać własnego rozumu
Lilkamilka97
Oj ja zrezygnowałabym z tej atrakcji. Jeśli chodzi o same termy, to trochę bym się bała, bo mi lekarz powiedział, żebym unikała wygrzewania się we wannie, wiec tak samo pewnie wyglada sytuacja w przypadku term. W ciąży tez możemy łapać szybciej te wszystkie infekcje.Mam pytanie, czy jeździcie w pierwszym trymestrze na termy ? Co o tym sądzicie i co wam lekarz mówił na ten temat jest to bezpieczne ? Mi niby powiedział, że można ale jak czytam w internecie to nie bardzo ... Co myślicie na ten temat
Osobiście dodam, ze ubolewam nad tymi ciepłymi kąpielami, bo bardzo mi pomagały na wszelkie bóle, a w ciąży często boli mnie brzuch
kashira
Ja tak samo. Uwielbiam się wygrzewać z gorącej wodzie, bardzo mnie to relaksuje i rozluźnia. Teraz kilka minut i wyskakuje z wanny, bo za zimno, a najszczęściej to wybieram prysznicOsobiście dodam, ze ubolewam nad tymi ciepłymi kąpielami, bo bardzo mi pomagały na wszelkie bóle, a w ciąży często boli mnie brzuch
Co do term, tez raczej obawiałabym się - tak jak dziewczyny piszą, raz, że temperatura, a dwa te wszystkie infekcje - ja w ciąży co chwila coś łapie
reklama
Alexandra123
Zaangażowana w BB
Są tu jakieś mamy, co rodziły naturalnie a co cięciem cesarskim ? Jak odczucia, który poród lepiej przeżylyscie? Gdybyście miały wybierac teraz to jakim sposobem?