reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2022🙂

Ja idę w środę na usg, we wtorek chyba zdecyduje się na tą pappa z krwi. A ktoś wie jaki to koszt? Jeszcze nie mam refundowanego tego badania.

Czuje się trochę lepiej. Bo już nie muszę jesc co 2 h ale wytrzymuje już 3-4 h :-) bo wcześniej to jak nie zjadłam co 2 h to mnie strasznie mdliło. Teraz też mnie mdli po jedzeniu ale takie uczucie głodu czuje już rzadziej. Bo wymioty to mam tylko naszczescie poranne, więc do przeżycia :-) :)

No to super ze niedługo będziesz miała wyniki. Trzymam kciuki za zdrową dziewczynkę!
Ja jestem ciekawa co u nas będzie, lekarka spytała się podczas ostatniego usg kogo mamy w domu i usłyszawszy nasza przeplataną kombinacje plciowa dzieci to teraz stwierdziła że będzie dziewczynka. Ona prowadzi 3cią moją ciążę, i córkę nam powiedziała w 13 tc na 70%, a syna dopiero kolo 19-20 tc. Wcześniej młody za cholere nie chciał się ujawnić, z potty shot do tej pory nie wiem jak tego siurka chował. A mowią ze to dziewczynki wstydnisie :-)

Dla mnie najważniejsze zeby było zdrowe, imiona zarówno dla dziewczynki i chłopca wybrane :-) dzieci zaakceptowały.
Ja mam wykonać PAPPA kryptor (nie mam pojęcia czym to się różni). Koszt PAPPA 126 zł + HCG wolna podjednostka beta też 126 zł

reklama
Słuchajcie czy któraś z Was ma tako gorzki posmak w ustach? Ja mam prawie cały dzień i mam wrażenie że nasila się po jedzeniu. Zastanawiam się czy to os wymiotów czy może po Duphastonie 😐 dajcie znać ktoś tez tak ma
Ja tak też miałam, gdy występowały u mnie turbo mdlości, co bym nie zjadała to wracał mi taki wstrętny dziwny posmak...

U mnie waga spada. Coraz mniej jedzenia toleruje. Nawet już nie mogę jeść bułeczek, które były moim wybawieniem. Teraz tylko ryz z marchewka ;( nie mam już pomysłu co jeść, na nic nie mam ochoty i patrzę na jedzenie w kategoriach albo się przyjmie albo zwymiotuje. Tylko, ze coraz mniej produktów mi się przyjmuje ;(
Kurczę a kontaktowałaś się z lekarzem? to już tak długo u CIebie trwa :(

Dorocia83 krzywą cukrowa zleciła lekarka po zrobieniu badań w piątek. Ja teleporady nie zamawiałam a mimo to zadzwoniła z Luxmedu że mam niedobre wyniki glukozy i ona mi zleca zrobienie krzywej cukrowej.
Idę we wtorek.

Ja idę w środę na usg, we wtorek chyba zdecyduje się na tą pappa z krwi. A ktoś wie jaki to koszt? Jeszcze nie mam refundowanego tego badania.

Czuje się trochę lepiej. Bo już nie muszę jesc co 2 h ale wytrzymuje już 3-4 h :-) bo wcześniej to jak nie zjadłam co 2 h to mnie strasznie mdliło. Teraz też mnie mdli po jedzeniu ale takie uczucie głodu czuje już rzadziej. Bo wymioty to mam tylko naszczescie poranne, więc do przeżycia :-) :)

No to super ze niedługo będziesz miała wyniki. Trzymam kciuki za zdrową dziewczynkę!
Ja jestem ciekawa co u nas będzie, lekarka spytała się podczas ostatniego usg kogo mamy w domu i usłyszawszy nasza przeplataną kombinacje plciowa dzieci to teraz stwierdziła że będzie dziewczynka. Ona prowadzi 3cią moją ciążę, i córkę nam powiedziała w 13 tc na 70%, a syna dopiero kolo 19-20 tc. Wcześniej młody za cholere nie chciał się ujawnić, z potty shot do tej pory nie wiem jak tego siurka chował. A mowią ze to dziewczynki wstydnisie :-)

Dla mnie najważniejsze zeby było zdrowe, imiona zarówno dla dziewczynki i chłopca wybrane :-) dzieci zaakceptowały.
Ja płaciłam 140/150 zł za białko Pappa i wolne BetaHcg.

Ja mam glukozę niecałe 99, ale z kilka tygodni przed ciążą robiłam (badałam cukier i insulinę) i miał 112, więc spodziewam się że będzie tylko gorzej..

Jeśli mogę zapytać, ile wynosi twoje BMI? U mnie też wyszło duże... :/

U mnie we Wrocławiu pappa 250 zł około.
Ponad 40

reklama
Dorocia83 krzywą cukrowa zleciła lekarka po zrobieniu badań w piątek. Ja teleporady nie zamawiałam a mimo to zadzwoniła z Luxmedu że mam niedobre wyniki glukozy i ona mi zleca zrobienie krzywej cukrowej.
Idę we wtorek.
To dobrze, czyli jest ktoś kto wie jak to wygląda. Trzymam kciuki, ja już po krzywej

Do góry