reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2022🙂

reklama
hej Witam przyszłe sierpniowe mamusie☺️ mam na imie Magda termin mam na 12 sierpnia 🙂
ja na testy ide 26 a 2 lutego mam wizyte u mojego gina na prenatalne,
powiem szczerze póki co jest wszystko ok bylam juz na 2 usg, jednak boje się, ostatnia miesiaczke mialam 5listopada i nie wiedząc jeszcze iż jestem w ciaży przyjełam obie dawki szczepionki, drugą dawkę miałam 31 listopada🧐 i nie ukrywam martwi mnie to😢

Hmm.. ja staram się wybierać młodych lekarzy do 40.... Mam wrażenie, że zazwyczaj są to osoby które jeszcze się uczą i im zależy... Jeśli trafiałam na osobę straszą, podejście do pacjenta oraz pewność siebie jakoś mnie odstraszały.. (może źle trafiałam xD )

Pracuje blisko lekarzy w weterynarii jako pielęgniarka i sama widzę jak bardzo lekarze pracują na wypracowanych schematach, zwłaszcza tacy którzy mają dużo pacjentów... przeraża mnie, że takie same rzeczy mogą być w medycynie ludzkiej..
Ja też pracuje jako technik weterynarii, a pracujesz teraz czy jesteś na L4?

Ale nie masz jakiś tragicznych tych wyników. Ja t21 miałam 1:33, Edwarda do stuileś.
I tak jak piszesz na pappe wpływa wiele rzeczy. Wiek, liczba poronień itd Gdzieś czytałam że nawet przyjmowany dupaston czy acard.
Decyzja należy do was na co się zdecydujecie. Ja 3mam kciuki żeby wszystko było dobrze z waszym maluszkiem.

A tak a propo amino jest dalej bezpłatna jak wychodzą wady? Czy w dzisiejszych czasach trzeba Juz za nią płacić?
Nie wiem jak jest teraz ale w 2016 ja miałam amniopunkcję ze skierowaniem na NFZ

reklama
Tak, chociaż w większości pracuje zdalnie. Mam wrażenie, że jak jestem w biurze to mniej wymiotuje, bo staram się udawać że wszystko jest ok 😅
Miałam identycznie w pierwszej ciąży;) będąc w pracy było trudno mdłości ogromne ale bez wymiotow, za to jak przychodził weekend nie opuszczałam łazienki 😂

Do góry