Karo2021
Fanka BB :)
O wow jak szybko! Super ze wyniki ok!Mam już swoje wyniki Sanco Są prawidłowe, znam też płeć
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
O wow jak szybko! Super ze wyniki ok!Mam już swoje wyniki Sanco Są prawidłowe, znam też płeć
I ja również na syropie z cebuli...Ah biedna.. znam to i współczuję. Właśnie robię syrop z cebuli na kaszel, może przyspieszy regenerację.
A kiedy robimy grupę prywatną?Napiszę jak już będziemy na grupie prywatnej
Jeszcze pije domowy syrop z pędów sosny, od mamy, też pomaga. Ale może cebula bardziej pomożeI ja również na syropie z cebuli...
Zslezy od lekarza ale generalnie się nie pytają o to, jeśli nawet ciąża to nie powód niezdolności do podjęcia pracy, chyba że faktycznie warunki pracy to uniemożliwiają ale skoro to praca przy komputerze to raczej wątpliwe by tak było.Cześć, proszę o rady, jeśli któraś z Was ma/będzie miała podobną sytuację. Podpisuję w końcu umowę o pracę - ten temat ciągnie się w mojej firmie już od października, ale jest to duża firma, wiec wiadomo jak jest (pracowałam dla nich dlugo na b2b). W każdym razie w grudniu zaszłam w ciąże, o której mój pracodawca wie. Muszę iść niedługo na badania medycyny pracy. Pytanie, czy lekarz zapyta, czy mogę być w ciąży i czy to może w jakiś sposób mnie wykluczyć potem z zasiłku macierzyńskiego, jeśli potwierdzę? Generalnie chcę pracować jak najdłużej, nawet do sierpnia jak się uda, bez żadnych zwolnień etc. bo praca mnie bardzo odstresowuje, a pracuję zdalnie z domu przy komputerze więc dla mnie to naprawdę bardziej zbawienie niż jakbym miała siedzieć nagle i nic nie robić.
Zslezy od lekarza ale generalnie się nie pytają o to, jeśli nawet ciąża to nie powód niezdolności do podjęcia pracy, chyba że faktycznie warunki pracy to uniemożliwiają ale skoro to praca przy komputerze to raczej wątpliwe by tak było.
Witaj w grupie siłaCześć, chciałam się przywitać. Podczytuję Was od kilku dni i dajecie mi dużą nadzieję i ukojenie nerwów. Mam 36 lat, 8 tydzień 5 dzień ciąży i termin na 20 sierpnia. Na początku września straciłam ciążę (poronienie zatrzymane 7t3d i łyżeczkowanie). Z tego powodu nie potrafię cieszyć się ciążą i ogarnąć nerwów. Tydzień temu widziałam piękne bicie serduszka i jestem bardzo gotowa na bycie mamą. Mam nadzieję, że dotrwam tutaj z Wami do szczęśliwego rozwiązania.
Witaj!Cześć, chciałam się przywitać. Podczytuję Was od kilku dni i dajecie mi dużą nadzieję i ukojenie nerwów. Mam 36 lat, 8 tydzień 5 dzień ciąży i termin na 20 sierpnia. Na początku września straciłam ciążę (poronienie zatrzymane 7t3d i łyżeczkowanie). Z tego powodu nie potrafię cieszyć się ciążą i ogarnąć nerwów. Tydzień temu widziałam piękne bicie serduszka i jestem bardzo gotowa na bycie mamą. Mam nadzieję, że dotrwam tutaj z Wami do szczęśliwego rozwiązania.
Ja miałam. Bardzo szybkie badanie. W Diagnostyce płaciłam 41 zł.Właśnie przeczytałam, ze kobieta w ciąży powinna mieć 3 razy badanie czystości pochwy. Pierwsze przed 10 tyg. Ja czegoś takiego nie miałam, lekarz nawet nie wspominał. Wyszły mi leukocyty w moczu i się zastanawiam, czy nie powinnam mieć tego badania. A Wy miałyście?