reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2022🙂

Dołączam do klubu. Ja też słabo śpię i dziś też od 4 na nogach :( oczy mnie szczypią, a gdzie tu do wieczora ;)
A ja dzis mam wolne i w zasadzie byla to jedyna okazja od ponad tygodnia na wyspanie sie (wczesniej mialam do pracy na 6.00),ale o 7.00 obudzil mnie syn,ze boli go głowa.
Pozniej do 8.00 musialam czekac ,aby zadzwonic do szkoly,ze nie przyjdzie ,wiec znowe sie nie wyspalam :crazy:

reklama
Kochane Ciesze się z wyśmienitych wieści po wizytach moja dopiero 17 stycznia.
Ja dzisiaj jestem na teście obciążenia glukozy z powodu cukrzycy ciążowej ktora mi wyszla w poprzedniej ciąży....
Oczywiscie na starcie przerazila mnie kolejka do pobrania, choć nastawiłam sie juz na starcie że będę czekać bo i tak mi sie nie spieszy.jednak Pani w rejestracji dala mi numerek zero i powiedziała ze przy teście tolerancji glukozy wchodze bez kolejki zeby się wyrobic w czasie pracy punktu pobran.
Cóż .. niechętnie stanęłam pod drzwiami punktu przepraszając czekających ze mam pierwszeństwo wejscia z powodu testu.
Niestety na wszystkich w poczekalni trafila sie jedna bardzo niemila starsza Pani, ktora zaczela swoj wywod od tego ze ona kiedys tez byla w ciazy i nikt jej w sposób uprzywilejowany nie traktował później zarzucila mi ze 5 osob moze wejść a później dopiero ja .. ciąża to nie choroba itp
Z racji hormonów i mojego słabego charakteru poryczalam sie jak bóbr az nie mogłam sie przed dobre 15 minut uspokoić.
Plus z tego ze reszta ludzi w poczekalni zaczela mnie bronic prze ta wstretna baba.
Zastanawiam sie czy ja tez na starosc bede taka niemiła?
Buziaki dla Was.
Powiem szczerze, że ja nauczyłam się opanowania w pracy. Pracuje w sklepie i zazwyczaj to starsze kobietki przychodzą na zakupy, miałam kiedyś sytuację, że jedna się rzuciła do mnie bo z długiej kolejki do kasy zawołałam kobietę w ciąży informując, że kobieta ma pierwszeństwo. Poinformowałam, że takie jest prawo w sklepie i ja jako kobieta będę tego prawa przestrzegać. Słuchajcie może i ciąża to nie choroba, ale jakieś odruchy ludzkie i uprzejmość w każdym wieku powinne być zachowane.

Dokładnie, dlatego np w komunikacji miejskiej powinno ustępować się miejsca osobom starszym czy kobietom w ciąży. Niestety niewielu rodziców wpaja to dzieciom.
To fakt... kiedys tutaj w DE jechalam z synem i ustapil miejsca starszej pani.
Ta byla w szoku i powiedziała,ze pierwszy raz sie z tym spotkala 😳

Tak? bo ja zetego co pamietam dotyczy to dopiero kobiet w widocznej ciąży... Przynajmniej tak bylo kiedyś.
to chyba jest umowne, kobieta w ciąży to kobieta w ciąży. Wspomniany dzisiejszy przypadek był jeszcze inny ponieważ chodziło o 1,5h badanie glukozy. W mojej przychodni punkt pobrań jest czynny od 8 do 9:30 i zawsze przez pierwsze 10 min pielęgniarka wychyla się czy jest ktoś w na glukozę z obciążeniem. Nie ważne czy ciąża czy nie, to badanie ma bezwzględne pierwszeństwo i takie są zasady przychodni. Jeśli komuś w kolejce się to nie podoba to niech szuka innego punktu pobrań 🤷🏻‍♀️ A z tym pierwszeństwem w ciąży to trochę tak, że może być kobieta w 8 miesiącu co będzie się czuła świetnie, a jest taka co w 8 tygodniu ledwie trzyma się na nogach- chyba nie będziemy wybierać która jest lepsza, a która gorsza…

A ja dzisiaj wkurzona na maksa, bo godzinę temu zadzwonili do mnie z Luxmedu że odwołują mi jutrzejszą wizytę i pierwszy termin dopiero na 20 stycznia. Ja do tego czasu chyba oszaleję. Starałam się podchodzić bez emocji do tego wszystkiego bo nawet bety nie robiłam, a tu teraz mnie wkurzyli. A jakbym jechała gdzies na ferie, bo u na zaczynają się od przyszłego tygodnia. Dobrze że niczego nie rezerwowalam.
Jutro chciałam poprosić o skierowanie na badania prenatalne bo bez tego nie mogę ich umówić a teraz jeszcze 9 dni muszę czekać. Oby nie było problemu, no u nas robią je tylko w 2 miejscach w całym mieście.

reklama
to chyba jest umowne, kobieta w ciąży to kobieta w ciąży. Wspomniany dzisiejszy przypadek był jeszcze inny ponieważ chodziło o 1,5h badanie glukozy. W mojej przychodni punkt pobrań jest czynny od 8 do 9:30 i zawsze przez pierwsze 10 min pielęgniarka wychyla się czy jest ktoś w na glukozę z obciążeniem. Nie ważne czy ciąża czy nie, to badanie ma bezwzględne pierwszeństwo i takie są zasady przychodni. Jeśli komuś w kolejce się to nie podoba to niech szuka innego punktu pobrań 🤷🏻‍♀️ A z tym pierwszeństwem w ciąży to trochę tak, że może być kobieta w 8 miesiącu co będzie się czuła świetnie, a jest taka co w 8 tygodniu ledwie trzyma się na nogach- chyba nie będziemy wybierać która jest lepsza, a która gorsza…
Wlasnie ta informacje ze czeka mnie dwugodzinne badanie probowalam tej starszej Pani przekazac bo w innym przypadku odstalabym swoje bo wiem ze wchodzenie przed kims bez kolejki powoduje napiecie i nerwy.. tym bardziej ze szkoda mi bylo dzisiaj niektorych bardzo starych ludzi czekających cierpliwie na swoją kolej..🙄

Do góry