reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2022🙂

Ja mam 28 lat i jest to moja pierwsza ciąża 😊
Planowana i udana za pierwszym razem.
Chociaż tydzień po przytulankach już robiłam test ciążowy ( wiem, za szybko). Wyszedł negatywny i pomyślałam, że ten miesiąc już stracony, a tu nagle coś mnie tknęło, bo miałam dziwne kłucie w brzuchu i w dniu miesiączki zrobiłam dwa testy, obydwa pozytywne 😊
Także dzidzia mnie zaskoczyła, trochę tak jak sobie marzyłam 😊No i bardzo chciałam, aby dzidziuś urodził się w lato.

Ja zawsze chciałam takie styczniowe lutowe marcowe, żeby na lato już takie fajne było i trochę bardziej odklejone ode mnie bo te pierwsze 3 miesiące to przynajmniej moje dzieci jak na super glue przyklejone:) a w lato to ciężka opcja.
Mam październikowe i sierpniowe dzieci i teraz kolejne sierpniowe. Tak że nie doswiadcze uroków ciąży przypadającej na zimowe miesiące. Plus ciąży letniej jest to że nie kupiłam nigdy żadnej ciążowej rzeczy :) więc zaoszczędziłam, brzuchy miałam mikroskopijne no i potem już gorąco się robiło więc sukienki i luźne spodenki były idealne nie musiałam zmieniać garderoby

reklama
Dziewczyny staram się czytać wszystko ale może gdzieś mi umknęło. Dajcie znać która to Wasza ciąża i ile macie lat.
Ja w przyszłym roku będę mieć 33.
Mam dwójkę dzieci 11 i 8 lat.
Czekam na jutrzejszą wizytę ale 2 testy wyszły pozytywne i nadal to do mnie dociera.
Wiem że są starsze kobiety ode mnie które rodzą dzieci i ja jakby nie wnikam kto w jakim wieku rodzi. Ale dla mnie te moje 33 lata w przyszłym roku wydają sie jakbym już stara była 🙈 pierwsze dziecko rodziłam w wieku 21 lat stąd czuje się teraz staro.
No trochę się wygadałam.
Mam nadzieję że jutro już powiem wam więcej na temat ciąży. 🙏
Ja dwa dwa dni temu skonczyłam 32 ;) jakoś staro się już czuje, więc boję się trochę przebiegu ciąży i porodu, zwłaszcza że pierwszy był dla mnie dość traumatyczny. W domu dwóch synów:6 i 4,5 lat. Obecna ciąża planowana... Już rok po urodzeniu drugiego synka chciałam zajść, ale wstrzymywaliśmy się do czasu uregulowania leczenia syna, a że trochę to trwało, to musiałam uzbroić się w cierpliwość i teraz daliśmy sobie zielone światlo :) choć boję się jak diabli....

Ja zawsze chciałam takie styczniowe lutowe marcowe, żeby na lato już takie fajne było i trochę bardziej odklejone ode mnie bo te pierwsze 3 miesiące to przynajmniej moje dzieci jak na super glue przyklejone:) a w lato to ciężka opcja.
Mam październikowe i sierpniowe dzieci i teraz kolejne sierpniowe. Tak że nie doswiadcze uroków ciąży przypadającej na zimowe miesiące. Plus ciąży letniej jest to że nie kupiłam nigdy żadnej ciążowej rzeczy :) więc zaoszczędziłam, brzuchy miałam mikroskopijne no i potem już gorąco się robiło więc sukienki i luźne spodenki były idealne nie musiałam zmieniać garderoby
A ja mam majowego i październikowego. Wiosna i jesień. Dlatego teraz bardzo chciałam wstrzelić się w lato... 😛

Dziewczyny staram się czytać wszystko ale może gdzieś mi umknęło. Dajcie znać która to Wasza ciąża i ile macie lat.
Ja w przyszłym roku będę mieć 33.
Mam dwójkę dzieci 11 i 8 lat.
Czekam na jutrzejszą wizytę ale 2 testy wyszły pozytywne i nadal to do mnie dociera.
Wiem że są starsze kobiety ode mnie które rodzą dzieci i ja jakby nie wnikam kto w jakim wieku rodzi. Ale dla mnie te moje 33 lata w przyszłym roku wydają sie jakbym już stara była 🙈 pierwsze dziecko rodziłam w wieku 21 lat stąd czuje się teraz staro.
No trochę się wygadałam.
Mam nadzieję że jutro już powiem wam więcej na temat ciąży. 🙏

Ja mam 30 lat (styczeń '91) i trójka dzieci 🙆 1.5 (córka), 7l (syn) i 11 lat (syn). To moja czwarta ciąża.. Mój boże jak to brzmi :)
Czuję się staro odkąd skończyłam 30 stkę 😁 jakbym przekroczyła jakąś magiczną granicę.. zaczęłam zauważać zmarszczki i w ogóle 🤷

Nigdy nie planowałam takiej gromady.. ale właściwie przy dwójce starszych chłopaków, nie czuje za bardzo tej ilości..

Hanka też sierpniowa, ale z początku sierpnia. Ciąża latem ma swoje plusy i minusy, ale dla mnie była męką w upały. Ważę 50kg przy 170cm wzrostu a w ciąży zawsze miałam 30kg na plusie i tylko brzuch i cyce jak donice 🤣 jak sobie to znowu przypomnę.. to mam syndrom wyparcia.

Cześć troche Was poczytalam. Niesmialo przycupne obok.
Ja 37 lat - dzis koncze- ups
W domu mam 16latke, 13latke, 3latke....
Ciaza nr 6, jedno poronienie, jedna pozamaciczna 2 lata temu....
Szok, ze sie udalo (ale tu inny temat wchodzi i nie narzucam sie z nim, co sie stalo, ze soe udalo)
Jutro wizyta. Wg miesiaczki termin ok 16.08.22
Pewnie bedzie czwarta babka w domu 😂😂😂

Pozdrawiam dziewczyny💪

Cześć troche Was poczytalam. Niesmialo przycupne obok.
Ja 37 lat - dzis koncze- ups
W domu mam 16latke, 13latke, 3latke....
Ciaza nr 6, jedno poronienie, jedna pozamaciczna 2 lata temu....
Szok, ze sie udalo (ale tu inny temat wchodzi i nie narzucam sie z nim, co sie stalo, ze soe udalo)
Jutro wizyta. Wg miesiaczki termin ok 16.08.22
Pewnie bedzie czwarta babka w domu 😂😂😂

Pozdrawiam dziewczyny💪
wszystkiego najlepszego w takim razie 😊😊😊

reklama
Dziewczyny, które są pod opieką endokrynologa. Proszę powiedzcie mi czy można brać metizol w ciąży. Gdzieś czytałam że jednak nie powinno się go przyjmować i zmienić lek na jakoś inny(nie pamiętam nazwy). Byłam pod opieką wspaniałej pani endokrynolog, ale niestety zmarła i musiałam zmienić lekarza. Twierdzi, że metizol nie zaszkodzi ciazy. Ten nowy wydaje mi się "mało kompetentny". Jestem pełna obaw... Stąd moje pytanie do was.

Do góry