u mnie 28 tydzień a mały pokazał buźkę dopiero tydzień temuDziś USG bo nie mogłam się doczekać. Mały waży 620 g, według miesiączki to 24 t i 4 d. A według mojej lekarki to 25 t i 1 d. I siedzi na pupie. Więc czekam żeby się obrócił.
Czy wszystkie już widzialyscie twarzyczkę mieszkańca/ mieszkańców waszych brzuszków. Bo nie wiem czy powinnam się martwić. Malec zasłania ja rękami.
reklama
Ja widziałam, chociaż w 2D. Na połowkych też nie było u ciebie nic widać? U mnie wtedy się zasłoniło i lekarz w opisie dodał, że brak możliwości oceny rozwoju warg, nosa ze względu na źle ułożone dziecko i kazał zwrócić na to uwagę mojemu Lekarzowi, żeby sprawdzil. Na następnej wizycie pięknie pokazała twarz, wszystko było widoczne i możliwe do sprawdzenia.U nas kompletnie nic, zarysów nosa czy ust.
Mój synek zazwyczaj też ma ręce przy buzi i lekarz mowi że to jak najbardziej normalne bo podobno maluchy tak lubią. Udało się jednak przy każdym usg zobaczyc a szczególnie na ostatnim w 27 tc gdy twarz staje się "bardziej ludzka"Dziś USG bo nie mogłam się doczekać. Mały waży 620 g, według miesiączki to 24 t i 4 d. A według mojej lekarki to 25 t i 1 d. I siedzi na pupie. Więc czekam żeby się obrócił.
Czy wszystkie już widzialyscie twarzyczkę mieszkańca/ mieszkańców waszych brzuszków. Bo nie wiem czy powinnam się martwić. Malec zasłania ja rękami.
Andzia8989
Zaangażowana w BB
Cześć dziewczyny? Jak u was? Wielka cisza tutaj panuje jak wasze maleństwa?
U nas dobrze, wyniki glukozy w normie, czuje mała coraz bardziej się rozpycha, wieczorami aż caly brzuch mi faluje i widać jak się przemieszcza jedyne co mi doskwiera to zgaga mam jej dość.Cześć dziewczyny? Jak u was? Wielka cisza tutaj panuje jak wasze maleństwa?
No i odliczam dni do końca maja i koniec pracy idę na urlop a potem na L4
Kiedy macie wizyty? Ja idę 18 maja i już się nie mogę doczekać.
dagittka
Fanka BB :)
Ja dzisiaj miałam tą przyjemność badania, f]glukoza cytrynowa weszła płynnie Czekam na wyniki, oby nie było cukrzycy, bo marzą mi się truskawki prosto z krzaczka Ja wizytuję w poniedziałek, to będzie mój 28 tydzień. Też nie mogę się doczekać. Ciekawe ile ten mój królewicz ważyU nas dobrze, wyniki glukozy w normie, czuje mała coraz bardziej się rozpycha, wieczorami aż caly brzuch mi faluje i widać jak się przemieszcza jedyne co mi doskwiera to zgaga mam jej dość.
No i odliczam dni do końca maja i koniec pracy idę na urlop a potem na L4
Kiedy macie wizyty? Ja idę 18 maja i już się nie mogę doczekać.
Jesteście już zapisane na badanie prenatalne 3 trymestru?
Andzia8989
Zaangażowana w BB
U mnie wyszła już na początku ciąży cukrzyca ciążowa. Uważam, że na wyrost, ale codziennie kontroluje poziom. Nie przekraczam norm po posiłkach, nawet tych słodkich we wtorek miałam wizytę wszystko ok, synek prawie na każdym badaniu zasłania się rękami i ostatnio nie miałam przyjemności zobaczenia jego buzi, tak jak na ostatnich prenatalnych. Zostaje czekanie na kolejne badania.
Ja będę miała USG 3 trymestru na standardowej wizycie, więc jeszcze nie wiem kiedy.Ja dzisiaj miałam tą przyjemność badania, f]glukoza cytrynowa weszła płynnie Czekam na wyniki, oby nie było cukrzycy, bo marzą mi się truskawki prosto z krzaczka Ja wizytuję w poniedziałek, to będzie mój 28 tydzień. Też nie mogę się doczekać. Ciekawe ile ten mój królewicz waży
Jesteście już zapisane na badanie prenatalne 3 trymestru?
Zflustrowana
Fanka BB :)
Glukozę przeszłam 4 maja. Nie stwierdzono cukrzycy ciążowej. Wypicie i powrót do domu nie stanowiło problemu, lecz wieczorem zaczęłam czuć się źle do momentu gdy zwróciłam cała zawartość żołądka. 10 maja miałam USG na moje żądanie bo chciałam zobaczyć małego. Niestety okazale pokazywał tylko krocze. Jego buzi nie widziałam do tąd ani raz. Waży ponad 600 go więc nie jest wielkoludem, ale lekarka nic nie mówiła bo mieści się na siatce centylowej. Póki co jest ułożony pośladkowo. Ruchy czuję coraz częściej raz mocniej raz słabiej. Następna wizyta 25 maja i jest kontrolna, krew, mocz, moja waga, ciśnienie, szyjka i wymaz czy jest jakaś infekcja. Co do mojego samopoczucia to kiepsko, gdyż próbuje nie korzystać z tabletek przeciwwymiotnych, efekt taki że mdłości wróciły, mało co mi smakuje, często śmierdzi i zastanawiam się kiedy zacznę zwracać jedzenie.Cześć dziewczyny? Jak u was? Wielka cisza tutaj panuje jak wasze maleństwa?
Pozdrawiamy
Ostatnia edycja:
reklama
To Ci mały daje popalić tymi mdłościami i wymiotami. Współczuję. A z córkami też tak miałaś?Glukozę przeszłam 4 mają nie stwierdzono cukrzycy ciążowej. Wypicie i powrót do domu nie stanowiło problemu, lecz wieczorem zaczęłam czuć się źle do momentu gdy zwróciłam cała zawartość żołądka. 10 mają miałam USG na moje żądanie bo chciałam zobaczyć małego. Niestety okazale pokazywał tylko krocze. Jego buzi nie widziałam do tąd ani raz. Waży ponad 600 go więc nie jest wielkoludem, ale lekarka nic nie mówiła bo mieści się na siatce centylowej. Póki co jest ułożony pośladkowo. Ruchy czuję coraz częściej raz mocniej raz słabiej. Następna wizyta 25 maja i jest kontrolna, krew, mocz, moja waga, ciśnienie, szyjka i wymaz czy jest jakaś infekcja. Co do mojego samopoczucia to kiepsko, gdyż próbuje nie korzystać z tabletek przeciwwymiotnych, efekt taki że mdłości wróciły, mało co mi smakuje, często śmierdzi i zastanawiam się kiedy zacznę zwracać jedzenie.
Pozdrawiamy