Wydaje mi się, że chłopca łatwiej dostrzec dlatego wcześniej można się dowiedzieć. Lekarz który mi powiedział, że to chłopak, to lekarz z certyfikatem i dobrym sprzętem. Dwa lata temu nie był w stanie określić płci, powiedzial ze nie będzie strzelać i okazało się po ok 2-3 miesiącach, że to córka. Wiec myślę, że jakby nie był pewien to by nie mówił. No i mam zdjęcie małego od dołu i moim zdaniem też ewidentnie widać że to chłopiec14 t i 6 d lekarz stwierdził u nas tak samo że chłopiec i trzymam kciuki by y nas obu tak zostało, bo też już mam dwie córki.
reklama
Zflustrowana
Fanka BB :)
Robię hybrydy na stopach i dłoniach, henne też, nie uważam że mogłoby to zaszkodzić, są gorsze rzeczy.
Też mam zdjęcie na powiększeniu pupa w pozycji siedzącej.Wydaje mi się, że chłopca łatwiej dostrzec dlatego wcześniej można się dowiedzieć. Lekarz który mi powiedział, że to chłopak, to lekarz z certyfikatem i dobrym sprzętem. Dwa lata temu nie był w stanie określić płci, powiedzial ze nie będzie strzelać i okazało się po ok 2-3 miesiącach, że to córka. Wiec myślę, że jakby nie był pewien to by nie mówił. No i mam zdjęcie małego od dołu i moim zdaniem też ewidentnie widać że to chłopiec
Alexandra123
Zaangażowana w BB
Tak tak ale jest też ginekolog - położony . Jak się pytalam też odbiera porodyW Polsce lekarz nie przyjmuje porodu, tym zajmuje się położna. Lekarz tylko ewentualnie czuwa i podejmuje decyzje o np. cesarskim cięciu. Dodatkowo porodu nie odbywa się zwykle konkretnego dnia (chyba że jest to planowane cc czy wywoływanie - ale też nie widomo ile potrwa) i nie wiesz czy akurat trafisz na dyżur swojego lekarza w szpitalu państwowym
Kostka9992
Zaciekawiona BB
Mój mały na wizycie w 15 tyg i 4 dni ważył 166g, myślałam że to jakoś bardzo dużo, bo wg neta powinno ważyć tak 90 gram ale jednak to ok. No i jestem zdziwiona że sierpniu ma się urodzić tylu chłopców
Kwiatkowa14
Zaangażowana w BB
To z jakiegoś chińskiego kalendarza podobno wynikaMój mały na wizycie w 15 tyg i 4 dni ważył 166g, myślałam że to jakoś bardzo dużo, bo wg neta powinno ważyć tak 90 gram ale jednak to ok. No i jestem zdziwiona że sierpniu ma się urodzić tylu chłopców
Zflustrowana
Tak przeglądam nasze forum i zastanawiam się ile nas tu jest z terminem na sierpień, ile z nas dostało już informację chłopiec czy dziewczynka ?
Alexandra123
Zaangażowana w BB
Ja jeszcze nie mam informacji 15tcTak przeglądam nasze forum i zastanawiam się ile nas tu jest z terminem na sierpień, ile z nas dostało już informację chłopiec czy dziewczynka ?
Asiaxz
Ja mam termin na sierpien ale jak się uda w lipcu to będzie superTak przeglądam nasze forum i zastanawiam się ile nas tu jest z terminem na sierpień, ile z nas dostało już informację chłopiec czy dziewczynka ?
Kostka9992
Zaciekawiona BB
Oj w chiński kalendarz nie ma co wierzyćTo z jakiegoś chińskiego kalendarza podobno wynika
reklama
Zflustrowana
Przeczytałam wasze początki, waszą walkę i oczekiwanie na betę. Patrzenie na bladą drugą kreskę z nadzieją. Przypomniała mi się moja historia co prawda nigdy nie robiłam bety. Pierwsza ciąża (25 lat) 8 tydzień rozpad zarodka i szybkie łyżeczkowanie. Lekarz kazał odczekać trzy cykle przed kolejnym staraniem. Po tym czasie zaskoczyło odrazu. Test parę dni przed miesiączką dwie kreski ale pierwszy trymestr miałam zastrzyki z cleksany i dupastron brałam. W czerwcu urodziłam córeczkę. Pół roku później byłam w kolejnej ciąży i w październiku urodziłam drugą córkę. Długo namawiałam męża na trzecie. W 2020 uległ byłam ciąży niestety 8 tydzień brak reakcji serca. Znów łyżeczkowanie (tym razem w obcym kraju) strach, gdyż zaśniad groniasty czy jakoś tak. Pandemia, w szpitalu sama bez odwiedzin. Odpuściłam z trzecim dzieckiem. Za duża różnica wieku u dzieci. Mój mąż bardzo uważnie pilnował się by nie było baby. W grudniu 2021 okres spóźniał mi się 2 dni to nie wiele ale myślę zrobię test będę spokojniejsza wiedzą że to nie ciąża szybciej okres przyjdzie zwłaszcza że święta i wszystko pozamykane. Test zrobiłam popołudniu. Natychmiast pojawiły się dwie grube kreski, stwierdziłam że test wadliwy bo to nie możliwe. Kupiłam drugi pani w aptece mówi proszę zrobić jutro rano. Ja do domu i odrazy zrobiony to samo dwie kreski. No to mam prezent pod choinkę na 2021 rok. Wizytę u ginekologa dopiero miałam 9 stycznia. Jak zobaczyłam bijące serce nie mogłam powstrzymać łez. Teraz już się cieszę i martwię żeby było wszystko w porządku. Oto moja historia, która dziele się z wami by być bliżej. Trzymam za nas wszystkie kciuki.