reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2022🙂

Dziewczyny czy kojarzycie z badań prenatalnych pomiar kości nosowej? Mam napisane kość nosowa widoczna długość 2mm i z tego co czytałam w necie to za mało i to tak zwana kość hypoplastyczna. Choć lekarz mówił że wszystko ok. Nie wiem czy się martwić :(

reklama
Dziewczyny czy kojarzycie z badań prenatalnych pomiar kości nosowej? Mam napisane kość nosowa widoczna długość 2mm i z tego co czytałam w necie to za mało i to tak zwana kość hypoplastyczna. Choć lekarz mówił że wszystko ok. Nie wiem czy się martwić :(
Myślę że lepiej słuchać lekarzy niż szukać info w necie

To dobry wynik, nie martw się. [emoji6]

A macie może jakąś siatkę centylową z normami kości nosowej? Nigdzie czegoś takiego nie znalazłam
Ciesz się zdrowym dzieckiem i dobrym przebiegiem ciąży nie szukaj problemów na siłę bo mogą się one pojawić jak będziesz tak szukac. Skoro lekarz mowi że jest dobrze to znaczy że tak jest

A macie może jakąś siatkę centylową z normami kości nosowej? Nigdzie czegoś takiego nie znalazłam

Jeżeli ufasz temu lekarzowi to olej ten temat. Jeżeli nie zrób badanie u innego lub test NIPTy

Nawet jeśli Ci któraś tu napisze, że tak miała i jej dziecko było zdrowe to co to Ci da? Albo odwrotnie że jej dziecko było chore? Ciężko oszacować ale rocznie w Polsce ok 500 dzieci rodzi się np. z ZD no i co daje ta wiedza? Nic. Nigdy nie wiesz na kogo padnie.
Ciąże pozamaciczne to ledwo 2% wszystkich ciąż, ryzyko niewielkie, a zobacz po dwóch totalnie bezproblemowych ciążach padło na mnie 🤷‍♀️ taki los

Cześć dziewczyny jestem na wyjeździe ... Ferie w górach ...tyle się dzieje że nie nadążam czytać .
Mam okropną zgagę 😔😔 jakiś dramat nie mogę spać... Coś strasznego ...pije mleko ale średnio pomaga... Co wam pomaga ??
Pozdrawiam cieplutko ,🤗

reklama
Jestem załamana, złapał mnie taki ból głowy. Nie jestem w stanie nawet iść spać 😪
Moja droga, wiem co czujesz.nie średnio głowa boli ci kilka dni.. przed ciążą też miałam ataki migreny. Staram sie obecnie ni brać żadnych leków, ale w skrajnych przypadkach biorę paracetamol i zimne okłady na czoło. Wtedy ból jest znośny.

Do góry