reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2022🙂

Tak, jestem po wizycie. Wszystko jest dobrze! Dzieciak rośnie, serduszko bije jak należy. Ciąża bezobjawowa najwyraźniej :)
Uff, bardzo się cieszę. Też jestem słabo objawowa. I po startach. Także też ciągle się zamartwiam... Piersi raz bolą mocniej raz mniej. Wymiotów nie mam wcale. Lekkie nudności , ale głównie jak jestem głodna. Kawe mogę pić, nie odrzuciło mnie. Zapachy mnie raczej nie drażnią. Jedyne co to huśtawki nastroju i nocne pobudki... Ech ciężkie te ciąże po poronieniach są 😭

reklama
Pisałam jakiś czas temu o tym , że podniesiona jest u nas przezierność karku. Dziś byłam oddać krew na test Sanco. Ale teraz zaczęłam analizować wydruk od ginekologa i chyba jest jednak bardzo źle 😭😭😭
Oprócz tej przezierności jest jeszcze baardzo krótka kość udowa 3,5 mm przy cel 4 ,44. I obwód brzuszka 47,4 . Wydaje mi się że jest bardzo źle a najgorsze jest to że gin nic nie wspomniał że te wartości są takie!!!
Powiedział tylko o tej przezierności dał skierowanie na prenatalne NFZ.
Jestem załamana 😭

Pisałam jakiś czas temu o tym , że podniesiona jest u nas przezierność karku. Dziś byłam oddać krew na test Sanco. Ale teraz zaczęłam analizować wydruk od ginekologa i chyba jest jednak bardzo źle 😭😭😭
Oprócz tej przezierności jest jeszcze baardzo krótka kość udowa 3,5 mm przy cel 4 ,44. I obwód brzuszka 47,4 . Wydaje mi się że jest bardzo źle a najgorsze jest to że gin nic nie wspomniał że te wartości są takie!!!
Jestem załamana 😭
Ale to z kimś może jeszcze to skonsultuj, zanim zaczniesz panikować, może wstrzymaj się z samodzielnymi analizami do wizyty u jakiegoś gin lub do wyniku badania ? Bo stresujesz się i tak a nie znając się do końca na wynikach dodatkowo potegujesz zdenerwowanie u siebie, a może niepotrzebnie.

Ale to z kimś może jeszcze to skonsultuj, zanim zaczniesz panikować, może wstrzymaj się z samodzielnymi analizami do wizyty u jakiegoś gin lub do wyniku badania ? Bo stresujesz się i tak a nie znając się do końca na wynikach dodatkowo potegujesz zdenerwowanie u siebie, a może niepotrzebnie.
Umówione mam prenatalne na środę wieczorem. Tylko samo oznaczenie , że badanie jest po za skalą jest przerażające. Może masz rację , żeby się nie nakręcać. W środę się coś więcej wyjaśni i mam nadzieję, że tam lekarz objaśni mi wyniki badania. Na tym moim się bardzo zawiodłam bo wydaje się że też powinien mi wytłumaczyć wyniki a on szybko skierowanie i z głowy. Prowadził mi poprzednia ciążę tylko tam było wszystko ok.

Jestem załamana 😭
Długość kości ogonowej czy obwód brzuszka główki jeszcze nic nie znaczy. nie panikuj. Jeśli możesz skorzystaj z prenatalnych u innego lekarza i może bardziej szczegółowo ci wytłumaczy a ty już znasz pytania jakie zadać. Miałabyś się czym martwić gdyby był ogólny obrzęk płodu lub stwierdzone już jakieś widoczne wady serduszka. Chyba że chcesz poczekać już tylko na wynik sanco .

reklama
Do góry