reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2022🙂

reklama
Czy napisałam gdzieś, że wystarczy sam wpis w karcie pacjentki, nie poparty wynikami badań? 🤔
Nawiązałam do Twoich slow że „musi mieć coś wpisane w dokumentach” - ale absolutnie nie neguje Twojego zdania, chodzi mi o to że ZUS robi tak wnikliwe kontrole jakich wcześniej nie robił i obala czasami zwolnienia na diagnozy bez pokrycia w badaniach (jak np niepowsciagliwe wymioty). Kiedyś sam wpis naprawdę starczał.

Cześć dziewczyny, zapytam jeszcze o inną rzeczy czy każda z Was ma podniesioną temperaturę ciała do Ok. 37 czy zdążają się tez takie bardziej normalnie jak 36,6 lub 36,7?

Dziś mam 5t2d i myślę, czy nie umówić się do lekarza, byłabym spokojniejsza, jak myślicie? Co powinien już zobaczyć?

Cześć dziewczyny, zapytam jeszcze o inną rzeczy czy każda z Was ma podniesioną temperaturę ciała do Ok. 37 czy zdążają się tez takie bardziej normalnie jak 36,6 lub 36,7?

Ja mam idealnie równo 36,6 - ale jak mierzyłam większość cyklu to miałam nawet 33 więc u mnie można ją uznać za podwyższoną. Tak samo mam z ciśnieniem zwykle w ciąży nie osiąga u mnie więcej niż to poprawne 120/80 ale bez ciąży to ja mam 70/50 :)

Dziś mam 5t2d i myślę, czy nie umówić się do lekarza, byłabym spokojniejsza, jak myślicie? Co powinien już zobaczyć?
To zależy jak długie masz cykle. W moich trzech poprzednich ciążach chwilę później, bo w 5+3 i 5+4 był już zarodek z bijącym sercem. Na pewno powinno być widać pęcherzyk

reklama

To zależy co Cię uspokoi w 5 tygodniu może jeszcze nawet nie być nic widać, a już w ogóle mała szansa na zarodek, o serduszku nie mówiąc. Jeżeli uspokoi Cię sam pęcherzyk w macicy to idź. Ale jeżeli nie to ja bym nie szła. Ja miałam plan iść dopiero w 6tc bo u mnie w poprzednich ciążach już były zarodki, ale zaczęłam rano plamić więc dziś na CITO wizyta, choć nie wiem czy mi to coś może jak to np. biochemiczna

Do góry