reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2022🙂

reklama
Odebrałam wyniki krwi i moczu. Niby dobre, w normach. Niepokoi mnie tylko TSH i toxo Igm.
TSH mam 5,46 a normą jest oznaczona do 4,20. Czyli za wysokie. Co to oznacza? W poprzedniej ciąży miałam 2,76 bo spojrzałam w stare wyniki.

Igm mam teraz 0,216 a w poprzedniej ciąży 0,819. Czemu więcej?
Ogarnij to szybko nawet telefonicznie, bo to tsh bywa niebezpieczne. Ja kontroluje co miesiąc z duszą na ramieniu, tylko czekam aż będzie rosnąć bo mam niedoczynność.

Odebrałam wyniki krwi i moczu. Niby dobre, w normach. Niepokoi mnie tylko TSH i toxo Igm.
TSH mam 5,46 a normą jest oznaczona do 4,20. Czyli za wysokie. Co to oznacza? W poprzedniej ciąży miałam 2,76 bo spojrzałam w stare wyniki.

Igm mam teraz 0,216 a w poprzedniej ciąży 0,819. Czemu więcej?
TSH w ciązy to jakoś do max 2 powinni być... Nie patrz na tą normę 4,2 bo to norma jak nie jesteś w ciąży.
Ja ostatnio mialam wynik ponad 5 i musialam juz zwiększyć eutyrox do 75mg 5 dni w tygodniu i setkę w weekend. Zobaczymy jak zrobie badania jutro czy w koncu udalo się to zbić.

Ogarnij to szybko nawet telefonicznie, bo to tsh bywa niebezpieczne. Ja kontroluje co miesiąc z duszą na ramieniu, tylko czekam aż będzie rosnąć bo mam niedoczynność.
TSH w ciązy to jakoś do max 2 powinni być... Nie patrz na tą normę 4,2 bo to norma jak nie jesteś w ciąży.
Ja ostatnio mialam wynik ponad 5 i musialam juz zwiększyć eutyrox do 75mg 5 dni w tygodniu i setkę w weekend. Zobaczymy jak zrobie badania jutro czy w koncu udalo się to zbić.
No właśnie dzwoniłam na infolinię Medicover i chciałam się umówić do endokrynologa, a babka mi mówi że żeby się załapać na ten termin że wizyta max w ciągu 7dni to muszę mieć skierowanie bo jak nie to dopiero 2luty🥴 Napisałam do mojego ginekologa z prośbą o wystawienie skierowania i czekam. Boje się tego. Nigdy nie miałam problemów z tarczycą 😭

Wszystko zależy od trymestru. W pierwszym chyba jest 2,5

Witam mam pytanie czy jesli w czasie klotni zdarzylo mi sie naprawde glosno uniesc glos czy to wplywa negatywnie na dziecko ?
Raczej nie. W poprzedniej ciąży mąż tak mnie wściekł chyba w 5 czy 6mcu że na niego wrzeszczałam z nerwów i rzucałam arbuzem 😉 nic nikomu się nie stało, a arbuz ze ścian łatwo schodzi 😉👌

Zapytaj ginekologa. Ja miałam w pierwszej ciąży jak leżałam w szpitalu i krwawienia nie przeszkadzały.
Też mam niskie ciśnienie. Najniższe jakie miałam to 88/44 [emoji2370] ale lepiej niższe niż wyższe [emoji3526] a tak to 90/50 z reguły.
Acard albo heparynę bierzesz może?
No i dużo się ruszaj. Spacery nie są zakazane, nawet przy plamieniach, chyba że lekarz zaleci leżenie to wtedy wiadomo [emoji3526]
Ja tez mam średnio 90/60 ,ale zdarzało mi się 60/40 🙈

Nie dostałam nic poza tymi rajstopami i magnesem

reklama
Do góry