reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2022🙂

Cześć dziewczyny ☺️

U mnie dziś gorzej. Przeziębienie dopadło i mnie, oczywiście rozmowa z lekarzem na infolinii skończyła się tym ze mam brać paracetamol. 🤦‍♀️

Póki co, leczę się herbatka z cytryna, miodem i imbirem.

Ściskam 😘

reklama
Dziś jest połowa 11 tyg a mi przeszły mdłości i piersi całkowicie przestały bolec… wcześniej tez raz bolały raz mniej ale od 2 dni całkowicie . Martwi mnie to bo dopiero co wyszłam z przeziębienia , aby nie miało to wpływu na dziecko jakoś strasznie się tym martwię czy wszystko w porządku , któraś z was tez tak miała ?
Jestem w 12tc, mdłości przeszły mi kilka dni temu, piersi nie bolały mnie w ogóle

Nie widać ponieważ dodajesz obrazek, a nie link. Nie wiem czy chcesz polski czy zagraniczny więc pokaże na polskim -> https://www.suwaczki.com/ wybierasz kategorię, wzory suwaczka, znacznika, wpisujesz datę ostatniej miesiączki (albo ją przesuwasz na podstawie USG) i następnie klikasz "stwórz suwaczek" i masz taki widok:

Zobacz załącznik 1358138

Kopiujesz całość z pierwszego i wchodzisz w swój profil i tam klikasz "sygnatura" - następnie wklejasz cały ten link i zrobione, suwaczek powinien się pokazywać :)

Zobacz załącznik 1358141
O w końcu zrozumiałam i udało się dziekuje 😊

Dziś jest połowa 11 tyg a mi przeszły mdłości i piersi całkowicie przestały bolec… wcześniej tez raz bolały raz mniej ale od 2 dni całkowicie . Martwi mnie to bo dopiero co wyszłam z przeziębienia , aby nie miało to wpływu na dziecko jakoś strasznie się tym martwię czy wszystko w porządku , któraś z was tez tak miała ?
Tak, od pięciu dni nie miałam żadnych objawów, dzisiaj już zaczęłam panikować i pół dnia kopałam w internecie... właśnie 2 godziny temu zaczęłam wymiotować dalej niż widzę, wróciły mdłości i od razu psychicznie lepiej się poczułam, bo się naczytałam niepotrzebnie niefajnych rzeczy... Chyba wolę mieć objawy niż panikować 😒

No tak, oczywiście, tylko mi bardziej chodziło może o samo podejście osób pracujących w szpitalu. Jestem takim wrażliwcem a jeszcze w ciąży i po porodzie to już całkiem łatwo mi zrobić przykrość 😉 A tu zostałam w szpitalu potraktowana jakbym chciała skrzywdzić dziecko bo zapytałam czy to dobre, czy tamto stosować? A pediatra mi powiedziała właśnie dokładnie tymi słowami, że chyba chce zrobić krzywdę dziecku! A to chodziło bodajże o pytanie o sudocrem na odparzenia pupy. I ja nie dość że poczułam się stara jak świat bo urodziłam 5 lat temu i miałam 35 lat to jeszcze się poczułam jakby mnie baba idiotką nazwała. A tym bardziej że była młodsza ode mnie o sto lat 😂
Nie mam nic przeciwko poznawaniu nowych rzeczy jeśli się sprawdzają, ale do samego przekazu
Nie stosuje sie juz sudocremu na odparzenie pupy?

U mnie też dziś dokładnie 10+0 ;)) I mam wrażenie że jakoś moje samopoczucie jest gorsze wczoraj piersi mnie tak bolały dziś zgada mdłości ale w sumie od początku zabradzo nie miałam jakoś przesadnie dolegliwości więc jakoś dam radę;)
I u mnie dziś 10+0 w om, to jest nas w sumie trzy😁 choć u mnie wg usg wychodzil ostatnio mniejszy zarodek o 3 dni.
i o ile dobrze pamiętam też wizytujesz 20.01 :)

reklama
Do góry