reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2022🙂

Dziewczyny z Warszawy… może kojarzycie te nazwiska i pomożecie. Chodzi oczywiście o prenatalne.

Do Brawury się nie dostanę bo najbliższy termin ma na 16.02 (chyba otworzył własna klinikę i nie przyjmuje już w tych co dotychczas przyjmował)

Mam jeszcze do wyboru Kosińskiego lub Szpotańską.
Jeśli którakolwiek z Was ma jakieś opinie bardzo prosiłabym o info.

reklama
No właśnie, a miałaś już rozmowę o tej umowie, czy przedłużą? Bo pamiętam że pisałaś na ten temat:)
Miałam mieć dzisiaj .. 🤦‍♀️
Jak poszłam do biorą szefowej,ta powiedziała,ze musi ogarnąć pare spraw po urlopie i najlepiej jak porozmawiamy o tym jutro bo to będzie dłuższa rozmowa ..
Zobaczyła zabandażowana rękę i spytała co się stało po czym wysłała mnie do domu,ponieważ nie mogę pracować z zabandażowana ręka ,co uniemożliwia jej dezynfekcje.
Wiec rozmowa przesunęła się na czwartek .
Do środy mam wolne
1641811245799.png

Dziewczyny z Warszawy… może kojarzycie te nazwiska i pomożecie. Chodzi oczywiście o prenatalne.

Do Brawury się nie dostanę bo najbliższy termin ma na 16.02 (chyba otworzył własna klinikę i nie przyjmuje już w tych co dotychczas przyjmował)

Mam jeszcze do wyboru Kosińskiego lub Szpotańską.
Jeśli którakolwiek z Was ma jakieś opinie bardzo prosiłabym o info.
Ja idę na NFZ do Szymona Kozłowskiego (b.dobry perinatolog, przyjmuje w Bormaedzie. NFZ ze względu na mój wiek - dostałam skierowanie), a dzień później prywatnie do Dr Roszkowskiego (z tego co wiem, najlepszy). Trudno mi zrezygnować z tej drugiej wizyty, bo wiem, że Roszkowski to akurat guru usg prenatalnego.

Ja idę na NFZ do Szymona Kozłowskiego (b.dobry perinatolog, przyjmuje w Bormaedzie. NFZ ze względu na mój wiek - dostałam skierowanie), a dzień później prywatnie do Dr Roszkowskiego (z tego co wiem, najlepszy). Trudno mi zrezygnować z tej drugiej wizyty, bo wiem, że Roszkowski to akurat guru usg prenatalnego.
No ja mam 31 lat wiec na NFZ mi nie przysługuje. Terminów jest dużo z tego co widzę, dlatego chyba na spokojnie poczytam opinie (tutaj w sumie w obu przypadkach jest to po 5 gwiazdek na znany lekarz i Ok. 200 opinii)

Moim zdaniem powinnaś poczekać. 11 tc to często jeszcze zbyt wcześniej i lekarze rekomendują zdecydowanie 12 i 13 tydzień bo wtedy wszystko jest najlepiej widoczne
13 to jednak duże ryzyko, ze dziecko będzie już za duże, a przecież musi mieścić się w określonych widełkach. Lepiej pójść za wczesnie i ewentualnie powtórzyć badanie niż przegapić

reklama
Do góry