reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2022🙂

Też pewnie lekarce nie udaje się za każdym razem w identycznym miejscu zaznaczyć długości dziecka :) przez co miga być różnice. Ważne, że uroslo i wszystko jest ok :)
Dziewczyny. Jestem w 8tyg6d, wczoraj dzidzius mial 1.8cm i ruszal juz lapkami i nogami. Zastanawiam sie tylko czy nie rosnie za wolno, bo w czw 12dni wczesniej mial 0.9mm czyli nie rośnie 1mm na dzien. Jakie duże sa wasze dzidzie

reklama
Mijemy nadzieje, że jesteśmy szczęściarami i przejdziemy ciąże praktycznie bezojbawowo xD
Może faktycznie nasz organizm już się przywyczaił, że jesteśmy w ciązy...
Oby tak właśnie było pytałam mame to oprócz wymiotów w autobusie praktycznie nic a siostra to wogole mówi że nie wie co to mdłości czy cokolwiek ciąży że dobrze wspomina więc mam nadzieje ze u mnie jest podobnie a moje nakręcanie się jest nie potrzebne

A czy wam tez kiedyś inne kobiety mówiły: „ciąża to taki piękny czas” ?
Aaah co za bzdury! Oczywiście ja nigdy nie dotrwałam do ruchów dziecka itd- to na pewno jest piękne ale ile kobieta czasem musi myśleć, stresować się, badać. Powiem wam, że na ten moment bycie w ciąży kojarzy mi się tylko źle, chciałabym aby było inaczej i żeby w końcu poszło coś po myśli. Objawy- źle. Brak objawów- jeszcze gorzej 😬 ja już nie czytam tyle ile na początku. Jestem tylko tutaj ale i tak wszystko mnie przytłacza.

Mój ból piersi przerodził się w nie ból i rzeczywiście tez mam taką tkliwości tylko w okolicy brodawek

Mnie mdli codziennie rano chwile po przebudzeniu. Niby chce się wymiotować ale nie mogę 😂. Ratuje mnie herbata z cytryna i miodem i ciastka korzenne.

A czy wam tez kiedyś inne kobiety mówiły: „ciąża to taki piękny czas” ?
Aaah co za bzdury! Oczywiście ja nigdy nie dotrwałam do ruchów dziecka itd- to na pewno jest piękne ale ile kobieta czasem musi myśleć, stresować się, badać. Powiem wam, że na ten moment bycie w ciąży kojarzy mi się tylko źle, chciałabym aby było inaczej i żeby w końcu poszło coś po myśli. Objawy- źle. Brak objawów- jeszcze gorzej 😬 ja już nie czytam tyle ile na początku. Jestem tylko tutaj ale i tak wszystko mnie przytłacza.

Mój ból piersi przerodził się w nie ból i rzeczywiście tez mam taką tkliwości tylko w okolicy brodawek
A mi dziś właśnie się niby zaczął 8 tydzień i aplikacja wysłała mi Update ze właśnie tkliwości piersi może się zmniejszyć ale za to okolice brodawek mogą być pogrubione i bardziej wrażliwe 🤦‍♀️

Oh to straszne co kobiety muszą przezywać w tych czasach 🥺 życzę Ci dużo siły psychicznej i fizycznej oraz mam nadzieje, że masz obok osoby, które choć trochę przywracają nadzieje w ten świat. Polecam tez przytulanie się do piesków, które wiem, że masz
O tak, pieski dużo dają, mąż najpierw sprowadził kota, potem dostała od jego bratowej 2 małe kotki, a mąż na urodziny kupił owczarka niemieckiego, mały wariat, koty od razu przegonił a nad jednym się znęca, był caluśki biały i mówiliśmy na niego vizir, ale od czasu kiedy mamy psa to on jest czarny, ten go ciągle liże, podgryza dla zabawy, rzucają się po ziemi, tylko animalsów wezwać 😂 . Zwierzaki na depresją są naprawdę super, nie zdawałam sobie nawet sprawy. A pies przyniósł takie szczęście, że od razu nam się udało.

reklama
Dziewczyny. Jestem w 8tyg6d, wczoraj dzidzius mial 1.8cm i ruszal juz lapkami i nogami. Zastanawiam sie tylko czy nie rosnie za wolno, bo w czw 12dni wczesniej mial 0.9mm czyli nie rośnie 1mm na dzien. Jakie duże sa wasze dzidzie
Dokładnie mam ta sama sytuacje ,w 7 t i 1 dniu miał centymetr natomiast 2 tyg później 1, 76 mm i z usg pokazało 8 t 2 d, a powinien być 9 i 1 . Jednak drugie usg było na gorszym sprzęcie u innego lekarza. Lekarz tez uspokajał ze ze względu na różnice techniczne sprzętu może zdarzyć się błąd pomiaru . Teraz w piątek również idę na usg bo tez się troszkę zmartwiłam. Ale musi być dobrze 😊

Do góry