olka11135
Fanka BB :)
@olka11135 zostawianie dzieci w domu na dłuższy okres na pewno nie jest łatwe i dla dziecka i dla rodzica. Mi bardzo zależało na porodach w Medicoverze, więc siłą rzeczy trzeba było się izolować, żeby nie dopadł mnie covid. Chcieliśmy sobie ułatwić życie w takich sytuacjach dlatego zdecydowaliśmy się na zakup w domu, w którym łatwiej przetrwać. Ktoś mógłby uznać nasze środki ostrożności za przesadne, ale dla mnie zdrowie ma bardzo wysoką wartość. Niestety puszczenie mojego dziecka do szkoły zaowocowało rsv, a to z kolei zapaleniem oskrzeli u średniaka i problemami z oddychaniem u 8tygodniowego dziecka. Koniec końców wylądowaliśmy w szpitalu. Wiem, że niektórych sytuacji nie da się uniknąć, ale łatwiej jest się przemęczyć z dzieckiem w domu niż leżeć na oddziale (moim zdaniem).
Wiesz ja gdzieś tam rozumiem, my też mamy dom jednak to nie rozwiązuje dla nas problemu z kontaktem z drugim człowiekiem. No i nasze chodzą do prywatnej szkoły gdzie jednak jest zdecydowanie mniej dzieci i bardziej dba się o środki ostrożności, szczepienia itp.