reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2022🙂

reklama
Właśnie dziewczyny a jak u was cukier na czczo. Od roku mam zdiagnozowana IO brałam metforminę. W poprzedniej ciąży brałam do 8-9 tyg potem zaczęłam schodzić. Teraz zaczęłam szybciej zmniejszać dawki, choć lekarz kazał od razu odstawić na co się nie zgodziłam, i cukier na czczo mi się wacha od 85 do 95. Boje się że jednak powyżej 90 może być jednak za wysoki. Z jedzeniem staram się, jedyne co to za mało warzyw jem. Na razie pracuje nad utrzymaniem stałych godzin jedzenia co 2 godziny, tak kazała diabetolog.

Nie wiem czemu się nie dodało, ale napisałam, że ja miałam na wizycie w 5tyg cały wianuszek badań do wykonania i założyła mi kartę ciąży (a widziała tylko pęcherzyk-nie wiem czy z zarodkiem bo już się pogubiłam)ale u każdego specjalisty pewnie inaczej

Jak mąż przychodzi to staram się na godzinkę na plażę skoczyć popływać a tak to spacery głównie

A co trenowałas ? Ja właściwie tylko pływam przez wszystkie ciąże pływałam
Pole dance- tam jest dużo figur głową w dół i łatwo spaść na głowę albo plecy. Poza tym to dosyć bolesny sport, dużo rozciągania, czasem siniaki i straciłam na to trochę ochotę w tym momencie.
Pływanie byłoby super, mam basen praktycznie pod domem- ale z chlorowaną wodą:/

reklama
Nie wiem czemu się nie dodało, ale napisałam, że ja miałam na wizycie w 5tyg cały wianuszek badań do wykonania i założyła mi kartę ciąży (a widziała tylko pęcherzyk-nie wiem czy z zarodkiem bo już się pogubiłam)ale u każdego specjalisty pewnie inaczej
Ja też po pierwszej wizycie miałam wszystkie badania: morfologię, wirusy, tsh, cukier itd, ale karta ciąży dopiero po usg z serduszkiem.

Do góry